HOLLANDA’DA ALTIN LALE ÖDÜLLERİ, CUMHURİYET BALOSU’NDA SAHİPLERİNİ BULDU

Her yıl Türkiye’den bir ünlünün onur konuğu olduğu Balo’ya, bu yıl Yonca Evcimik konuk oldu.

1.11.2022 08:54:00 0
HOLLANDA’DA ALTIN LALE ÖDÜLLERİ, CUMHURİYET BALOSU’NDA SAHİPLERİNİ BULDU

Her yıl Türkiye’den bir ünlünün onur konuğu olduğu Balo’ya, bu yıl Yonca Evcimik konuk oldu.

Bülent Türker’in 7 yıldır geleneksel hale getirdiği Cumhuriyet Balosu ve Altın Lale, ‘En büyük ve görkemli’ kutlama olarak niteleniyor.

Afbeelding met persoon, person, muur, binnen Automatisch gegenereerde beschrijvingİlhan KARAÇAY derledi – Mustafa KOYUNCU fotoğrafladı

  Afbeelding met tekst, binnen, plafond, verschillende Automatisch gegenereerde beschrijving

Hollanda’da geleneksel olarak yapılan Cumhuriyet Balosu ve Altın Lale Ödül Töreni’nin yedincisi, Hükümet Merkezi Lahey’de muhteşem bir törenle gerçekleşti. Ünlü sunucu Sa Baran’ın katkıları ile gerçekleşen Balo, saygı duruşu, İstiklal Marşı ve akabinde Hollanda milli marşı ile başladı.

Afbeelding met persoon, staand, poseren, jurk Automatisch gegenereerde beschrijving

Bu yıl, Cüneyt Arkın anısına düzenlenen 7’nci Cumhuriyet Balosu ve Altın Lale Ödül Töreni, rahmetli sanatçıyı anlatan film ve röportajlar gösterimi ile devam etti.

  Afbeelding met persoon, muur, binnen, groep Automatisch gegenereerde beschrijving

Günün anlam ve önemini anlatan açılış konuşmasını, Türkiye Cumhuriyeti Rotterdam Konsolos Yardımcısı Ali Erbaş gerçekleştirdi.
Törende Mustafa Kemal Atatürk’ün en sevdiği şarkılar seslendirildi ve halk oyunları ile dans edildi.

Cumhuriyet Balosu ve Altın Lale Ödülleri Onursal Başkanı Bülent Türker, yaptığı konuşmada, “Amacı sadece Cumhuriyet’in değerlerini Türkiye dışında tüm dünyada  yaşatmak olan ve her yıl binlerce çocuğu giydiren ve sahipsiz canlara, sokak hayvanlarına destek olan vakfımız, Hollanda ve Türkiye halkları tarafından takdir edilen bir vakıf olarak hizmete devam etmektedir. 7 yıldır birçok başarılı kişi ve kuruluş Altın Lale Ödüllerine layık görüldü. Amacımız başarılı kişi ve kuruluşları ödüllendirmektir.” dedi.

  Afbeelding met vloer, binnen, plafond, persoon Automatisch gegenereerde beschrijving

Geçtiğimiz yıllarda Naim Süleymanoğlu, Türkan Şoray, Ediz Hun, Nukhet Duru ve Fatma Girik gibi ünlü isimlerin katıldığı ödül törenine, bu yıl Türk pop müziğinin sevilen ismi Yonca Evcimik katıldı.Müzik kariyerinin yanı sıra hayvan hakları savunuculuyla da örnek olan Yonca Evcimik,  Altın Lale Onur Ödülüne layık görüldü. Hollanda‘da yasayan Türk hayranlarının yoğun ilgisiyle karşılaşan Evcimik, gecede en sevilen şarkılarını seslendirdi.

Afbeelding met persoon, groep, poseren, mensen Automatisch gegenereerde beschrijving
Geceye renk katan ve en çok alkış toplayan, Beyzade Ünver yönetimindeki Turkuvaz Grubu, zeybek ve Yanık Ayşe şovları ile çok beğenildiler.

