İÇİŞLERİ BAKANLIĞI`NDAN``LİCE``AÇIKLAMASI

İçişleri Bakanlığı Lice`de Meydana gelen olaylarla ilgili yazılı Basın açıklamasında bulunarak,Olayın incelenemesi için İçişleri Bakanlığından 2 Mülkiye ve Jandarma Komutanlığıtarafından da 2 Müfettişin incelemeye başladığını açıkladı.

Gündem 30.06.2013 09:34:57 0
İÇİŞLERİ BAKANLIĞI`NDAN``LİCE``AÇIKLAMASI

İçişleri Bakanlığı Lice`de Meydana gelen olaylarla ilgili yazılı Basın açıklamasında bulunarak,İçişleri Bakanlığınca, konuyu bütün yönleriyle idari açıdan incelemek ve gerekli araştırmaları yapmak üzere, iki Mülkiye Müfettişi ile iki Jandarma Genel Komutanlığı Müfettişi görevlendirilerek bölgeye gönderildiğini açıkladı

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı Basın açıklaması şöyle:


Diyarbakır İli Lice İlçesi Kayacık Köyünde yapımı devam eden Kayacık Jandarma Karakol Komutanlığı hizmet binası inşaatını protesto etmek ve çalışmaları durdurmak amacıyla, 28 Haziran 2013 Cuma günü saat 16.00 sıralarında 200-250 kişilik bir grup tarafından, çeşitli sloganlar atılarak basın açıklaması yapıldıktan sonra, taş ve molotof kokteylleri ile Jandarma Karakolu ve inşaatta çalışan işçilerin barındığı çadır ile konteynırlara saldırıda bulunulmuş ve bu saldırılar sonucunda işçilere ait iki çadır ile bir konteynır yakılmıştır.

 Daha sonra inşaat işçileri ile karakolda bulunan güvenlik görevlilerini taşlamaya ve sopalarla saldırmaya başlamışlardır.

 Bunun üzerine karakolda bulunan güvenlik kuvvetleri tarafından gruba dağılmaları için sözlü uyarılarda bulunulmuştur. Ancak yapılan tüm uyarılara rağmen grubun saldırılarını devam ettirerek, karakolun tel örgülerinden içeri girmeleri üzerine gazla müdahalede bulunulmuş ve havaya uyarı atışı yapılmıştır.

 Bu müessif olay sonucunda bir vatandaşımız hayatını kaybetmiş, ikisi ağır olmak üzere dokuz vatandaşımız yaralanmıştır.

 Olayla ilgili adli tahkikat Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülmekte olup, ayrıca İçişleri Bakanlığınca, konuyu bütün yönleriyle idari açıdan incelemek ve gerekli araştırmaları yapmak üzere, iki Mülkiye Müfettişi ile iki Jandarma Genel Komutanlığı Müfettişi görevlendirilerek bölgeye gönderilmiştir.

 

ABDULLAH ORTAÇ(AHA)ANKARA


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04