HEMŞEHRİMİZ EMEKLİ ANKARA HAKİMİ BEYAZIT BORAN 10.HUKUK KURULTAYINDA YAPTIĞI KONUŞMASI İLE GÜNDEM YARATTI

Ankara Barosu tarafından bu yıl onuncusu düzenlenen ve 11 Ocak-14 Ocak 2*18 Tarihleri arasında Türkiye Barolar Birliği (TBB) Avukat Özdemir Özok Kongre ve Kültür Merkezi?ndeki açılış töreniyle start alan Uluslararası Hukuk Kurultayında söz alarak Konuş

17.02.2018 13:03:33 0
HEMŞEHRİMİZ EMEKLİ ANKARA HAKİMİ BEYAZIT BORAN 10.HUKUK KURULTAYINDA YAPTIĞI KONUŞMASI İLE GÜNDEM YARATTI

Hukuk Dünyasının önde gelen isimlerinden biri olan ve Ankara Hakimliği görevinden ayrıldıktan sonra Ankara'da serbest Avukatlık yapan  Mardinli Hukuk Adamı Beyazıt Boran  11 Ocak-14 Ocak 2018 Tarihleri arasında Türkiye Barolar Birliği (TBB) Avukat Özdemir Özok Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki açılış töreniyle start  alan Uluslararası Hukuk Kurultayında söz alarak  gerçekleştirdiği konuşmasında,Ankara Barosuna önemli eleştiriler yönelterek,Hukuk Kurultayında Tüm Parti Temsilcilerinin davet edilmesi  gerektiğini belirtti.

 

Emekli Ankara Hâkimi Beyazıt Boran Konuşmasında şunları söyledi:

 

''Sayın Başkan, değerli konuşmacılar hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum. Benim ilk sorum Polonyalı Baro Başkanına olacak. Polonya’da bundan 2-3 sene önce dönemim Adalet Bakanı çok saygın bir Adalet Bakanıymış herhalde adeta  etik siyasi dersi verecek şekilde silah ruhsatı konusunda bir işlemden ötürü, şüpheli bir durum söz konusu olunca Adalet Bakanı sıfatının şüpheyi kaldıramayacağı gerekçesiyle istifa etmesini saygı ile karşılıyorduk ama… son zamanlarda hatta geçen ay  basından duyduğumuz kadarıyla, Polonya’nın yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı konusunda  Avrupa Birliği mevzuatından uzaklaştığını ve Avrupa Birliğinin Polonya’ya Lizbon Antlaşmasının 7.maddesine gore ihtarat verdiği ,Polonya’yı denetim altına aldığı konusunda haberler alıyoruz.Yalnız efendim bu konuda sayın Baro Başkanının cevabını vermeden önce bizim Ankara Barosunun yetkililerine de ufak bir öz eleştirim olacak.Müsaadeniz olursa.


Bize verilen tanıtım kitapçığında değişik salonlarda, değişik konferanslarda katılımcıların konuşmacıların olduğunu görüyoruz. Yalnız siyasi  partinin bir tanesine, sözcülerine fazlaca konuşmacı sayısı atandığını görüyoruz. Milyonlarca oy alan Gönül istiyor ki  O Ak Parti’nin temsilcileri de konuşmacı olsun, HDP’nin temsilcileri de konuşmacı  olsun, Milliyetçi Hareket Partisi temsilcileri de konuşmacı olsun ki On’ların yaptıkları uygulamaların, Mevcut Hükümetin yaptığı uygulamaları ve Hukuksal sorunlara neden olan uygulamalarını yüzlerine karşı haykırıp, eleştirebilelim. bu nedenle bu sadece bir siyasi Partinin Hukuk kurultayına davet edilmesi doğru olmamıştır. O nedenle  Baromuzun sayın yetkililerine bir öz eleştiri yapmak istiyorum’’Dedi.

Görüntünün olası içeriği: yazıGörüntünün olası içeriği: yazı

11 Ocak-14 Ocak 2018 Tarihleri arasında Türkiye Barolar Birliği (TBB) Avukat Özdemir Özok Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki açılış töreniyle start  alan Uluslararası Hukuk Kurultayında gerçekleştirdiği konuşmasına yönelik olarak Artuklu Haber Genel Yayın Yönetmeni Abdullah Ortaç'a önemli açıklamalarda Bulunan Emekli Ankara Hakimi Beyazıt Boran,Genel Yayın Yönetmenimiz Abdullah Ortaç'a şunları söyledi

Görüntünün olası içeriği: yazı

 

''Aslında konuşmamda dile getirmek istediğim  ve zaman'ın darlığı nedeniyle  dile getirmediğim Baro 'nun yanlış olduğuna inandığım uygulamaların  varlığı söz konusudur. Şöyle ki bildiğiniz üzere Avukatlar bağlı oldukları Barolara yılda 550 Tl Aidat ödemekte olup, Ankara Barosunun toplam 20 Bin üyesinin olduğu malumunuzdur. Kamu görevi ifa eden Baroların hiç bir siyasi kuruma dayanmadan, ihtiyaç duymadan sosyal etkinlikler düzenlemesi gerektiği inanıcındayım. Barolar tarafsızlığı helal getirmeyecek ve tüm siayasi partilere eşit mesafede durmak ve buna göre Etkinlikler düzenlemek zorundadırlar. Ankara Barosu tarafından Düzenlenen 10 Uluslararası Hukuk Kurultayında Çankaya ve Yenimahalle Belediyelerinin sponsor olması ve Kurultayda her 2 Belediyeye Teşekkür edilmesi bence manidardır.Kamu görevini yürütürken,Barolar tarafsızlığına gölge düşürecek veya kamuoyunda yanlış algıya  neden olunmaması konusunda özenin gösterilmediğini görüyoruz.Tarafsızlık yalnız sözle olmuyor.bu konuda eleştiriler(Benim de birçok kere eleştirdiğim)Hükümet uygulamalarının benzerini Kamu Kurumu niteliğinde olan Ankara Barosunun tarafsızlık konusunda tersini yani Hükümetle aynı hatayı yapması kabul edilemez.

Görüntünün olası içeriği: yazı

Nitekim Kurultayın düzenlenmesinden beklenen hukuki yarar (Toplumda karşılık bulma)elde edilmemiştir.

 

Halbuki Türk-Alman Avukatlar Konferansının yapıldığı 10.09.2014 tarihli Türkiye Barolar Birliği Davetiye Programında açıkça Adalet Bakanlığı, AKP ve MHP, temsilcilerinin davet edildiği şerhine ve şeffaflığa uygun şekilde davetiye çıkarılsa daha uygun olacak idi. Ayrıca Çankaya ve Yenimahalle Belediyelerinin ne katkısı  olmuştur? ve buna neden gerek vardı? Her kesimden üyeleri olan ve Kamu Kurumu niteliğindeki Ankara Barosunun tarafsızlık konusunda iyi görüntü vermediğini belirtmeliyim.Çünkü tarafsızlık yalnızca sözle değil,uygulamalar ve hitap edilen kesime bunun hıssettırılmesi  ile sağlanabilir’’dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

ABDULLAH ORTAÇ/ÖZEL HABER


24.4° / 13.2°
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22