İHH DAN ?KARDEŞİM BIRAYEMIN? KAMPANYASI

İHH İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde Türkiye genelindeki 2 bini aşkın STK?nın da desteğiyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yaşanan çatışmalardan dolayı mağdur olan halk için, ?Kardeşim ? Birayê Min? adıyla bir yardım kampanyası başlatıldı.

Mardin 31.03.2016 10:39:33 0
İHH DAN ?KARDEŞİM BIRAYEMIN? KAMPANYASI

     İHH İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde Türkiye genelindeki 2 bini aşkın STK’nın da desteğiyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yaşanan çatışmalardan dolayı mağdur olan halk için, “Kardeşim – Birayê Min” adıyla bir yardım kampanyası başlatıldı.

     İHH Genel Merkezinde bir araya gelen STK’lar, düzenlenen basın toplantısıyla kampanyaya destek çağrısı yaptı. Kampanyaya öncülük eden İHH İnsani Yardım Vakfı adına Genel Başkan Bülent Yıldırım ile bazı STK başkanları ve bölge kanaat önderleri kampanyaya ilişkin şu mesajları verdi.

     İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım

“Ülkemizde yaşananlar hepimizi üzüyor herkes ne yapablilir diye gayret ediyor bizler de olayların başladığı günden itibaren doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesine yardım gönderiyoruz. Evlerinden olmuş, iş yerleri kapatılmış bütün kardeşlerimizin yanında olduk. Bu kampanyamızı da “kardeşlik” üzerine belirledik. İnanıyoruz ki Kürt-Türk ittifakı bölgede oynanan oyunları bozacaktır. Türkiye’de her ay 12 bin yetime bakıyoruz; bunların 8 bini Kürt kardeşlerimizin yaşadığı bölgede bulunuyor.

     Kürt halkını iyi tanıdığını aktaran Yıldırım, "Türkiye’nin her bölgesinde bir araya gelin. Göç eden Kürt kardeşlerimize 'Kardeşim, Birayê Min' deyin. Düşünce yapısı ne olursa olsun mağdur olan herkese yardıma koşun. Ta ki kardeşliğimiz iyice pekişsin. Kürtler, kardeşim ifadesinin anlamını çok iyi idrak etmiştir. Kürt halkı kardeşini iyi tanır. Geçmişte olduğu gibi birbirimizin dilini iyi anlayacağız. Bizi birbirimize düşürmek isteyenlere rağmen kardeşliğimiz devam edecektir. Bu vesileyle sivil toplum kuruluşlarına, bütün cemaatlere, üniversitelere, bütün siyasi partilere ve gruplara sesleniyorum. İnsani duygularla evlerinden göç etmek zorunda kalan bu insanların yanında olduğumuzu göstermemiz lazım. Mezhebi ve meşrebi ne olursa olsun bu insanların yanında olunması gerektiğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

     Bugün burada 2 bini aşkın STK’nın desteğiyle bir organizasyon yapılıyor. Tüm STK’lara şu çağrıyı yapıyoruz: “Türkiye’nin her bölgesinde bir araya gelsinler. Sağ sol gündeme getirmeden düşünce yapısı ne olursa olsun mağdur olmuş olan herkese yardım ulaştırsınlar ki kardeşliğimiz pekişsin. Organize edeceğimiz yardımların miktarı binlerce TIR olacak inşallah. Her ilden 10 yardım TIR’ı organze edilecek. Orada yaşayan arkadaşlarımızın yanında olarak destek veren herkese teşekkür ediyoruz.

     Melle Muhammed Tayyip Elçi

   “Doğu ve güneydoğu halkı Türk ve Kürt halkı binlerce yıl birlikte hayat sürdürmüş, savaşta ve barışta kenetlenmiş 2 büyük halktır. Malazgirt’te, Selahaddin Eyyubi ile birlikte Haçlılara karşı Kut-ül Amare ve Çanakkale’de birlikte mücadele etmiştir. Tarih içerisinde bu iki halkın büyük başarılara imza atması birbiriyle olan ilişkisinden dolayıdır.  iki halkı ayrı düşünmek yerine ümmet ortak paydasında düşünmek doğru olacaktır. Kardeşlik dayanışmayı gerektirir. Efendimiz, “mümin müminin kardeşidir” dedikten sonra ona zulüm etmek onu yalnız bırakmaz demiştir. Kardeşlik yanında olmakla olur. İHH’ya da hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. İHH her zaman mazlumdan taraf olmuştur. bölge adına sizlere teşekkür ediyorum.

