İNTERAKTİF DİJİTAL DERGİSİ AKTİVİST 3.SAYISI İLE YAYINDA

Şehir Yaşamı ve Değerlerden hareketle hazırlanan interaktif dijital dergi Aktivist, 1Kasım'da yeniden okurlarıyla buluştu.

Kültür ve Sanat 6.11.2013 18:15:21 0
İNTERAKTİF DİJİTAL DERGİSİ AKTİVİST 3.SAYISI İLE YAYINDA

Şehir Yaşamı ve Değerlerden hareketle hazırlanan interaktif dijital dergi Aktivist, 1Kasım’da yeniden okurlarıyla buluştu. 

  www.aktivistdergi.com üzerinden yayın yapan ve 2. Sayısını yaklaşık 3.000 kişinin okuduğu dergi, 35.000’e yakın sayfa gösterimi ve 8 sn’lik ziyaret süresine erişti.  Geçtiğimiz günlerde 3. sayısını yayınlayan interaktif dijital dergi Aktivist, Türkiye’nin değerler ana temalı ilk dergisi olarak her sayısında bu amaca hizmet eden konu ve haberler seçiyor.

 Siftah Köşesi

Değerlere sımsıkı sarılan Aktivist Dergi, 3.sayısında bir ilke imza atarak “Siftah Köşesi” hazırladı. Girişimcilerin ücretsiz çift sayfa ilanlarının yayınlandığı bu sayfalarda, eski bir geleneğin hatırlatılması ve yeni işletmelerin desteklenmesi konusunda farkındalık yaratmak hedefleniyor. Siftah Köşesi’nin ilk konuğu ise Kadıköy’de açılan “Red House Bistro Cafe” oldu.

 Kendi Hayatları Üstünde Duranların Dergisi!

Aktivist Ekibi, dergilerini söyle anlatıyor “Her zaman birinin gelip dünyayı kurtarmasını bekledik… Hayatımı değiştirecek o sihirli değneği… Her şeyin harika olacağı o gelecekteki günü… Ama artık biliyoruz ki, hiçbiri bizsiz gerçekleşmeyecek… Dünyayı da, hayatımızı da, geleceğimizi de bizler değiştireceğiz. Bu dünya güzel bir yer olduğunda, bunu her birimiz tek tek başarmış olacağız. İşte Aktivist, insanın sahip olduğu değerler ve erdemleri hatırlatarak altlarını çizerken; bize dünyaya geliş nedenimizi unutturacak tutum ve düşüncelerin de üstünü çizmek için var. İçeriğimiz de, tasarımımız da hep bunu amaçlıyor.”

 Okurunu Özgür Bırakan Dergi!

Aktivist üçüncü sayısında da, pek çok alanda online bilet satışı ve rezervasyon fırsatı sunuyor. Tüm sayfalarına, haber içeriğinin kaynağı kişi ve kurumların web siteleri, sosyal medya hesapları ve e-mail adreslerine link veren Aktivist; online okurlara interaktif okumanın imkanlarını deneyimletiyor.

 Aktivist, haber ve röportajların okur tarafından daha iyi incelenebilmesi için yine pek çok konuyu videosu ile birlikte anlattı. “Bir İnsan Dünyayı Nasıl Değiştirir?”, “Anne Karnında Bebeğin Gelişimi”, “İrfan Özata Müzik Klipleri”, sinema filmleri, tiyatro oyunları ve etkinliklerin fragmanları Aktivist’in sayfalarında izleyebileceğiniz videolardan arasında yer alıyor.

 Her konuyu uzmanları eşliğinde değerlendiren, röportaj ve haberlerini bilimsellik ve sorumluluk ilkeleriyle anlatan Aktivist, haberlerine yerleştirdiği linklerle okurunu haberin kaynağına ulaştırarak; üçüncü sayısında da yine okurunu özgür bırakıyor.

 3.Sayıda Neler Var?

 19 sayfalık “Doğum” dosyasıyla pek çok konuya değinen Aktivist bunun dışında aklındaki soruları, birinci muhataplarına sordu.

Yanlış Fotoğraf adlı şarkısıyla tanıdığımız İrfan Özata’nın müzik macerasına yer veren dergi, çağdaş mutasavvıflarımızdan Cemalnur Sargut’a, 21 yy insanının erdemleriyle nasıl buluşabileceğinin yollarını sordu.

Doğum dosyasının konuğu Dr. Hakan Çoker, “Her vajinal doğum, normal doğum değildir” derken, Blogcu Anne, yeni annelere ve bebekle kucaklaşan aileye önerilerini sundu. Doula Şaylan Yılmaz, son zamanlarda hayatımıza giren annenin doğumdaki en yakın yardımcısı olan Doulalık hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı.

Nedir Şu Dijital Ajans Dedikleri? Sorusunu Bi’Fark Yarat’ın kurucularından Behice Sayat’a soran Aktivist, Sokak Sanatçısı Fatih Kolçak’a sokak sanatçılığının zorluklarını ve kukla sanatını sordu. Psk. Zeren Kadıoğlu, çocuklara soyut kavramların nasıl açıklanacağını anlattı.

 Her biri birbirinden değerli 15 Aktivist Dergi yazarı, uzmanlık alanlarına ilişkin konulara değindi. Aktivist’in kültür sanat kapağında ise genç ressam Gizem Saka yer aldı.


ABDULLAH ORTAÇ-ARTUKLU HABER


27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10706,49%0,59
  • DOLAR

    32,20% -0,01
  • EURO

    35,01% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2519,76% 0,78
  • Ç. ALTIN

    4035,21% 0,78