İNGİLİZLER TURKİYE`DE TURİZME YATIRIM YAPACAKLAR

Hollanda`da yaşayan Türk İş Adamı Turgut Torunoğulları, Marmaris, Fethiye ve İstanbul`daki ORKA otelleri zincirini daha da uzatmak için bir İngiliz şirketi olan J&S Leisures ile sözleşme imzaladı.

Turizm 26.01.2017 12:18:21 0
İNGİLİZLER TURKİYE`DE TURİZME YATIRIM YAPACAKLAR

Hollanda'da tencerecilikten kazandığı paralar ile, Türkiye'de otelciliğe ve inşaatçılığa başlayan ve bu yolda epey yol alan Turgut Torunoğulları, Marmaris, Fethiye ve İstanbul'daki ORKA otelleri zincirini daha da uzatmak için bir İngiliz şirketi olan J&S Leisures ile sözleşme imzaladı. Utrecht Turizm Fuarı'nı Turgut Torunoğulları ile birlikte ziyaret eden şirket sahibi Edward Grant,  gördüğü atmosferden mutlu olduğunu belirtti. 

 

Torunoğulları ve Grant arasında, medya mensuplarının önünde imzalanan sözleşmeye göre, Türkiye'de milyonlarca harcama yapılarak dev projeler gerçekleştirilecek. Utrecht Turizm Fuarı'na özel olarak gelen Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Temuçin ile de görüşme fırsatı elde eden ikili, Türkiye'deki kötü şartlara rağmen yatırım yapmaktan çekinmediklerini açıkladılar.



Edelstaal ve Orka Oteller Grubu Yönetim Kululu Başkanı ve  DEİK Yönetim Kurulu Üyesi olan Turgut Torunoğulları, Hollanda’da 36 yılldır EDELSTAAL GROUP INTERNATIONAL olarak kardeşleri ile birlikte, şirketleşmeyi büyütmeye devam ediyor. İtalya’daki Çelik tencere üreten fabrikanın önce ortağı, daha sonra da sahibi olmaları ile birlikte, Avrupa’da güvenilir maka  haline gelen Simtronic çelik tencere markasını yarattı. Simtronic markası ile tencere pazarlayan 800 bayan pazarlamacı olan Torunoğulları'nın dünya genelinde 3250 çalışanı bulunmaktadır. Kardeşleri ile Avrupa’daki kazançlarını Türkiye’de değerlendirmeye karar vediktenten sonra, İstanbul, Fethiye, Marmaris ve Kocaeli Orka Otelleri ile devre mülkler ve villalar yaptırdılar. Son yıllarda Avrupa’dan anlaştıkları ortakları ile 100 Milyon Euro'nun üzerinde turizm yatırımı yapmayı planladılar. 

İMZA SONRASI GRUP FOTOĞRAFI: Torunoğulları ile İngiliz yatırımcı Edward Grant arasında, Utrecht Turizm Fuarı'nda yapılan imza töreninden sonra, başta Bakanlık Müsteşar Yardımcısı Ahmet Temurci ve Deventer Başkonsolosumuz Zafer Ateş olmak üzere, çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri bu fotoğrafa girdiler.

 

Torunoğulları'nın İngiliz ortak ile gerçekleştirmek istediği ORKA World Themapark fikri altı yıl önce başlamıştı.
Fethiye bolgesinde, bolge turizmine büyük katkı sağlayacağını düşünerek ORKA World Themapark projesini planlayan Torunoğulları, Bunun için lazım olan arsayı 6 yıl önce aldı.
3 yıl önce mimarları projenin  çizimine basladılar. Farklı ve Türk turizmine büyük katkı sağlaması için dünyanın farklı eğlence parklarını ziyaret ederek, etüdler hazırladılar.


 Los Angeles'e, Orlando'ya, Bahamalar'a ve farklı yerlere giderek tasarladıklarını kağıt üzerine döktüler.

Ülkemizde cereyan eden olumsuzluklar karşısında işadamlarını yatırıma çağıran Cumhurbaşkanına kulak verdiklerini belirten Torunoğulları, yabancı yatırımcı arayışını hızlandırdı.
J&S Leisure adlı İngiliz firmasnın,  Ingileterede ve Avrupa'da büyük çapta gayrimenkul ve eğlence yatırımları olduğunu öğrenen Torunoğulları,  firmanın sahipleri ve yonetimi ile görüştükten sonra Türkiye'ye davet ettiler.  ORKA'ya ait tüm tesisleri gören İngiliz ortak adayı, gerekli araştırmaları yaptıktan sonra yatırım teklifine 'olur' dedi.

 

MUHTEŞEM EĞLENCE PARKINA MUHTEŞEM OTEL:Türkiye'de bir ilke imza atacak olan mıhteşem eğlence parkının yanına bir de muhteşem otel yapılacak. Üstteki fotoğraflarda, planlanan otelin maket görüntüleri yer alıyor

 

Böylesi  güçlü ve bu sektörü iyi bilen bir Ingiliz firmasının ülkemizde yatırım yapmak istemesi tabii ki büyük şanstı. Utrecht'teki Turizm Fuarı'na birlikte gelen ortaklar, burada medya mensuplarının önünde sözleşme imzaladılar.


Sözleşmede, eğlence parkının yanına bir de dev bir lüks otel projesi eklendi.

 

Torunoğulları'nın yatırım sevdası sadece Avrupa ile ilintili değil. Özelikle eski Sovyet ulkelerdeki ve Orta Doğu'daki firmalar ile de görüşmeler sürdürülüyor. Örneğin Azeriler ile, Türkiye'de yeni bir beş yıldızlı otel inşaatı için önümüzdeki  hafta anlaşma imzalanacak.
Moskova'dan işadamları ile Türkiye'de inşaat yapmak için yapılmakta olan görüşmeler olumlu bir şekilde gelişiyor. Lübnanlı, Mısırlı, Özbekistanlı ve Rus firmalar ile görüşmeler de sürüyor.



 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-HOLLANDA

HABER;İLHAN KARAÇAY

 


31.3° / 19.3°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19