HOLLANDA TÜRKMENLERİNDEN MARUF`A DESTEK

Türkmenli Öğrenci ve Gençler Birliği Hollanda Başkanı Eşref Kerkülü'nün, anayurtta seçim yaklaşırken Muzafereddın Gökbörü'nün bereketli diyarı Erbil'in Aydınla aydınlandığını belirtti ve Aydın Maruf'a destek verdi.

Teknoloji 10.09.2013 17:07:46 0
HOLLANDA TÜRKMENLERİNDEN MARUF`A DESTEK

Türkmenli Öğrenci ve Gençler Birliği Hollanda Başkanı Eşref Kerkülü’nün, anayurtta seçim yaklaşırken Muzafereddın Gökbörü’nün bereketli diyarı Erbil’in Aydınla aydınlandığını belirtti ve Aydın Maruf’a destek verdi.

Erbil başta olmak üzere Süleymaniye, Kifri, Duhok, ve Zaho Türkmenlerini göreve çağıran Avkat Aydın MARUF şöyle diyor; “Bu görev asimile olma görevi değildir. Bu görev kararsızlığa, karamsarlığa kapılma görevi değildir. Bu görev 5 bin yıldır bu topraklarda var olmuş ve 5 bin yıl daha var olma görevidir. Bu görev yüksek sesle ben Türkmenim, burada senin kadar hakım vardır ve hakımı istiyorum deme görevidir, bu görev Erbil’de, Süleymaniye’de, Kifri’de, Duhok’ta ve Zaho’deki Türkmenler yakın tarih’te olan seçimlere gidip oy verme görevidir. Bu görevi bana bende meclise taşıyacağım. Herkesin ezberini bozacağım. Yukarda ismini saydığım bölgelerde Türkmenler’in ikinci ulus olduğunu ve bu bölgelerde Türkmence dili olmasa olmaz olduğunu avaz avaz dile getireceğim” dedi.

Avukat Aydin MARUF Kimdir?

Aydın MARUF, 1970 Erbil doğumlu, Erbil Hukuk Fakültesi Yasa bölümü mezunu ve Türkiye Gazi Üniversitesinden Uluslararası İlişkiler Yüksek Lisans mezunu, Avukat ve Politikacıdır. Üç kız, bir erkek babası olan Maruf bölgede Türkmen siyasetine ve kültürüne önem veren bir kişiliğe sahiptir. 1992 tarihinde Kuzey Irak Erbil de ilk defa olarak Türkmeneli Öğrenci ve Gençler birliğine katıldı. 1995 tarihinden bugüne kadar aktif rol ve görev yapmıştır. 1994’ta Türkmeneli Öğrenci ve Gençler Birliğinin yönetim kurulu üyesi ve ilişkiler büro sorumlusu, 1996 ve 1998 tarihleri arasında iki yıllık Türkmeneli Öğrenci ve Gençler Birliği Genel Başkanlığını yapmıştır. 1997’de Türkmeneli Partisi merkez Karar kurulu üyesi, 1998 ta ITC siyaset uzmanı olarak tayin edildi, 2000 da Türkmen ŞURA üyesi seçildi, 2000 da Türkmeneli Partisi siyasi büro üyesi, 2005 ta ITC Suriye Temsilci yardımcısı, 2011 da ITC yürütme kurulu üyesi, bu süre içinde yurt içi ve yurt dışında bir çok siyasi toplantılar seminerler, konferanslar verdi. ITC adayı olarak ITC siyaseti çizgisi üzerine politika izlemeye devam ederken, Maruf “sadece “Barış” sloganı altında çalışmaya başlayacağız. Seçim propagandamızı tüm engellemelere rağmen yapacağız. Talep ettiğimiz hususlar kuzey Irak Erbil de Kürtçe yanında Türkçe (Türkmençe) de resmi dil olması ve ikinci ana unsur olması için çalışmaların önem vereceğiz.” diyerek ayrıca Erbil ve bölge Türkmenlerin siyasi hakları üzerine çalışmalara önem veridi. Irak Türkmen Cephesi ITC Erbıl adayı Avukat Aydın MARUF no 122 1.Aday. Mutlaka destekleyiniz.``dendi.


ARTUKLU HABER AJANSI


18.6° / 8.1°
  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,15
  • EURO

    34,94% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2323,95% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00