İGİAD`TAN İSRAİLE SERT KINAMA

Türkiye İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği yayınladığı yazılı basın açıklaması ile:`` Siyonist İsrail`in Gazze'de Yaptığı Katliamı, Soykırımı Lanetliyoruz!``Denildi

Gündem 21.07.2014 14:15:06 0
İGİAD`TAN İSRAİLE SERT KINAMA

Siyonist İsrail, bir işgalci devlet olarak kurulduğu 1948 yılından bu yana Filistin halkına karşı yaptığı sistematik soykırımda ve zulümde sınır tanımamıştır.

Filistinli mazlumların yürek paralayan ve vicdanları yaralayan seslerine maalesef dünya ülkelerinin büyük çoğunluğu, kulaklarını tıkamış ve gerçekleri çarpıtarak Siyonist İsrail’e destek vermiştir.

BM Güvenlik Konseyi, Avrupa Birliği, Arap Birliği, İslam İşbirliği Teşkilatı, Afrika Birliği gibi uluslararası örgütler de Siyonist İsrailin devlet terörü karşısında seyirci rollerini sürdürmüşlerdir.

“Antisemitizm” kalkanının arkasına sığınan Siyonist İsrail, dünya ülkelerinin görünen bu zavallı tepkisizliğini ve beceriksiz siyasetsizliğini fırsat bilerek işlediği korkunç suçların dozunu her geçen gün biraz daha arttırmış, yayılmacı tutumunu sürdürmüştür. Nitekim İsrail, Batı Şeria’da inşa ettiği “utanç duvarı” ile Filistin’i tam anlamıyla bir hapishaneye çevirmiş, Filistin halkı öz yurtlarında mahkûm yaşantısına icbar edilmiştir.

İsrail, işlemiş olduğu cürümlere ve taşkınlıklarına bir yenisini 7 Temmuz 2014’te, Müslümanlar için kutsal sayılan Ramazan ayında eklemiştir. “Koruyucu Hat” adı altında yıllardır ablukaya aldığı Gazze’ye bomba yağdırmaya başlamış; çocuk, kadın, yaşlı, hasta demeden tüm sivil halkı hedef almıştır. Bununla da yetinmeyen İsrail 17 Temmuz Perşembe günü Gazze’ye kara operasyonu başlatmıştır.

İsrailin Gazze’ye düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısı 502’yi, yaralananların sayısı 3.150’yi aşmıştır. Evlerini terk edenlerin sayısı ise 135 bini bulmuştur.

Türkiye İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği (İGİAD) olarak dünyanın her yerinde, bütün toplumlar ve her bir insan için adaletin, sulh ve sükûnun su ve ekmek kadar zorunlu olduğunu düşünüyor,  en küçüğünden en büyüğüne kadar her türlü zulmün yeryüzünden kazınması gerektiğine inanıyoruz.

Türkiye İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği (İGİAD) olarak insanların yaşam hakkı başta olmak üzere tüm haklarının tam tekmil korunup adil ve hakkaniyetli bir dünya tesis edilmesinin bütün insanların ortak ödevi olduğuna inanıyoruz.

Kamuoyuna ilan ettiğimiz bu inançlarımızın saf ve temiz vicdan sahibi herkes tarafından paylaşıldığını da biliyoruz. Nitekim Amerika’dan Avrupa’ya, Afrika’dan Asya’ya dünyanın her yerinde, Siyonist İsrailin yürütmekte olduğu son soykırım hamlesine yönelik tepkiler artık İsrail yanlısı medya organları tarafından da gözlerden saklanamaz hâle gelmiştir. Dünya ölçeğinde yapılan gösterilerde “vicdan sahibi insanlar” tanımlaması altında başta Yahudiler olmak üzere her dinden insanın bir araya gelmesi, Siyonist İsrailin “antisemitizm” aldatmacasını yıkmıştır.

Artık Siyonist İsrailin işlemiş olduğu katliamın, vahşi devlet terörünün ve savaş suçlarının uluslararası hukuk çerçevesinde, özellikle de Cenevre Sözleşmesi 4. maddesince yargılanmasının, sorumluların ivedilikle cezalandırılmasının vakti gelmiştir. Filistin halkına karşı yürütülen soykırım karşısındaki devletlerarası suskunluk sarmalı son bulmalı, İsrail en ağır derecede cezalandırılmalı, insanlığın bu ortak talebi acilen yerine getirilmelidir.

Saygılarımızla,``Denildi.

 

 

``HABERİN OLDUĞU HER YERDE``

    ARTUKLU HABER AJANSI


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10623,91%2,95
  • DOLAR

    32,24% -0,09
  • EURO

    35,03% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2489,37% 0,95
  • Ç. ALTIN

    3984,51% 0,90