İKLİÇE BU KEZ NUSAYBİNLİLER İÇİN PİŞİRİLDİ

Mardinli Süryani ve Ermeni kadınlar, Mardin?e özgü Iklice Çöreği?ni (Baharatlı Ekmek) bu kez Nusaybin halkı ile dayanışmak için yaptı.

Mardin 11.10.2016 12:16:43 0
İKLİÇE BU KEZ  NUSAYBİNLİLER  İÇİN PİŞİRİLDİ

Mardinli Süryani ve Ermeni kadınlar, Mardin’e özgü Iklice Çöreği’ni (Baharatlı Ekmek) bu kez Nusaybin halkı ile dayanışmak için yaptı.

 

Mardin'in Nusaybin ilçesinde yaşanan  terör olayları sonrası binlerce Nusaybinli evsiz kaldı. Tel örgülerle kapatılan 6 mahallede kepçelerle yapılan yıkımlar sürerken, Nusaybin’de zor şartlar altında yaşama tutunan halkla dayanışmaya Mardin’deki Süryani ve Ermeni kadınlar da katıldı.

 

Artuklu Belediyesi Çiçek Kadın Evi’nde bir araya gelen Süryani ve Ermeni kadınları, yıllardır Mardin’deki kiliselerde Paskalya Bayramları için hazırladıkları Iklice Çöreği’ni (Baharatlı Ekmek) bu kez Nusaybin halkıyla dayanışmak için pişirdi. Süryani ve Ermeni kadınlara, Kürt ve Arap kadınları ile Artuklu Belediye Eş Başkanı Sevinç Bozan, belediye kadın çalışanları da destek verdiği çörek pişirimi bugün başladı.

 

Farklı şekillerden yaptıkları çörekleri hazırlayan kadınlar, kadın evinin bahçesinde kurulan fırında çörekleri pişirdi. Gün boyu hazırlanacak olan çörekler, daha sonra Nusaybin’e gönderilecek.

 

Mardin’e özgü olan ve Süryanilerde bayramlar ve onlara ait geleneklerde hazırlanan yöresel bir çörek olan Iklice, bol baharatlı ve tatli bir çörek olarak biliniyor. Süryani geleneklerinde, evlenen çiftlerin nikahlarının kıyılmasından sonra bölüşerek tattıkları bu çöreğin, evliliğe sevgi dolu paylaşım getirdiğine inanılıyor.

 

Daha öncede Çiçek Kadın Evi’nde bir araya gelen Kürt ve Arap kadınları, Nusaybin için bin adet kış konservesi hazırlamıştı.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

HABER:MEMET GÖKBALIK

 


 


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10623,91%2,95
  • DOLAR

    32,24% -0,09
  • EURO

    35,03% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2489,37% 0,95
  • Ç. ALTIN

    3984,51% 0,90