İLAHİYAT FAKÜLTESİ DEKANLARI MARDİN`DE TOPLANDI

İlahiyat ve İslami Bilimler Fakültelerinin 23. Dekanlar toplantısı Kadim Kent Mardin?de gerçekleştirildi.

Mardin 8.05.2016 12:48:36 0
İLAHİYAT FAKÜLTESİ DEKANLARI MARDİN`DE TOPLANDI

İlahiyat ve İslami Bilimler Fakültelerinin  23. Dekanlar toplantısı Kadim Kent Mardin’de gerçekleştirildi.

Mardin Artuklu Üniversitesi  Konferans Salonunda yapılan gerçekleştirilen toplantıya Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz Ünal, YÖK yürütme Kurulu Üyesi Prof.Dr.İbrahim Hatipoğlu, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, YÖK Yürütme Kurulu üyeleri,  63 Üniversitenin akademik personeli, ilahiyat fakülteleri dekanları ve çok sayıda öğrenci katıldı. Toplantı saygı duruşunda bulunulmasından ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra Kur’an-ı Kerim  tilavetiyle  başladı.

İlahiyat ve İslami Bilimler Fakültelerinin  23. Dekanlar toplantısında ,Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Ağırakça kısa bir konuşma yaparken Yüksek Öğretim Kurulu üyesi Prof.Dr. İbrahim Hatipoğlu da katılımcılara ilahiyatların sorunları ve çözümleri hakkında  değerlendirmede bulundu.

Toplantıda kısa bir konuşma yapan Mardin Valis Ömer Faruk Koçak ise toplantının Mardin'de yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kentin hiç hak etmediği halde son dönemlerde terörün  en çok mağdur ettiği iller arasında yer aldığınıifade eden Vali  Koçak, Mardin'in batıdaki iller kadar güvenli olduğunu, şu anda operasyonların Nusaybin ilçesinde sürdüğünü aktardı.

Nusaybin'deki operasyonun kısa sürede sonuçlanacağını ve terörü kazıyacaklarını söyleyen Koçak, şöyle konuştu:

"Birkaç ilçemizde küçük problemler oldu, ama bu problemleri ortadan kaldıracak güce, dirayete devletimiz ve toplumumuz sahip. Terörün silahlı tarafıyla mücadele aslında en kolay tarafı ve bunu kısa sürede inşallah sonuçlandıracağız, ancak yeni silahlı teröristlerin ortaya çıkmaması, onu ortaya çıkaran unsurların kaldırılması sizlerin çalışmalarıyla mümkün. Terörle mücadele küçük mücadele, ondan sonra yapılacak mücadeleyi de büyük mücadele olarak görüyorum."diye konuştu.

 

Kadim Kent Mardin'de devam eden İlahiyat ve İslami Bilimler Fakültelerinin  23. Dekanlar toplantısı Bugün sona erecek.Toplantının sona ermesinden sonra İlahiyat ve İslami Bilimler Fakülteleri Dekanlarına Mardin'in tarihi ve Turistik yerleri gezdirilerek bilgi verilecek.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


25.2° / 13.9°
  • BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88