HOLLANDA’DA’NIN DÜŞÜK KABİNESİ’NDE SİGRİD KAAG DIŞİŞLERİ, DİLAN YEŞİLGÖZ DEVLET BAKANI OLDULAR

Başbakan Mark Rutte, Hollanda’da, genellikle yabancı ailelere yapılan çocuk bakımı ödeneği haksızlığı konusunda ‘vurdum duymaz’ davrandığı ve defalarca yalan söylediği iddiaları ile, istifaya ve erken seçime zorlanmıştı.

Türk Dünyasından Haberler 29.05.2021 11:51:00 0
HOLLANDA’DA’NIN DÜŞÜK KABİNESİ’NDE SİGRİD KAAG DIŞİŞLERİ, DİLAN YEŞİLGÖZ DEVLET BAKANI OLDULAR
Başbakan Mark Rutte, Hollanda’da, genellikle yabancı ailelere yapılan çocuk bakımı ödeneği haksızlığı konusunda ‘vurdum duymaz’ davrandığı ve defalarca yalan söylediği iddiaları ile, istifaya ve erken seçime zorlanmıştı.

Seçim öncesinde ve sonrasında ‘Düşük hükümetin Başbakanı’ olarak görevine devam eden Başbakan Rutte, bir türlü kurulamayan yeni hükümette bazı değişiklikler yaptı.
Rutte, Dışişleri Bakanı Stef Blok’u Ekonomi Bakanı yaptı. Dış Ticaret Bakanı olan Sigrid Kaag da Dışişleri Bakanı oldu.
Daha önce de Dışişleri Bakanlığı yapmış olan Sigrid Kaag, İran ziyareti sırasında
 
Başbakan Rutte’nin Filistin-İsrail çatışmasından sonra yaptığı açıklamaya çok kızan ve O’nu tek taraflı ve yanlı olmakla suçlayan Sigrid Kaag’ın, Dışişleri Bakanlığı’na atanması, ‘Kaag’ın zaferi’ olarak yorumlanıyor.
Yeni hükümetin kurulmasında baş rol konumunda olan Sigrid Kaag, Filistinli bir profesör ile evli bulunuyor.

Kuralacak olan koalisyonda da görev alacağıma kesin gözüyle bakılan Dilan Yeşilgöz
Yeni kabinede bir sürpriz görev de, Türk asıllı Dilan Yeşilgöz-Zegerius’e verildi.
Stef Blok’un Bakanlığındaki Ekonomi Bakanlığı’na, ‘İklim ve Enerji’den sorumlu Devlet Sekreteri (Devlet Bakanı)’ olarak atanan Dilay Yeşilgöz’ün, yeni kurulacak kabinede de yer alacağına kesin gözüyle bakılıyor.
KÖKEN MESELESİ
Sevgili ve Değerli Okurlarım. Yukarıdaki haberi, güncelliğine istinaden, dün facebook’ta yayınlamıştım. Bir kaç okurum, Dilan Yeşilgöz için ‘Türk asıllı’ diye yazmış olmama çok kızmış.
‘O bir Ermeni Kürt’tür’ diye yazan bir okurumuz da ‘Hangi kafayı yaşıyorsunuz anlamadım sizleri. Birincisi bu kadın soyu sopu belirsiz bir Türk düşmanı’ demiş.
Bir şeyi itiraf etmek istiyorum. Dilan Yeşilgöz için ‘Türk asıllı’ diye yazmadan önce çok düşünmüştüm. Kendisini Türk değil ‘Kürt’ olarak lanse eden ve Türkiye aleyhinde sözler eden bu bayan için, acaba ‘Kürt’ asıllı desem mi diye düşünmüştüm. Bu deyiş de bazı Türkleri kızdıracaktı.
Ama sonunda yine de çifte tabiyetli olduğu hesabı ile ‘Türk asıllı’ diye yazdım.
Yeşilgöz’ün ve babasının, azılı birer Türk düşmanları olduğunu daha çnce yazmıştım. Ama her yazıda bunu tekrarlamak, konunun dışına çıkmışlık olur.
Örneğin, Hollanda’nın şu anda en popüler ve en sevilen siyasetçisi Pieter Omtzigt’in bir Türk asıllı ile evli olduğunu yazmıştım. O yazımdan sonra da bana tepkiler gelmişti. ‘Bu kadın Türk değil Süryanidir’ diyenler olmuştu. Ben de, konunun dışına çıkmamak için böyle bir ayrımcılığı yapmadığımı belirtmiştim.
Sonra ne oldu biliyor musunuz: Omtzigt’in eşi Ayfer Koç beni telefonla aradı ve yazmış olduğum haberin kendisine gönderilmiş olduğunu belirterek, ‘Ben Türk düşmanı değilim. Pek çok Türk dostum da var. Konsolosluk ile de irtibatım kesilmedi.’ demişti. Ben de kendisine, ‘Duygularınızı yazın yayınlayayım’ demiştim. Yazacağını söyledi ama, galiba sonradan vaz geçti.
Bundan sonra ne yapacağım biliyor musunuz?
Nasıl ki, Türkler’den söz ederken ‘Müslüman Türk’ demiyorsam, başka dine mensup Türk tabiyetliler için de, Hıristiyan, yahudi, Ermeni ve Süryani gibi fişleme yapmayacağım.
Zaten Türk ismini gören, hangi dine mensup olursa olsun o kişinin kimliğini anlayacaktır.
‘Türk kökenli’ lafına da tahammülü olmayanlar var. ‘Ne demek Türk kökenli’ diye soranlar var. Geçenlerde bu konuyu ayrı bir makalemde yazmıştım. Hollanda tabiyetine geçmiş olan birinden ‘Hollandalı’ diye söz edilir. Ama bu yeni Hollandalı’nın kökünü de belirtmek gerektiği zaman ‘Türk kökenli’ veya ‘Fas kökenli’ demek lâzımdır.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-HOLLANDA

HABER;İLHAN KARAÇAY


26.4° / 16.1°
  • BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,60% 0,53
  • EURO

    34,31% 0,48
  • GRAM ALTIN

    2505,87% 0,88
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00