

Hollanda’nın emektar Türklerinden Emin Ateş’in Hollandaca moderatörlüğünü yaptığı açılış panelinde (soldan sağa), Mustafa Özcan, Genco Çetinkanat, Reşat Rahat, Aferen Kaçar, Özgür Öztan, Üzeyir Işın ve Mehmet Keskin oturuyorlardı.
İşte, fuar alanı olarak seçilen bir otel salonunun görüntüsü. Bu görüntü Türkiye Sağlık Turizmi Fuarı’na ait. salonun bir köşesinden görüntülediğim bu fotoğrafın, alttaki diğer köşeden görüntülenen fotoğraftan bir farkı yok. Masalar arasında dolaşan ziyaretçilerin sayısı 50’den fazla değil. Günboyu hesaplaması yaparsanız toplam sayı 700-800’ü bulur.
Katılımcılardan biri, “Devlet bizim masraflarımızın büyük bir kısmını karşılıyor ama, ‘Devletin malı deniz, yemeyen domuz’ söylemini nefretle karşılıyorum.” derken, bir başkası da, “Biz buradaki her masa için 6 bin küsür Euro ödedik. Demek oluyor ki, katılımcılardan 400 bin kadar Euro para toplandı. Devletin katkısı da cabası. Bu kadar para varken, bu fuara neden ziyaretçi çekilemedi?” diye feryat etti.
Katılımcı sağlık teşekkülllerinden biri de Bursa’daki Turan Turan Health Group’tu. Amerika’dan getirilen ve henüz Avrupa’da bile bulunmayan bir cihaz ile bel fıtığı ameliyatı yapan bu grubun Genel Müdürü Aykaç Kurt ve Genel Koordinatörü Bengisu Doğa Gök, yurt dışından pek çok hasta geldiğini belirttiler.




Sağlık Turizmi İçin Hemen Kaydolun
ARTUKLU HABER AJANSI-HOLLANDA
HABER;İLHAN KARAÇAY
10971,52%1,24
42,03% 0,24
48,46% -0,18
5412,27% -0,31
9047,60% 0,46