HERŞEYDEN ÖNCE EĞİTİM VAKFI'NDAN İSRAİL SALDIRILARINA ÇOK SERT KINAMA

Her Şeyden Önce Eğitim Vakfı, Gazze'deki UNRWA Okullarına Yapılan Kasıtlı Saldırıları ve Masum Çocukların Öldürülmesini Kınadı

Gündem 19.11.2023 00:03:00 0
HERŞEYDEN ÖNCE EĞİTİM VAKFI

Her Şeyden Önce Eğitim Vakfı (EAA), 18 Kasım Cumartesi günü Al Fakhoora UNRWA okuluna yapılan kasıtlı saldırıları ve 17 Kasım Cuma günü Al-Falah okuluna yapılan benzer yıkıcı saldırıyı kesin olarak kınıyor. Bu kınanacak saldırılar, düzinelerce kadın, çocuk ve yerinden edilmiş sivilin trajik bir şekilde hayatını kaybetmesine, çok sayıda kişinin de yaralanmasına ve akıbetinin bilinmemesine yol açtı. EAA, bu vahşeti, sivillerin ve hayati öneme sahip sivil altyapının sistematik ve kasıtlı olarak hedef alınmasına yönelik üzücü bir modelin parçası olarak kabul ediyor.

 

Yerinden edilmiş insanlar için barınak olarak belirlenen okullara yapılan saldırılar, Uluslararası İnsani Hukukun ciddi ihlalleridir ve Cenevre Sözleşmelerinde belirtildiği gibi sivilleri hedef almanın ciddiyetini vurgulamaktadır. Her Şeyden Önce Eğitim Vakfı, UNRWA ile stratejik ortaklık içinde, Gazze'deki UNRWA okullarında çocukların güvenli eğitimini destekleme kararlılığındadır. Bu taahhüt, 2009'daki kısmi yıkımın ardından Al-Fakhoora okulunun yeniden inşasını ve yenilenmesini ve 2014'teki bombardımanların ardından yeniden inşa çabalarını içermektedir. EAA'nın 2009'da başlatılan Al Fakhoora programı, Al Fakhoora okuluna daha önce düzenlenen bir bombardımanın kurbanlarını onurlandırmak için oluşturulmuştur. .

 

7 Ekim'den bu yana geçen 43 gün boyunca Gazze'ye yönelik devam eden saldırılar boyunca, Filistinli çocukların eğitime erişimleri engellenmekle kalmadı, aynı zamanda gelişigüzel hava bombardımanına da maruz bırakıldı. Bu, 4.506 çocuğun yürek parçalayıcı kaybına yol açtı ve çok daha fazla canın hala açıklanamamasına yol açtı. Okullara saldırılar ve çocukların kasıtlı olarak hedef alınması, uluslararası hukukun ağır ihlallerini teşkil ediyor ve eğer kasıtlıysa, savaş suçu sayılıyor.

 

Education Above All Vakfı, küresel topluluğa bu apaçık ihlalleri sona erdirmek için toplu eylemde bulunmaya çağrıda bulunuyor. Eğitime ve çocuklara yönelik bu tür saldırılar kapsamlı bir şekilde soruşturulmalı ve sorumlulardan hesap sorulmalıdır. Savaş zamanlarında okullar asla hedef alınmamalıdır. Okullara yönelik saldırıların acilen durdurulması, masum çocukların ve sivillerin öldürülmesinin durdurulması çağrısında bulunuyoruz.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI


32.5° / 19.9°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19