İletişim öğrencileri Mersinli Ahmet`in radyo belgeselini hazırlıyor

Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Öğrencileri Harun Bor ve Eda Cabul`un yapım yönetim dersi kapsamında ele aldıkları "Bir efsane dev: Mersinli Ahmet Radyo belgeseli için hazırlıklar devam ediyor.

29.11.2015 11:30:51 0
İletişim öğrencileri Mersinli Ahmet`in radyo belgeselini hazırlıyor
Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Öğrencileri Harun Bor ve Eda Cabul'un yapım yönetim dersi kapsamında ele aldıkları "Bir efsane dev: Mersinli Ahmet Radyo belgeseli için hazırlıklar devam ediyor. Gazeteci Yazar kemal istek'in Cihan Pehlivanı Mersinli Ahmet kitabından yola çıkılarak hazırlanan belgeselin kayıt konuğu Gazeteci Kemal İstek oldu. Mersin Üniversitesi Radyosu stutyosunda Harun Bor'un söyleşi konuğu olan İstek, Mersinli Ahmet'in hayat öyküsünü dile getirdi. Söz konusu radyo belgeselinin önemli bir çalışma olduğunu dile getiren İstek, "Mersinli Ahmet kent kültürümüz için çok büyük bir değerdir. Onun tanıtılması ve onun gelecek kuşaklara yaşam öyküsünün aktarılması bugünün bilinçli insanlarının görevi olmalıdır. Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesinin değerli öğrencilerinin bu işe soyunmaları umut veren bir girişimdir. Efsane güreşçimiz Mersinli Ahmet'in tanıtımı noktasında kaleme aldığım Cihan Pehlivanı Mersinli Ahmet adlı kitap çalışmam bu tip içerikli yeni girişimlere kaynakça olması bir gazeteci sorumluluğuyla yaptığım işin doğruluğunu adeta belgelemektedir. Mersinli Ahmet'in bir radyo belgeselinin hazırlanması bu alanda bir eksikliği daha giderecek bir önemli çalışma olacaktır. Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri Harun Bor ve Eda Cabul'a bu girişimleri nedeniyle çok teşekkür ediyorum. Mersin Üniversitesi hayatın içerisinde olduğunu bu tip dokunuşlarla bizlere gösteriyor. Bu bağlamda elimden gelen katkıyı sağlamaktan dolayı da çok mutlu oldum. Bu radyo belgeseline emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi. 
Öte yandan söz konusu radyo belgeselini hazırlayan Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Öğrencileri Harun Bor ise Mersinli Ahmet'in kent kültürü için önemine işaret ederek şunları söyledi: "Öğrenci arkadaşım Eda Cabul ile birlikte yapım yönetim dersi kapsamında ele aldığımız "Bir efsane dev: Mersinli Ahmet" adlı radyo belgeselimizi hazırlıyoruz. Bu kapsamda Gazeteci- Yazar Kemal İstek söyleşi konuğumuz oldu. Onun Mersinli Ahmet'in hayat öyküsünü içeren Cihan pehlivanı Mersinli Ahmet adlı eserinden çok faydalandık. Sayın İstek'in yanı sıra Mersinli Ahmet'in yakın çevresi, gerekse kaynak isimlerle söyleşiler yaparak hazırlayacağımız radyo belgeseliyle efsane güreşçimizi tekrar hafızlara taşımayı ve herkese hatırlatmayı amaç edindik. Bu bağlamda bizlere yardımcı olan herkese ayrıca teşekkür ediyoruz"   
 
 
ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN

28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04