İMAF`TAN ADEMHAN`A DESTEK AÇIKLAMASI

İzmir Mardinliler Federasyonu?ndan Ferhan Ademhan?a destek açıklaması geldi

Mardin 17.05.2015 09:23:59 0
İMAF`TAN ADEMHAN`A DESTEK AÇIKLAMASI

İzmir Mardinliler Federasyonu (İMAF) 7 Haziran Genel Seçimlerine sayılı günler kala HDP İzmir 1. Bölge 2. Sıra Milletvekili Adayı Ferhan Ademhan’ı desteklediğini açıkladı.

İMAF’a bağlı 18 dernek adına açıklama yapan İMAF Genel Başkan Yardımcısı Ali Siyahkoç, “Mardinliler Federasyonu olarak şubat ayında yaptığımız açıklamanın arkasındayız. Hemşerimiz genel başkanımız Ferhan Ademhan’ın arkasında olduğumuzu, kendisine var olan gücümüzle destek olacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz” dedi.

Siyahkoç, 3 hafta sonra bir genel seçim için sandık başına gidileceğini hatırlatarak, “ Ülkemiz için hayati önem arz eden bu seçimin, hayırlara vesile olmasını diliyoruz” diye konuştu.

2011’DE DE DİKKATE ALINMADIK

Siyahkoç, İMAF olarak 15 Şubat 2015’te genel seçimlerle ilgili görüşlerini basına beyan ettiklerinin altını çizerek, “Kamuoyunun da yakından takip ettiği önceki açıklamamızda tüm siyasi partilere eşit mesafede olduğumuzu ve parti ayrımı göstermeksizin tüm Mardinli adayları destekleyeceğimizi söylemiştik. Nisan ayında aday listeleri açıklandığında TBMM’de grubu bulunan dört siyasi partinin listeleri herkes tarafından biliniyor. Manzara 4 yıl önce yapılan genel seçimlerden farklı değildi. 2011’deki genel seçimlerinde bir hata olduğunu düşünerek te çok da önemsemedik. 2015 seçimlerinde bu hatanın tekrarlanmaması için Şubat ayında basına açıklama yaptık” açıklamasını yaptı.

BİZİM İÇİN GURURDUR

Hemşerilerinin hemen hemen her siyasi partiden adaylık için başvuruda bulunduğunu kaydeden Siyahkoç, “Ancak, sadece Halkların Demokratik Partisi (HDP), adaylık başvurusu olmamasına rağmen federasyonumuz genel başkanı Ferhan Ademhan’ı 1. Bölge 2. sıradan milletvekili adayı olarak gösterdi. Ferhan Ademhan’ın adaylığı bizim için büyük bir gururdur. Diğer siyasi partilerin de hemşerilerimize aynı ilgiyi göstermesini beklerdik” sözlerine yer verdi.

TÜM BÖLGENİN ADAYI ADEMHAN

Sadece Mardinlilerin değil; tüm Doğu-Güneydoğu bölgesinin liste dışı kaldığını aktaran Siyahkoç, “HDP’nin dışında Mecliste grubu bulunan siyasi partilerin aday listelerine baktığımızda sadece Mardinlilerin değil genel anlamda doğu- güneydoğulu hemşerilerimizin seçilebilecek yerlerden aday gösterilmediğini görüyoruz. Bu açıdan Ferhan Ademhan başkanımız, sadece Mardinlilerin değil, tüm doğu-güneydoğulu seçmenin TBMM’de görev alabilecek en güçlü adayıdır” ifadesini kullandı.

AÇIKLAMAMIZIN ARKASINDAYIZ

Federasyona bağlı dernek başkanlarının da katıldığı toplantıda konuşan Siyahkoç, “Biz, İzmir Mardinliler Federasyonu olarak, bünyemizdeki 18 dernekle Sayın Ferhan Ademhan’ın meclise gitmesi için tüm gücümüzle destekleyeceğiz.Mardinliler Federasyonu olarak şubat ayında yaptığımız açıklamanın arkasındayız. Hemşerimiz genel başkanımız Ferhan Ademhan’ın arkasında olduğumuzu, kendisine var olan gücümüzle destek olacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz” diye konuştu.

İZMİR MARDİNLİLER FEDERASYONU (İMAF) BİLEŞENLERİ

1-Alıçlılar Derneği Başkanı  M.Salih Altuğ

2-Anıttepe Derneği Başkanı  Seyfettin Dağ

3-Anıttepeliler Derneği Başkanı  Hıdır Kaymaz

4-Çatlayurt Derneği Başkanı  Abdullah Altun

5-Çamlık Derneği Başkanı  Osman Doğan

6-Çiğli Mar-Der Başkanı  Fuat Uzunkaya

7-Derikliler Derneği Başkanı  Ömer Gökalp

8-Ege-Mar Derneği Başkanı  Nevzat Şimdi

9-Genç Marder Derneği Başkanı  İsmail Taş

10-Karşıyaka Mardinliler Derneği Başkanı  Cengiz Şahin

11-Kızıltepeliler Derneği Başkanı  Abdülkadir Demirtaş

12-Kutlubeyliler Derneği Başkanı  Ali Korkut

13-Savurlular Derneği Başkanı  Metin Aslan

14-Şenköy Derneği Başkanı  Adil Bedir

15-Torbalı Mardinliler Derneği Başkanı   Nevzat Aydın

16-Yenilmez Köyü Derneği Başkanı  Abdülselam Aydemir

17-Yeşil Gurs Derneği Başkan  Uğur Özmen

18-Ziyaretliler Derneği Başkanı  Ali Siyahkoç

 

ARTUKLU HABER AJANSI-İZMİR

 

 


25° / 13.5°
  • BIST 100

    10160,42%-0,13
  • DOLAR

    32,24% -0,06
  • EURO

    35,03% 0,16
  • GRAM ALTIN

    2460,54% 0,60
  • Ç. ALTIN

    3945,17% 0,82