HOLLANDA CONCERTGEBOUW ODA ORKESTRASI ANKARALI DİNLEYİCİLERLE BULUŞTU

Hollanda’daki dünyaca ünlü Kraliyet Concertgebouw Orkestrası üyelerinden oluşan Concertgebouw Oda Orkestrası, ilk defa Ankaralılarla bir araya geldi.

Kültür ve Sanat 19.10.2021 09:58:00 0
HOLLANDA CONCERTGEBOUW ODA ORKESTRASI ANKARALI DİNLEYİCİLERLE BULUŞTU

Hollanda’daki dünyaca ünlü Kraliyet Concertgebouw Orkestrası üyelerinden oluşan Concertgebouw Oda Orkestrası, ilk defa Ankaralılarla bir araya geldi. Çellist Nil Kocamangil’in solist olarak yer aldığı konserde orkestra ilk kez defa bir Türk solist ile birlikte sahne aldı. Hollanda Büyükelçisi Marjanne de Kwaasteniet’in katıldığı muhteşem konserin organizasyonunu ise aynı zamanda orkestranın da menajeri olan, Türkiye’nin ilk ve lider uluslararası klasik sanatçı menajerliği şirketi LocksBridge üstlendi.

 

Dünyanın sayılı orkestralarından biri olan Concertgebouw Oda Orkestrası, 18 Ekim Pazartesi günü Bilkent Konser Salonu’nda Ankaralı sanatseverlerle buluştu. Hollanda Büyükelçisi Marjanne de Kwaasteniet’in katıldığı konser, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle sanatseverler için ücretsiz olarak gerçekleştirildi.

 

Türkiye turnesi kapsamında ilk kez Ankara’ya gelen Concertgebouw Oda Orkestrası, bir Türk solist ile de ilk kez aynı sahneyi paylaştı. Çellist Nil Kocamangil ve Concertgebouw Oda Orkestrası’nın performansı seyircilerden tam not alırken, gece alkışlarla kapandı.

 

“İKİNCİ KONSER İSTANBUL’DA”

Hollanda Concertgebouw Oda Orkestrası ve Çellist Nil Kocamangil’in Türkiye turnesinin organizasyonunu düzenleyen Türkiye'nin ilk uluslararası klasik sanatçı menajerliği şirketi LocksBridge kurucularından Duygu Esenkar, “Hollanda Kraliyet Orkestrası’nın bir parçası olan Concertgebouw Oda Orkestrası’nı Türkiye’de ve Türk bir solist ile buluşturmak uzun süredir hayalini kurduğumuz bir organizasyondu. Pandemi sonrası boşalan konser salonlarını doldurmak, sanatseverlere güzel müzik şölenleri yaşatmak bizi mutlu kılıyor. Ankara’nın ardından ikinci konserimiz 20 Ekim Çarşamba günü İstanbul, Cemal Reşit Rey konser salonunda gerçekleşecek. Türkiye ile Concertgebouw Oda Orkestrası’nı buluşturmamıza olanak sağlayan tüm paydaşlarımıza teşekkürlerimizi sunarım” diye konuştu.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


16.3° / 7.1°
  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,30% 0,18
  • EURO

    35,13% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2283,02% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00