HGS Cezaları Kamyoncuları Çileden Çıkarttı

Otoyol ve köprü geçişlerinde trafik akışını hızlandırmak için uygulanan Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) uygulamasında kesilen cezalar iZMİR`deki kamyoncuları tepkisine neden oldu.

24.12.2015 14:08:47 0
HGS Cezaları Kamyoncuları Çileden Çıkarttı

Şahinler Hafriyat Nakliyat Sanayi Ticaret Limited Şirketinin Nakliyat Kamyonlarının Çeşme-İzmir –Aydın Otoyolu geçişleri sırasında HGS İhlali yaptıkları gerekçesiyle Yüksek miktarda cezalar kesilerek şirkete Gönderildiğini ve  HGS borcu biriktiğini belirten Şirket yetkilileri  kesilen HGS cezaları karşılığında kamyonlarını  devlete verseler  bile borcun karşılanmadığını belirterek, zaten zor durumda ayakta durmaya çalışan Nakliyecilere bir darbe de HGS ve Devlet eliyle vurularak iş yapamaz duruma geldiklerini belirttiler.

İzmir’de taşımacılık yapan kamyoncular, HGS sisteminin uygulamaya geçmesinden bu yana sürekli sistem hatası olduğunu öne sürerek, bu hatalar nedeniyle kendilerinin mağdur edildiğini, yeterince kontör yüklü HGS geçiş kartı olmasına rağmen 'Kaçak geçiş yaptıklarının' görüldüğünü, bunun da sistemin çalışmamasından kaynaklandığını ve  Uygulanan cezaların yüksekliğinden yakınarak, Kesilen cezaların ödenemeyecek boyutlara vardığını belirterek, Nakliyecilerin bu mağduriyetlerinin önlenmesini istiyorlar.

Birçok şöförün HGS   mağduru olduğunu belirten kamyon şöförlerinden  AÖ 30 yıldan bu yana şöförlük yaptığını, uygulamanın soygun olduğunu öne sürerek şöyle devam etti:

" HGS de para olmasına rağmen borcum gözüküyor Arabayı devlete de versek borcumuzu kurtaramıyoruz. Böyle bir düzen olmaz. HGS ile ilgili sorumlu bir kişi karşımıza çıkmıyor. Bu borcu arabaları da versek ödeyemeyiz. Birçok şoförün binlerce lira borcu var. Şu anda çaresizlik içeresinde ne yapacağımızı bilmiyoruz. Devletin bu işlere bir an önce el atması lazım.

'HGS CİHAZLARI ZAMAN ZAMAN OKUMUYOR'

Sahibi bulunduğu nakliyat firmasında bir çok araca yüksek cezalar geldiğini söyleyen İş Adamı Leven Koç "HGS'den bir aracımıza 3.036 TL, başka bir aracımıza 8.698 TL bir aracımıza da 6.712  TL kaçak geçiş cezası geldi. Bu paraları nasıl ödeyeceğimizi bilmiyoruz. Devletin bir çözüm bulması gerekiyor. Devletin, Karayollarının hatasını biz çekiyoruz. 4441117 numaralı telefonda bir kez görüşebileceğimiz söyleniyor sonra da derdimizi anlatamıyoruz. Bir çok nakliyecilik yapan şöför mağdur edilmiş ve ne yapacağını bilemez durumda. “şeklinde konuştu.

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI LEVENT KOÇ’TA HGS MAĞDURU

Ak Parti İzmir 2.Bölge Milletvekili aday adayı olan ve kendisi de Nakliyecilik işi ile uğraşan İzmirli iş adamı Levent Koç, Artuklu Haber’e yaptığı açıklamada  son dönemde gündemde olan HGS cezalarıyla ilgili olarak Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı   ve İzmir  Milletvekili  sayın Binalı Yıldırım’ın konuya duyarlı olmasını beklediklerini ifade ederek HGS’den dolayı Büyük mağduriyetler yaşandığını belirterek, şunları söyledi;

"Geçiş yapmadığı halde bazı sürücülerden buralardan geçiş yapmış gibi bedelin tahsil edilmesi, plakaların yanlış okunması, sürücülerin Karayollarına yapmış oldukları  yoğun şikâyetlere rağmen hala uygulamaların  devam ettiğini belirterek, vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi ve sistemdeki hataların düzeltilmesine ilişkin yürütülen bir çalışma ve bu süreç içerisinde cezaların iptali ve ödenen tutarların sürücülere iadesi için yasal düzenleme yapılmasını bekliyoruz “dedi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-İZMİR


20.9° / 11.3°
  • BIST 100

    10276,90%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07