HTF HOLLANDA`DA YAŞAYAN TÜRKLERİ OY KULLANMAYA DAVET ETTİ

Hollanda Türk Federasyonu hazırladığı afişlerle Hollanda`da yaşayan Türklere seslenerek ``Hollanda`nın Kaderine Ortak Ol``Diyerek Türk vatandaşlarını Oy kullanmaya çağırdı.

Türk Dünyasından Haberler 15.03.2017 10:52:58 0
HTF HOLLANDA`DA YAŞAYAN TÜRKLERİ OY KULLANMAYA DAVET ETTİ

Hollanda Türk Federasyonu  hazırladığı afişlerle Hollanda'da yaşayan Türklere seslenerek ''Hollanda'nın Kaderine Ortak Ol''Diyerek Türk vatandaşlarını Oy kullanmaya çağırdı.

 

AB'nin Kaderini belirkeyecek seçimler Bügün başlıyor. Hollanda 15 Mart tarihinde yapılacak parlamento seçimleriyle gidişatı belirleyen ilk ülke olacak. Ardından Fransa’da cumhurbaşkanlığı seçimleri daha sonra ise Almanya’da parlamento seçimleri olacak.

Hollanda’da yapılacak seçimlerde Mart ayına kadar yapılan bütün ankerlere göre Türkiye karşıtı söylemleriyle de bilinen aşırı sağcı Geert Wilders’in partisi Özgürlük Partisi (PVV) favori olarak gözüküyordu.

Mart ayından beri yapılan anketlerde Başbakan Mark Rutte’nin merkez sağ oluşumu Özgürlük ve Demokrasi için Halkın Partisi (VVD) öne çıksa da arada çok büyük bir fark yok.

Son anketler çok az bir farkla aksini gösterse de İslam karşıtı söylemleriyle tabanına hitap eden Geert Wilders’ın partisi seçimlerden zaferle çıkabilir. Aşırı sağcı PVV seçimden zaferle çıkmasa bile anketlere göre ikinci olarak Hollanda Parlamentosu’ndaki 150 koltuğun 23/24 tanesini garantilemiş durumda. Bu da Geert Wilders’ın Hollanda’nın gelecekteki siyasetinde oldukça söz sahibi olacağının göstergesi. Wilders’ın partisi 2010 yılındaki seçimlerde de üçüncü olarak çıkmıştı.

Wilders, koalisyona katılmamış ancak taleplerinin yerine getirilmesi karşılığında Mark Rutte’nin partisine destek vermişti. Hatta ülkenin eski Göçmen Bakanı Gerd Leers, “Benim ajandam Wilders’ı sessiz tutmak için yaptığım anlaşmadan oluşuyor” şeklinde konuşmuştu. Wilders bu seçim sonunda da Rutte’yle koalisyon yapmayacağını belirtmişti.

 

Hollanda'da yapılan seçimler Türkiye-Hollanda arasında yaşanan Kriz sonrasında daha da önem kazandı.Türklerin sndıklara sahip çıkarak oy kullanması ve ülkenin geleceğinde söz sahibi olabilmesi için Herkesin sandığa giderek oy kullanması zorunlu hale geldi.

 

Hollanda'da yaşayan Türklerin en önemli çatı Örgütlerinden biri Olan Hollanda Türk Federasyonu da  Günlerdir çalışmalar yürüterek,Türklerin 15 Mart Hollanda  seçimlerinde sandığa gidererk Hollanda'nın Kaderine Ortak Olması istendi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04