Geceye katılan ünlü isimler arasında, Miss Türkiye Globall Universe 2023 güzeli Merve Üret ve Belçika Güzeli  Chaira Vanderveeren de yer aldı. Ayrıca birçok ülkeden gelen basın mensuplarının takip ettigi gecede; sanat, siyaset, spor, cemiyet ve is dünyasından çok özel konuklar boy gösterdi.

Hollanda’nın tanınmış simalarından  Hukukçu Tarık Şaki, Fenerbahçe Hollanda Derneği yöneticileri, Rotterdam’dan ünlü Diş Doktorları Hülya -Ahmet Kaya, İş Kadını Dilek Karabulut, Nimet Akgül, Rukiye Yalçın, Amsterdam’ın ünlü mimarı Ecem Feray, Arif Yakışır, Songül Akkaya, Yunus Emre Müdürü Adil Akaltun, Hamza Polat ve Hasan Tekten de gelen konuklar arasındaydı.

Gecede,Türk futboluna damga vuran dört büyük takımın imzalı formaları, geliri sokak hayvanları ve engelliler yararına aktarılmak üzere açık artırmayla satıldı.

HOLLANDA ALTIN LALE ÖDÜLLERİ SAHIPLERİNİ BULDU.

  Afbeelding met persoon, poseren, vloer, groep Automatisch gegenereerde beschrijving

·   Hayırsever Ödülü -Hollanda Türk Gönüllüleri Vakfı adına Başkan Nilgün Şahin

·       İş Kadını Ödülü- Uluslararası davalarda büyük başarı kazanan Av. Funda Çelen

·       İş Adamı Ödülü- Murat Özbiçer

·       Genç Girişimcisi Ödülü- Hüseyin Erdem ve Yusuf Erdem kardeşler

·       Sağlık Ödülü-  Dr . Kubra Umar.

·       Hukukçusu Ödülü- Av İsmet Özkara

·       Sporcusu Ödülü- Hollanda ve Avrupa kikboks Şampiyonu olan Tuncay Şanlıtürk

·       Derneği Ödülü- Turkuaz Utrecht adına Başkan Asım Bölükbaş.

·       Kültür Sanat Ödülü- Betül Aslı Bayram

·       Eğitim Ödülü – Güney Vakfı  adına Emine Güney

·       Juri Özel Ödülü – Hollanda’da heykeli dikilen ilk Türk Alihan Uzun

·       Basın Ödülü – Mahmut Eröztürk, Güncel Haber

Bu yıl ilk kez verilen Almanya Özel Ödülü Kanal Avrupa’dan Zeki ŞAHİN’e, Cüneyt Arkın Onur Ödülü Türkiye’den Kanal D Haber Muhabiri İbrahim KONAR’a ve Altın Lale Ödülü ise Türk Pop Müziğinin sevilen sesi Yonca EVCİMİK’e Altın Lale Vakfı Onursal Başkanı Bülent Türker tarafından takdim edildi.

Ayrıca, gecenin sponsorlarından, Türkiye’den Pakyol Firması Abdullah Polat’a ve Rotterdam’dan Hamza Polat ile Tabara’ya teşekkür edilip ödülleri verildi.

  Afbeelding met persoon, vloer, groep, mensen Automatisch gegenereerde beschrijvingGeceye katılan ses sanatçısı Ülkü Dursun’un muhteşem konseri ile Atamızın sevdiği parçalar seslendirildi. Gecede konuklar geç saatlere kadar dans edip eğlendiler.

Afbeelding met persoon, taart, poseren Automatisch gegenereerde beschrijving 

İzmir Marşı eşliğinde, gecenin  muhteşem pastasını Yonca Evcimik kesti ve birlikte marşlar söylendi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-HOLLANDA

 

 


32.5° / 19.9°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19