HDP`nin Trabzon`lu adayından sert Tepki

HDP`den İstanbul milletvekili aday adaylığını açıklayan eski Trabzon Federasyonu Genel Başkanı ve Sürmene Derneği Başkanı Haydar Dulkadiroğlu Trabzon`da HDP teşkilatı kurulmasını engellemek isteyenleri gericilikle suçladı.

Siyaset 31.03.2015 20:16:43 0
HDP`nin Trabzon`lu adayından sert Tepki

HDP'den İstanbul milletvekili aday adaylığını açıklayan eski Trabzon Federasyonu Genel Başkanı ve Sürmene Derneği Başkanı Haydar Dulkadiroğlu Trabzon'da HDP teşkilatı kurulmasını engellemek isteyenleri gericilikle suçladı.

 İşte Dulkadiroğlu'nun  yaptığı açıklama;

"Hatırlanacağı gibi, geçtiğimiz günlerde HDP’nin Trabzon il bürosunu faaliyete geçireceği açıklanınca, Meydan Park‘ta toplanan bir grup, Trabzon’da HDP’nin kurulmasına izin vermeyeceklerini belirtmiş, her zamanki gibi ne anlama geldiğini bile bildiklerinden şüphe duyduğum Türk bayrağını açarak, „Şehitler ölmez, vatan bölünmez“ şeklinde sloganlar atıp büronun bulunduğu binanın önünde gösteri yapmışlardı. Özel bir dershanede öğretmenlik yapan HDP Trabzon eş başkanı Pelin Şirin’in işine ise bu olaydan sonra son verilmişti. Yasal ve Meclis’te temsil edilen, cumhurbaşkanından en küçük devlet makamına kadar görüşülen, konuşulan, muhatap alınan bu yasal partinin kentimizde büro açmasının önünde hukuki hiçbir neden yokken, toplumsal gericilik burada da galeyana getirilerek bir linç kampanyası oluşturulmak istendi."

Dr. Haydar Dulkadiroğlu kimdir?

1968 yılında Trabzon, Sürmene’de doğan Dr. Haydar Dulkadiroğlu, orta ve lise tahsilini Sürmene İmam Hatip Lisesi’nde yaptı. 1991 yılında İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’nden mezun olduktan sonra aynı üniversitenin Fen Bilimleri

Enstitüsü’nde yüksek lisans ve doktora çalışmalarını tamamladı.

Birçok sivil toplum kuruluşunda görev alan Dr. Dulkadiroğlu, 1991 yılında Su Ürünleri Mühendisleri Derneği’nin kuruculuğunu ve genel başkanlığını, Trabzonlu Üniversiteliler Derneği ve Trabzon Dernekler Federasyonu’nun kuruculuğunu yaptı. Halen Sürmene Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanlığını yürütmekte olan Dr. Haydar Dulkadiroğlu, geçmişte özel yurt müdürlüğü, özel şirketlerde genel müdürlük ve pazarlama müdürlüğü görevlerinde bulundu. Halen ortağı bulunduğu TRB San. ve Tic. Ltd. Şti.’nin genel müdürlüğünü yapıyor.

 
 
ARTUKLU HABER AJANSI

30.6° / 19.5°
  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,50% -0,11
  • EURO

    34,92% 0,44
  • GRAM ALTIN

    2434,89% 0,50
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04