HOLLANDA`NIN İLGİNÇ KORONA VİRÜS ÖNLEMİ

Koronavirüse karşı Hollanda`nın mücadelesi, tamamen insan zekasına bırakıldı

Türk Dünyasından Haberler 25.06.2020 12:13:12 0
HOLLANDA`NIN İLGİNÇ KORONA VİRÜS ÖNLEMİ

Koronavirüse karşı Hollanda’nın mücadelesi, tamamen insan zekâsına bırakıldı

 

Koronavirüs’ün insanlığı dehşete düşürdüğü şimdilerde, bu virüse karşı alınan tedbirleri dün güncelleştirerek açıklayan Hollanda, tüm dünyayı şaşkına çevirecek iki şart koştu:‘Birbuçuk metre mesafeyi koruyun ve maske takın.’

Restoran ve kafelerde, toplu taşıma araçlarında, tiyatrolarda, konserlerde ve daha pek çok alandaki minimum sayı kısıtlamalarını kaldıran Hollanda, sadece iki şart zorunluluğu getirdi. Ama bu zorunluluk da, insanların kendi isteklerine bırakıldı.

 

Daha önceleri uygulamaya konulan kısıtlamalar için,
‘Akıllı-Zeki kilitlenme-kapanma’ zorunluluğu denilirken, şimdi ise,
‘Akıllı-Zeki bireylerin tercihi’nden söz ediliyor.

Hollanda Başbakanı Rutte ve Sağlık Bakanı De Jonge, dün akşam televizyonlarda canlı olarak yayınlanan açıklamalarından sonra, gazetecilerin sorularını yanıtladılar.
Alınan tüm önlemlerin askıya alındığını, sadece birbuçuk metre mesafe ve maske takma şartını uygulayacaklarını belirten Başbakan ve Sağlık Bakanı, gazetecilerin eleştirel soruları karşısında istiflerini hiç bozmadılar ve, ‘Virüs’ü kapmamak için birbuçuk metre mesafesi ve maske takma şartı yeterlidir.’ diyerek, insanların akıllı olmaları halinde bu hastalığa yakalanmayacaklarını ifade ettiler.

Hollanda Başbakanı ve Sağlık Bakanı’nın yapmış oldukları bu açıklamalar, medeniyet ve modernizimle özdeşleşen akıllı insanları akla getirdi.
 

Buna karşın, bizim ülkemizdeki insanların, sözü edilen medeniyet ve modernizim ile bağlarının ne düzeyde olduğunu da sorgulamak gerekiyor.
Televizyonlarda hergün izlediğimiz, çarşıda, toplu taşıt araçlarında ve sokaktaki insanlarımızın nasıl üstüste olduklarını gösteren sahneler, bu konudaki çarpıklığı gözler önüne seriyordur.

Hollanda, koronavirüse karşı daha önce almış olduğu önlemlerde de, sokağa çıkma yasağı koymamış ve insanları akıllı olmaya davet etmişti.
Şimdi, Hollanda’nın almış olduğu bu son karar da, insanlarıın özgürlüğüne kısıtlama getirmeden. ‘Akıllı ol ve hastalığa yakalanma’ prensibine dayanıyor.

Bakalım bundan sonra Hollanda’da, Türkiye’de ve dünyada neler yaşanacak.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-HOLLANDA

HABER;İLHAN KARAÇAY


 


24.9° / 14.9°
  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,39% -0,08
  • EURO

    34,62% -0,47
  • GRAM ALTIN

    2392,94% -1,71
  • Ç. ALTIN

    3886,52% -0,62