İBRAHİM BİTER:``ADIMIZ:MARDİN,SOYADIMIZ:TÜRKİYE``

Mardin 7.02.2015 00:52:51 0
İBRAHİM BİTER:``ADIMIZ:MARDİN,SOYADIMIZ:TÜRKİYE``

Mardin Valiliği, Mardin Dernekler Federasyonu (MARDİNFED) Mardin Eğitim Vakfı (MAREV) ve Mardin Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle İstanbul Feshane’de düzenlenen ve 5-8 Şubat tarihleri arasında yapılacak ve 4 gün sürecek Mardin Tanıtım Günleri Feshane’de Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezinde başladı.

Düzenlenen açılış törenine Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, T.B.M.M Dilekçe Komisyonu Başkanı ve Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey, Mardin milletvekilleri Muammer Güler, Abdurrahim Akdağ ve İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Februniye Akyol, Mardin Vali Yardımcısı Ali Güldoğan, Artuklu Kaymakamı Soner Karataşoğlu, Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş,Yeşilli Kaymakamı Elif Canan Tuncer Ersöz, Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir, Müftü Vekili Mahsum Taşçı, Mardin-Diyarbakır Metropoliti Saliba Özmen, Dünyanın en uzun adamı Sultan Kösen, İl Kültür ve Turizm Müdürü Alaaddin Aydın, MARDİNFED Başkanı İbrahim Biter, MAREV Başkanı Fehmi Tahincioğlu ile İstanbul`da bulunan çok sayıda Mardinli ve davetliler katıldı.

MARDİNFED Genel Başşkanı İbrahim Biter,Mardin Tanıtım Günleri`nin açılış töreninde yaptığı konuşmasında şumnları söyledi:

‘’Saygıdeğer konuklar, kıymetli katılımcılar, sevgili hemşerilerim, sizlere özlemimizi muhabbetimizi Mardin ve Mardinliler için sarfettiğimiz gayretleri aktarmak ve paylaşmak bir nebze daha hizmet verebilmenin onuru ve gururu ile sözlerime başlamak istiyorum. Gerçekleştirdiğimiz bu tanıtım günlerine katkı sağlayan, destek veren, hazırlanmasında emeği geçen herkese ayrı ayrı şahsım ve Federasyon adına teşekkür ederim. 

Temelinde Allah rızası, hayır duygusu, insan sevgisi yatan sosyal, kültürel ve eğitsel alanlarda karşılıksız hizmet, toplumda yardımlaşma, dayanışma ilkesini geliştirmek amacıyla MARDİNFED’i kurma ve ilkemizin yararına sunma şansına eriştiğimiz için onur duyuyoruz. Federasyon olarak, yöresel derneklerimiz ile ulusal ve uluslararası kamu yararına hizmet eden bir sivil toplum kuruluşu olacağız. Medeniyet ve hoşgörü merkezi Mardin’de her türden etnik köken, din, mezhep ve siyasi görüş insanları hoşgörü içerisinde kardeşçe bir arada yaşanabildiğini tüm Türkiye’ye hatta Dünya’ya duyurmak adına hepimizin üzerinde büyük görevler olduğuna inanıyorum.

 

Türkiye Cumhuriyeti Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne ve hukukun üstünlüğüne yürekten inanmış Türk, Arap, Kürt, Süryani, Ermeni ve bütün renklerimizle birleştiğimiz kültürler başkenti Mardin’in misyonuna uygun Federasyonumuzda farklı bir STK olmayı başardık. Halklarımıza ve vatanımıza hizmet etme yolunda attığımız adımlar siyaset üstü bir modeldir. Bütün siyasi partilere eşit mesafedeyiz. Ülkemizin bulunduğu hassas bir süreç içerisinde bütünümüzle birlik olmayı başarmalıyız. Bizim en büyük hedefimiz, toplumsal huzur ve barıştır. Yola çıkılmış olan barış süreci, şu dönemdeki en hayati meselemizdir. Naçizane fikrim şudur ki siyasetten seçim sürecinden daha önemli olan akan kanın durması ve kardeşlerin yeniden birleşmesidir. Bu nedenle davamız millet bütünlüğü davasıdır. Davamız barış içindir. Davamız gelecek nesillere bırakacağımız büyük Türkiye’dir.

Dinlerin ve dillerin şehri Mardin Tanıtım Günleri ile İstanbul’daki insanlara anlatmak, tanıtmak, sosyal-kültürel ve ekonomik anlamda katkı sağlamakla birlikte sevgi köprüleri kurmaya geldik.

Mardin’in inanç, tarihsel ve kültürel zenginlikleri yanında yemek kültürümüzü tanıtmaya geldik.

Sanayicimizle, üreticimizle, tüccarımızla, hizmet sektöründeki ürünlerimize yeni pazarlar oluşturmaya, firmalarımızın kimliklerini güçlendirmeye geldik.

Huzurun, güvenin, barışın olduğu farklı dil, din, ırk ve mesheplerin iç içe yaşadığı farklı kültürlerin zenginliğini Dünya’daki birçok şehirden inanç, tarih, ve kültür turizmi açısından daha çok değere sahip olduğunu tanıtmaya geldik.

İşte bugün her şeyiyle Mardin’i konuşacağız. Siyasetçimizle, bürokratımızla, esnafımızla, sanatkarlarımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla hep birlikte, beraber Mardin’i, İstanbul’da yaşatacağız. Memleket hasreti gidereceğiz.

Mardin’in değerlerini bir araya getirmek ve dayanışmayı sağlamakla birlikte inşallah Mardin Feshane Günleri’ni geleneksel hale getireceğiz.

MARDİN Bir şehrin adı değildir.

Bir tarihi kent demek tek başına haksızlık olur MARDİN için;

Mardin bir insanlık şehridir,Mardin kültür doğumunu yapıp dünyaya yayan bir abidedir ve Mardin havasıyla suyuyla insanlarının sıcaklığıyla eşi benzeri olmayan bir nefes şehridir.Her karış toprağı güzel ve özel olan güzel ülkemin nadide çiçeğidir.Mardin kardelen çiçeğinin karlı dağlarında açtığı bahar topraklı bir sığınakır. Mardin. Ayetlerdeki emrin tecelli oluşunun göstergesidir.hani der ya ayet tüm insanlık bir arada diye,işte Mardin öyle özel bir kenttir.Abdullah isminin seslendirildiği bir avluda namaz kılınırken,hemen duvarın öte yanında çan çalmaya çıkan hanna`nın bir komşu selasında ortak göz yaşı döktükleri bir rüyanın şekle gelmiş toprağıdır.Aynı sokakta 4 lisanın seslenişlerinin yankılandığı zenginlik kuyusudur Mardin ve Mardin şairin dediği gibi anlatılmaz  yaşanır bir şehirdir.

 Herkesi Mardin’e davet ediyorum.

 Adımız Mardin soyadımız Türkiye.’’Dedi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-İSTANBUL 


Anahtar Kelimeler:
27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04