HÜDA PAR MERSİN MİLLETVEKİLİ DİNÇ;'İNCİRLİK VE KÜRECİK ÜSLERİ HEMEN KAPATILMALI'

HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının durdurulması için Adana'daki İncirlik Üssü ile Malatya'daki Kürecik Üssü'nün kapatılmasını talep etti.

Ankara 20.11.2023 14:19:00 0
HÜDA PAR MERSİN MİLLETVEKİLİ DİNÇ;

HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının durdurulması için Adana'daki İncirlik Üssü ile Malatya'daki Kürecik Üssü'nün kapatılmasını talep etti.

 

HÜDA PAR Mersin Milletvekili Dinç, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında bugünün 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü olduğunu anımsattı.
 

Gazze'de 5 bin 500 çocuğun "katledildiğini", soykırım yapıldığını belirten Dinç, bu soykırımla Batı'nın, 100 yılda elde ettiği çocuk haklarını çöpe attığını söyledi.

Gazze'deki hastanelere saldırılarda bulunulduğunu, Şifa Hastanesi'nde 39 prematüre çocuğun elektrik olmadığı için yaşamını yitirdiğini kaydeden Dinç, "Bugün 20 Kasım, çocuk haklarını kutlayan çoğu ülkeler, bu soykırımın failleri." dedi.

Bir an önce Gazze'ye yardım ulaştırılması gerektiğini vurgulayan Dinç, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının durdurulması için şu talepleri dile getirdi:

"Türkiye'nin başını çektiği bir yardım koridoru veya bir deniz filosu bir an önce Gazze'ye çıkarılmalı. İncirlik ve Kürecik'teki üsler bir an önce kapatılmalı. Havalimanları ve deniz limanları siyonistlerin gemi ve uçaklarına kapatılmalı. Türkiye, işgal devam ettiği sürece siyonistlerle bütün ilişkilerini askıya almalıdır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olup İsrail'e giden, soykırıma ortak olan kim varsa tespit edilmeli, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından çıkarılmalı, insanlık suçu işlediğinden dolayı yargılanmalı ve mal varlıklarına el konulmalı."

 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19