Hollanda bir Türk?ü konuşuyor...

Adnan Tekin, Hollanda Orta Dereceli Meslek Okulları Konsey Başkanlığına seçildi.

Türk Dünyasından Haberler 13.05.2020 17:58:19 0
Hollanda bir Türk?ü konuşuyor...

Adnan Tekin, Hollanda Orta Dereceli Meslek Okulları Konsey Başkanlığına seçildi.

 

 

İlhan KARAÇAY yazdı:

 

Hollanda, kendi topraklarında doğup büyüyen bir Türk’ü konuşuyor.


Hem de ikinci defa...


Birincisinde, Amsterdam İl Genel Meclisi’nde görevliyken, ‘Hollanda’nın en yeşil politikacısı’ olarak seçildiği zaman Hollanda’da günün konusu olan Adnan Tekin, şimdi de çok önemli bir organın başkanlığına seçilmesi ile kendinden söz ettiriyor.

 

Adnan Tekin'in babası, 1966 yılında, Türkiye'nin kuzey doğusundaki Gürcistan sınırına yakın bir köyden, önce Almanya'ya, oradan Belçika'ya ve sonunda da Hollanda'ya gelmiş ve yerleşmiş. Annesinin de gelişinden sonra Amsterdam'ın Osdorp semtinde doğan Adnan Tekin, yüksek eğitimini tamamladıktan sonra, önce iş hayatına, sonra da siyasi hayata atıldı.


İşçi Partisi'nden aday olan Adnan Tekin, Amsterdam ve Haarlem'i de içine alan Kuzey Hollanda İl Genel Meclisi üyeliğine seçildi. Adnan Tekin'in portföyünde, Doğa, çevre temizliği, Schiphol Havalimanı, Rekreasyon, eğitim ve iş pazarı konuları vardı.

 

Adnan Tekin’i keşfeden adam İşçi Partili Joop van der Aa oldu. Amsterdam belediysi’nde Başkan yardımcılığı yaparken kendisine asistanlığa getiren van der Aa, 1998 yılında O’nu


Belediye Başkanı Job Cohen’e sekretar olarak önerdi. Cohen’in, Amsterdam varoşlarında olan bitenleri saptayacak birine ihtiyacı vardı. Bu görevi de bir yabancı işçi çocuğu olan Adnan Keskin çok iyi yapabilecekti.


Yıllar geçtikçe, Cohen’in sağ kolu haline gelen Tekin, Cohen’in 2010 yılında Lahey parlamentosuna taşınışı sırasında da yanındaydı. Zira Cohen, İşçi Partisi’nin Meclis Grup Başkanı olan Wouter Bos’un yerini almıştı. Yani İşçi Partisi’nin politik liderliğini.

 

Cohen ile Lahey’de iki yıl kalan Tekin, daha sonra tekrar Amsterdam’daki yuvasına döndü.


Eğitimden sorumlu Başkan Yardımcısı Pieter Hilhorst’un yardımcılığını yapan Tekin, yardımcılıktan başrol oyuncu olma kararı almıştı. Seçimlere girerek İl Genel Meclisi’ne seçilen Tekin, 2016 yılında vefat eden İl Yönetim Kurulu Üyesi Tjeerd Talsma’nın görevini üstlendi. Bu görev doğa ve çevre temziliğini kapsıyordu. Doğa hizmetlerinde çok başarılı bulunan Tekin’e, en büyük ödüllerden biri verilmişti.

 

Her yıl, bir politikacıya başarılarından dolayı ödül veren Tabiat'ı Koruma Kurumu, 2018 yılı için Adnan Tekin'i 'En Yeşil Politikacı' olarak ödüllendirdi.


Juri heyetinin başkanlığını yapan Marc van den Tweel, bir şehir çocuğunun, doğa ile bu kadar yakından ilgilenmesinin olağanüstü bir durum olduğunu belirterek, ''Tekin'in, bundan sonra da, doğaya olan aşkını sürdüreceğine inanıyoruz'' dedi.


Ne var ki, doğa hizmetlerinde gösterdiği başarıyı çevre temziliğinde gösteremeyen Tekin, kendi sorumluluğu altındaki Demir Çelik Fabrikası Tata Steel’in etrafa saçtığı kirli havadan sorumlu tutuldu. Yapılan çirkin söylentiler sonunda bu görevden istifa eden Tekin, inzivaya çekildikten sonra bazı kötü huylarından da vazgeçti.


Adnan Tekin müzmin bir sigara kullanıcısıydı. İki dudağının arasındaki sigara ile mimlenmişti. Öyle ki, terketmiş olduğu büro odasının duvarları o kadar kararmış ve kokuyordu ki, birkaç defa badana yapmak bile işe yaramamıştı.


Biraz da fazla yiyordu. Bunun için mide bandı ameliyatı bile oldu.


Ama şimdilerde ne sigara içiyor, ne fazla yiyor, aksina bol bol dışarı çıkıp temiz hava alıyor.

 

İşte, yukarıda sözünü ettiğimiz kahramanımız yeni bir paye ile tekrar gündeme geldi.


47 Yaşındaki Adnan Tekin, Hollanda Orta Dereceli Meslek Okulları Konseyi Başkanlığı’na getirildi.


1 Haziran’da bu organizasyonda göreve başlayacak olan Tekin, 1 Temmuz’da da başkanlık çekicini Frank van Hout’tan alacak.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-HOLLANDA

HABER;İLHAN KARAÇAY


25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10319,96%1,59
  • DOLAR

    32,26% 0,32
  • EURO

    35,15% 0,19
  • GRAM ALTIN

    2469,04% 0,06
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,40