     Bir süre önce bölgeye onlarca tır yardım kolileri ve nakit yardımlarında bulunan Memur-Sen Başkan Yardımcısı Levent Uslu şunları söyledi “Memur-Sen ve bağlı tüm sendikalar bağlı 1 milyon kişiye ulaşıyoruz. Mazlumlara ulaşan en büyük kurum İHH’dır ve destek vermek boynumuzun borcudur. Memur-sen Konfederasyonu ve 11 sendikaya bağlı teşkilatlarımıza sesleniyorum: “Yurt içi ve yurt dışındaki mazlum kardeşlerimize yardım etmekle görevliyiz. Bizim sınırlarımız yoktur. “Kardeşim” kampanyasına dün olduğu gibi bugün de aktif olarak katılmamızı istirham ediyoruz.” Gayretimizin Allah tarafından makbul olması için Dua ediyor kardeşliğimizin sıklaşması gerektiğini düşünüyorum.-

     Toplantıya iştirak eden dernekler platformu temsilcilerinde duyguları özetle şöyle;

Giresun Dernekler Federasyon Başkanı Mehmet Kuğu İstanbul’da bulunan 700’ü aşkın Giresun dernekleri ile ABD ve Avrupa’daki Giresun dernekleri bu kardeşlik projesinin tam ortasında yer alacağız. Buradan tüm vatanını seven kardeşlerimize bu kampanyaya her türlü desteği vermeye çağırıyorum.

     Trabzon Dernekleri Başkanı Mustafa Demir.  Buradan Trabzon derneklerine çağrı yapıyoruz; herkes yaşadığı ilde organize olsun. bir yardım eli uzatalım. Bu işe sağ sol bakmadan birleştiren ümmet paydasında ve ilelebet yaşatacak bu inanç altında yardım toplayalım.

     Ordu Dernekler Federasyonu Başkanı Ali Çelik “Kardeşim” kampanyası ile mağdur olan kardeşlerimize her türlü desteği vermemiz gerekiyor. Komşusu açken tok yatan bizden değildir. İman edersek orada olmamız gerekiyor. Aç, açıkta ve mağdur olan tüm kardeşlerimizin yanında olmalıyız. Ordulular olarak üzerimize düşen şeyleri yerine getireceğiz inşallah. İHH’ya da bu hassasiyeti için ayrıca teşekkür ediyoruz.

     Niğde Dernekler Federasyonu Başkanı Mustafa Tokaç. Buradan vereceğimiz mesaj Türkiye ve dünyaya verilecektir. Bugün bu bilinçle toplandık. Niğde Dernekler Federasyonu olarak İHH’nın dünyada yaptığı hayır çalışmalarının içindeyiz.

     Sivas Merkez Dernekler Federasyonu Başkanı Hakan Çil. Tarih boyunca birdik şimdi de ümmetin yanında olmaya devam edeceğiz. Bizim her yönüyle birbirimize ihtiyacımız var. Böyle bir organizasyona katkı yapmaktan da mutluluk duyuyoruz. İHH’ya da böyle bir kampanyaya öncülük ettiği için de ayrıca teşekkür ediyoruz.

     Malatya Dernekler Federasyonu Başkanı Yılmaz Durmuş. Doğu ve Güneydoğu’daki yaraları sarmak için tüm hemşehrilerimi yardıma davet ediyorum. Biz Malatyalılar olarak her zaman Doğu ve Güneydoğu’daki mazlum halkın yanında durduk, durmaya da devam edeceğiz inşallah. Ülkenin yüreği çok büyük ne kadar müslüman gelirse gelsin buraya sığıyor. Vatandaşlarımızdan Allah razı olsun.

     Dünya Balkan Dernekleri Federasyonu Recep Varol. Bu kampanyaya her zaman destek olacağımızı belirtmek istiyorum. Bu Doğu ve Güneydoğu ya da Kürt meselesi değildir, bu ümmet sorunudur. Güneydoğu’daki kardeşlerimizin yanlarında olmamız gerektiğini ifade ediyorum.

     “Kardeşim bırayemın” Kampanyası ile ilgili bilgi Mardin İHH şube başkanı Mehmet TİMURAĞOĞLU şunları söyledi.” İHH Bölgemizde olayların başladığı andan itibaren çatışmaların sürdüğü merkezler dahil olmak üzere bir seferberlik halinde yardımlarını aralıksız sürdürmüştür. Bu çerçevede ihh battaniye, yatak, gıda, hijyen, giyim, nakit ve günlük ekmek dağıtımından uluşan yardımlarını peyderpey başta ilimiz Mardin olmak üzere Şırnak, Diyarbakır ve göçlerin yoğun olarak yaşandığı yerlere ulaştırmıştır.  “Kardeşim-bırayemın” kampanyası bizleri ile de bu yardımlar taçlanmış olacaktır. Ümmet bilincinin ve kardeşlik şuurunun pekişmesine vesile olacak bu kampanyanın hayırlı olmasını diliyor destek verecek kardeşlerime teşekkür ediyorum ”

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04