İMAF BAŞKANI ADEMHAN :``BARIŞ İÇİN SESİMİZİ YÜKSELTMELİYİZ``

İzmir Mardinliler Federasyonu (İMAF) Genel Başkanı Ferhan Ademhan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu`na kardeş şehir Diyarbakır için harekete geçme çağrısı yaptı.

Mardin 9.01.2016 11:59:42 0
İMAF BAŞKANI ADEMHAN :``BARIŞ İÇİN SESİMİZİ YÜKSELTMELİYİZ``

İzmir Mardinliler Federasyonu (İMAF) Genel Başkanı Ferhan Ademhan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na kardeş şehir Diyarbakır için harekete geçme çağrısı yaptı.

İMAF Genel Başkanı Ferhan Ademhan, İzmir Küçük Millet Meclisi (İkMM), Ocak ayı toplantısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na çağrıda bulundu. Türkan Saylan Kültür Merkezi'nden gerçekleştirilen toplantıda konuşan Ademhan, Güneydoğu illerinde yaşanan sokağa çıkma yasaklarının sona ermesi ve barış söyleminin güçlenmesi için İzmir halkı adına Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na seslendi.

Ademhan, 24 Temmuz'dan bu yana Türkiye'de yükselen şiddet ortamına dikkat çekerek, "Ülkemizde aylardır süren bu ortam yüreğimizi dağlıyor. Sokaklarda sivil insanlar ölüyor. Askerlerimiz ve polislerimiz operasyonlarda şehit oluyor. Bu durum daha fazla sürdürülmemeli. Bizler, İzmir'den barış ve kardeşlik ortamının güçlendirilmesi için sesimizi yükseltmeliyiz" dedi.

Ademhan, bu konuda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na da çağrıda bulunarak, "İzmir halkının seçtiği bir numaralı seçilmiş kişisi olarak, Sayın başkan İzmir halkı adına barış için çok şey yapabilir. Nasıl ki geçtiğimiz yıllarda barışa bir adım daha yaklaşmamız için kardeş kent Diyarbakır'a gitmişse, bu işe yine öncülük edebilir. Bu konuda biz de her türlü desteği vermeye hazırız" diye konuştu.

Ademhan, Türkiye'nin doğusunda yaşanan yıkımın Türkiye'nin batısına sıçramadan herkesin sorumlu hareket etmesi gerektiğini kaydederek, "Bu yıkım ülkemizin bir bölgesinde yaşanıyor. Acı çekenler bizim insanlarımız. Oradaki yangının buraya sıçramayacağının garantisi yok. Oradaki göklere bombaların dumanı, silahların sesleri yükselirken biz İzmir'de bu mavi gökyüzünün altında yaşayamayız. Bu nedenle, ülkemizin daha büyük yıkımlara gitmesini engellemek adına mecliste grubu bulunan siyasi partiler, yerel yönetimler, STK'lar sorumlu hareket etmeli. İlk ve örnek olacak adımı da Sayın Aziz Kocaoğlu'ndan bekliyoruz. Atacağı her adımı da destekleyeceğimizi buradan duyuruyoruz" açıklamasını yaptı.  

 

ARTUKLU HABER AJANSI-İZMİR


20.8° / 11.5°
  • BIST 100

    10056,00%-1,59
  • DOLAR

    32,23% -0,10
  • EURO

    34,77% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2424,29% -0,01
  • Ç. ALTIN

    3924,06% 0,00