HOLLANDA BÜYÜKELÇİSİ CORNELIS VAN RIJ ATO?DA

Hollanda?nın Ankara Büyükelçisi Cornelis Van Rij, Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci?yi makamında ziyaret etti.

10.02.2016 11:43:40 0
HOLLANDA BÜYÜKELÇİSİ CORNELIS VAN RIJ ATO?DA

Hollanda’nın Ankara Büyükelçisi Cornelis Van Rij, Ankara Ticaret Odası (ATO)  Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci’yi makamında ziyaret etti.
 
Büyükelçi Rij, ziyarette yaptığı konuşmada, büyükelçilik görevine atanmasının ardından Ankara’yı tanımak için ziyaretler gerçekleştirdiğini söyledi. Hollanda ile Türkiye arasındaki ilişkilerin çok güçlü olduğuna dikkat çeken Büyükelçi Rij, “Türkiye’ye yapılan yabancı yatırımların en büyüğü Hollanda’dan geliyor” dedi. Büyükelçi, Hollanda ile Türkiye arasındaki ticaretin de arttığını belirterek, “İki ülke arasındaki ticaret sadece Ankara ve İstanbul’la sınırlı değil, diğer illerden de ticaret yapıyoruz” diye konuştu.
 
ATO Başkanı Bezci de konuşmasında, Hollanda’nın pek çok açıdan örnek bir ülke olduğunu belirterek, “Deniz seviyesinin altında bölgeleriniz var ve sorun olmadan yaşamı sürdürmek için aldığınız önlemler ve uyguladığınız teknoloji gerçekten takdire şayan” dedi.
        
Ankara ve Ankara Ticaret Odası hakkında bilgiler veren Bezci, Hollanda ile ticaretin daha da gelişmesine katkı sağlamaktan mutluluk duyacaklarını söyledi. Bezci, Ankara’nın coğrafi konumunun Çin’le ve Amerika Birleşik Devletleri’yle aynı gün içinde iletişim kurma şansı sağladığını belirterek, “Bu durum, ticarette bir avantajdır. Ankara’dan ev ve ofis satın alıp işlerinizi çok rahatlıkla yürütebilirsiniz. Aynı gün içinde Çin’den mal alıp ABD’ye satışınızı yapabilirsiniz” dedi.
 
“ANKARA’DA FUAR YAPMAK İSTERİZ”
 
Bezci, Akyurt’ta yapım çalışmaları devam eden ve ATO’nun da ortak olduğu Uluslararası Kongre ve Fuar Merkezi hakkında bilgi verdi. Bezci, merkez tamamlandığında uluslararası nitelikte kongre ve fuarların Ankara’da yapılabileceğini anlattı. 
Fuar alanı projesinden etkilenen Büyükelçi Rij, “Fuar alanı inşaası tamamlandığı zaman biz de uluslararası fuar ve etkinliklerimizi Ankara’da yapmak, yapılanlara da katılmak isteriz”dedi.   

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04