Hollandalılar Laleli Camisine çiçek yağdırdılar

İslam ve göçmen karşıtı PEGİDA hareketinin, sırf kargaşa yaratmak için planladığı `Cami önünde mangalda domuz kızartma partisi`, cami önünde toplanan sağduyulu yüzlerce Hollandalı`nın çiçek yağmurlu tepkisi üzerine suya düştü.

Türk Dünyasından Haberler 30.06.2018 10:58:12 0
Hollandalılar Laleli Camisine çiçek yağdırdılar

İslam ve göçmen karşıtı PEGİDA hareketinin, sırf kargaşa yaratmak için planladığı 'Cami önünde  mangalda domuz kızartma partisi',  cami önünde toplanan sağduyulu yüzlerce Hollandalı'nın çiçek yağmurlu tepkisi üzerine suya düştü.

 

Milka Miller'in inisiyatifi ile organize edilen, 'Cami etrafını çiçeklerle donatma' eylemi için, eski meclis üyesi Setkin Sies de harekete geçirildi.

 

PEGIDA'nın, domuz kızartma eyleminin planlandığı saatten önce,  caminin önündeki kaldırımlara barış ve sevgi ifadeleri yazan kalabalık bir Hollandalı grup. cami önünde çiçekten bir duvar ördü.


  
Belediye Başkanı Abutaleb sınıfta kaldı.

 

Rotterdam'ın Fas asıllı Belediye Başkanı Ahmed Abutaleb , PEGİDA'nın eylemine, 'Demokratik hak'  diye izin vermişti. Bunun üzerine tepki çeken Abutaleb , böylesi bir eylemin yasaya aykırı olmadığını belirtmişti.

 

Domuz kızartması yapılacak olan eylemin başlamasına yakın, cami etrafında toplanan yüzlerce Hollandalı'dan korkan PEGİDA'lar eylemdem vazgeçmek mecburiyetinde kaldı.


Olayın üzerinden iki hafta geçmesine rağmen, ölüm tehditleri aldığını idia eden Belediye Başkanı Ahmed Abutaleb'i şimdi çok sayıda polis koruyor.

 

Güvenlik mensupları, tehdidin Türk kaynaklı olduğunu iddia ediyor.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-HOLLANDA

HABER;İLHAN KARAÇAY


25.5° / 14.2°
  • BIST 100

    10045,70%-0,37
  • DOLAR

    32,43% -0,08
  • EURO

    34,74% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2418,84% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00