HÜKÜMET KADIN 2 BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

Sermiyan Midyat'ın yönettiği ve Demet Akbağ, Sermiyan Midyat, Mahir İpek ile Burcu Gönder'in oynadığı Hükümet Kadın 2, 8 Kasım 2013'de UIP Filmcilik dağıtımıyla BKM Film tarafından vizyona çıkarıldı.

Polisiye Haberler 13.11.2013 23:12:33 0
HÜKÜMET  KADIN 2 BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

Sermiyan Midyat’ın yönettiği ve Demet Akbağ, Sermiyan Midyat, Mahir İpek ile Burcu Gönder’in oynadığı Hükümet Kadın 2, 8 Kasım 2013’de UIP Filmcilik dağıtımıyla BKM Film tarafından vizyona çıkarıldı.

2013 yı­lı­nın en çok iz­le­nen film­le­ri ara­sın­da yer alan Hü­kü­met Ka­dı­n’­ın de­vam fil­mi Hü­kü­met Ka­dın 2, 8 Ka­sı­m’­da viz­yo­na gir­di.

De­met Ak­bağ ve Ser­mi­yan Mid­ya­t’­ın baş­ro­lü­nü pay­laş­tı­ğı film, 3 gün­de 235 bin 31 ki­şi ta­ra­fın­dan iz­len­di. Top­lam­da 1 mil­yon 400 bin ki­şi ta­ra­fın­dan iz­le­nen se­ri­nin ilk fil­mi de ilk 3 gün­de ikin­ci­si gi­bi 235.117 ki­şi ta­ra­fın­dan iz­len­miş­ti. Çe­kim­le­ri­nin ta­ma­mı Mar­di­n`e bağlı Midyat ilçesi’n­de çekimleri ger­çek­le­şen film­de oku­ma yaz­ma bil­me­yen ka­dın be­le­di­ye baş­ka­nı­nın ya­şa­dık­la­rı an­la­tı­lı­yor.

 

Xate ve Faruk, Hükümet Kadın 2’de de yine hiç beklenmedik bir anda, karşı karşıya. Üstelik bu kez, amansız mücadele, bir iktidar mücadelesi yaşanacak. Tek derdi kasabanın çocukları ve kendi çocukları ile ilgilenmek olan Xate, bu kez kendini Midyat seçimlerinde ön saflarda bulacak. Beklenmedik işlere soyunmak zorunda kalan Xate’nin karşısında yine Faruk var.

Hükümet Kadın 2`de ilk filmde yaşananların 7 yıl öncesine gidiyor; Xate ve kocası Aziz Veysel`in Faruk ile olan azılı mücadelesine tanık oluyoruz. Xate`in Güneydoğu`nun ilk kadın belediye başkanı olmasına henüz yedi yıl vardır ve şimdilik belediye başkanı Aziz Veysel`in eşi olarak yaşamaktadır. Faruk`un bitmek bilmeyen koltuk sevdasının kökeni de bu günlere dayanmaktadır. Xate, sıradan sabahlardan birinde Aziz Veysel`i evden uğurlarken beklenmedik bir sürprizle karşılaşır. Bu kötü sürpriz de Xate ve Faruk`u bir kez daha karşı karşıya getirir. Daha da beklenmedik olanı ise tüm kasabalıyı şaşkına çeviren `erken seçim` kararıdır.
Ünlü oyuncu Sermiyan Midyat`ın kendi babaannesinin yaşamından esinlenerek kaleme aldığı Hükümet Kadın filminde, Güneydoğu`nun ilk kadın belediye başkanı olan Zekiye Midyat`ın hikayesini izlemiştik. Devam filminin başrollerinde bir kez daha Demet Akbağ`ın ve Sermiyan Midyat yer alıyor.

Mardin iline Turizm açısından önemli katkı sağlayan Film,Mardin ve Midyat`ın tanınırlığına önemli katkılar sağladı.Milyonlarca seyirciye ulaşan Hükümet Kadın`ın  1,5 Milyon seyirciye ulaştığı varsayılırsa,Hükümet Kadın 2`nin daha çok seyirci sayısına ulaşması bekleniyor.

Seyircilerden olumlu tepkiler alan Hükümet Kadın 2 Filmi,Sinema Seyircisi tarafından çok beğeniliyor.

 

ABDULLAH ORTAÇ-ANKARA/ARTUKLU HABER

Ercan KesalSermiyan MidyatDemet AkbağMahir İpekHaber: Hükümet Kadın 2 Şaşırttı



31.3° / 19.3°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19