HDP Milletvekili Toğrul Suriyeli Kadının Sokakta Ölü Bulunmasını Meclis gündemine taşıdı.

HDP Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Mahmut TOĞRUL, Gaziantep`te öldükten sonra cenazesi 4.5 saat sokak ortasında kalan Suriyeli kadının bekletilmesinin nedenini Sağlık Bakanı Ahmet DEMİRCAN sordu. meclis gündemine taşıdı.

17.12.2017 13:03:45 0
HDP  Milletvekili Toğrul Suriyeli Kadının Sokakta Ölü Bulunmasını  Meclis gündemine taşıdı.

HDP Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Mahmut TOĞRUL, Gaziantep'te öldükten sonra cenazesi 4.5 saat sokak ortasında kalan Suriyeli kadının bekletilmesinin nedenini Sağlık Bakanı Ahmet DEMİRCAN sordu. meclis gündemine taşıdı.

 

 

HDP GAZİANTEP MİLLETVEKİLİ  PROF.DR.MAHMUT TOĞRUL TARAFINDAN KONUYA İLİŞKİN TBMM BAŞKANLIĞINA VERİLEN SORU ÖNERGESİ ŞÖYLE;

 

 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI

Aşağıdaki sorularımın Sağlık Bakanı Sayın Ahmet DEMİRCAN tarafından Anayasa’nın 98' inci ve TBMM İçtüzüğünün 96. ve 99. maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim.

 

 

 

Prof. Dr. Mahmut TOĞRUL

Gaziantep Milletvekili

 

Halep’ten 4 yıl önce ailesiyle birlikte Türkiye gelen Suriyeli 27 yaşındaki Yasmin El Hammud, Antep'in Nizip ilçesine bağlı Tahtani Mahallesi'nde kiraladıkları evde 2 yıl önce düşüp belinden rahatsızlandı. Genç kız, yeniden rahatsızlanınca, babası Muhammed El Hammud tarafından 11.12.2017 Pazartesi günü Gaziantep Doktor Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Burada yapılan muayenenin ardından Göğüs Kalp Damar Cerrahisinde tedaviye alınan genç kadın, iddiaya göre 4 gün hastanede yattıktan sonra 15.11.2017 Cuma günü 'İyileştin' denilerek taburcu edildi.

 

Genç kadın hastaneden ayrıldıktan kısa bir süre sonra hastaneye 400 metre ilerde başını tutup yere düşmüş ve bunun üzerine gelen sağlık görevlileri Hammud'un yaşamını yitirdiğini belirterek ve ölümünü normal olarak değerlendirip olay yerinden ayrıldıkları söylenmektedir. Ardından gelen cenaze aracının şoförü ise, ölüm raporu olmadığı gerekçesiyle cesedi götüremeyeceğini belirtmiş. Bunun üzerine genç kadının cesedinin yaklaşık 5 saat sokak ortasında yerde kaldırılmamasının mahallelilerin tepkisine yol açması sonucu, vatandaşın ihbarıyla olay yerine gelen olay inceleme ekipleri ve savcılığın yaptığı işlemlerden ardından kesin ölüm nedenin belirlenmesi amacıyla Gaziantep Adli Tıp Kurumuna kaldırılmıştır. Fakat Adli Tıpta yapılan inceme sırasında Hammud’un akciğerinde Tüberküloza rastlanmasından kaynaklı otopsi yarım bırakılarak otopsi işlemini yürüten 4 kişi karantinaya alınarak Verem Savaş Dispanseri ’sinden destek istenerek otopsi işlemi sonuçlandırılmıştır.

 

Bu bağlamda;

 

  1. Yasmin El Hammud’a, Gaziantep Doktor Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yattığı 4 günlük süre içerisinde hangi tedavi ve tetkikler yapılmıştır? Hangi tetkitlere dayanarak hastaneden taburcu edilmiştir? Yapılan tetkiklerde hangi hastalıklar tespit edilmiştir?
  2. Yasmin El Hammud’un otopsi raporlarına genç kadının ölümünün nedeni nedir? Otopsi sırasında Tüberküloz hastalığına rastlanmasına rağmen Hammud tedavi gördüğü hastaneden neden taburcu edilmiştir?
  3. Yasmin El Hammud’un ölümünün nedeni hastaneye ilk kaldırılırken ki tetkik ve hastanede uygulanmış bir yanlış tedaviden kaynaklı ise olayda ihmali olanlar hakkında başlatılmış bir idari soruşturma var mıdır? Var ise soruşturmanın sonuçları nedir? Yok, ise olayla ilgili neden bir soruşturma başlatılmamıştır?
  4. Yasmin El Hammud’un cenazesinin 5 saat boyunca sokak ortasında bekletilmesinin nedeni nedir? Olay yerine gelen cenaze aracı şoförü hakkında hukuki bir cezai yaptırım uygulanmış mıdır? Uygulanmış ise şoföre nasıl bir ceza verilmiştir?
  5. Yasmin El Hammud’un cenazesinin 5 saat boyunca sokak ortasında bekletilmesi insani midir? Olay yerine gelenler hangi gerekçelerle cenazenin hızlı bir şekilde kaldırılması konusunda bu kadar ihmalkâr davranabilmektedir?

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


30.6° / 19.5°
  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,50% -0,11
  • EURO

    34,92% 0,44
  • GRAM ALTIN

    2434,89% 0,50
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04