HDP MARDİN MİLLETVEKİLİ ATALAN ZIRHLI ARAÇLARIN YOL AÇTIĞI KAZALARI TBMM`YE TAŞIDI

Sadece OHAL ilanından günümüze kadar geçen sürede yirminin üzerinde sivil vatandaş, zırhlı araçların çarpması ya da zırhlı aracın silah mekanizmasının ateş alması sonucu hayatını kaybettiğini iddia eden HDP Mardin Milletvekili Ali Atalan , İçişleri Bakan

Mardin 27.11.2017 21:59:22 0
HDP MARDİN MİLLETVEKİLİ  ATALAN ZIRHLI ARAÇLARIN YOL AÇTIĞI KAZALARI TBMM`YE TAŞIDI

 

 Sadece OHAL ilanından günümüze kadar geçen sürede yirminin üzerinde sivil vatandaş, zırhlı araçların çarpması ya da zırhlı aracın silah mekanizmasının ateş alması sonucu hayatını kaybettiğini iddia eden HDP Mardin Milletvekili Ali Atalan  , İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığına  yazılı soru önergesi verdi.

 

HDP Mardin Milletvekili Ali Atalay,19 Kasım 2017 tarihinde de Mardin’in Dargeçit ilçesinde devriye gezen zırhlı polis aracı, Fatma Nure Dursun isimli yaşlı kadına çarpmış, Dursun’un bir kolu ve bacağının yanı sıra vücudunda çok sayıda kırık tespit edildiğini belirterek,

    Konuyla ilgili Mardin Milletvekili Sayın Ali Atalan tarafından, İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığına sunulmuş yazılı soru önergesi  vermiştir.

 

HDP Mardin Milletvekili Ali Atalay  tarafından TBMM Başkanlığına verilen soru önergesi şöyle:


1)  19 Kasım 2017’de Dargeçit’te Fatma Nure Dursun isimli yaşlı kadına çarpan zırhlı araç içinde kaç kişi bulunmaktadır? Zırhlı aracı olay esnasında kullanan kolluk görevlisi kimdir? 
2)   Zırhlı aracı kullanan görevlinin sürücü belgesi var mıdır? Zırhlı araç kullanımı için gereken eğitimi aldığına dair bir belge var mıdır?
3)   Olayın yaşandığı caddede azami hız sınırı kaçtır? O esnada zırhlı aracın kaç km hızla gittiği tespit edilmiş midir?
4)   Olayın yaşandığı yeri gösteren MOBESE, güvenlik kamerası veya zırhlı araç içerisinde bulunan kamerada kayıtlar mevcut mudur, bu görüntüleri kamuoyu ile paylaşmayı düşünüyor musunuz?
5)   Dursun’un yaralanmasına sebep olan kolluk görevlisi hakkında adli ve idari bir soruşturma başlatılacak mıdır?
6)   2015 yılından itibaren, meskûn mahalde zırhlı araçların sebep olduğu trafik kazaları sonucu kaç kişi yaralanmıştır, kaç kişi hayatını kaybetmiştir? Bunların kaçı çocuktur?
7)   2015 yılından itibaren zırhlı araçların sebep olduğu ölümler ve yaralanmalar sonrasında hakkında soruşturma başlatılan vaka sayısı kaçtır, bunlar hangileridir? 
8)  Zırhlı araçların sebep olduğu ölümler ve yaralanmalar sonrasında 2015 yılından itibaren kaç kolluk görevlisi hakkında soruşturma başlatılmıştır? Kaç tanesinin görevine son verilmiştir?
9)  Zırhlı araç kullanacak olan kolluk görevlileri nasıl bir eğitimden geçmektedirler?

10) Zırhlı araçların sebep olduğu sivil ölüm ve yaralanma olaylarının benzerinin yaşanmaması ve bu riskin ortadan kalkması için, meskûn mahalde zırhlı araç kullanılmasının yasaklanması yönünde bir çalışmanız var mıdır?

 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


25.1° / 13°
  • BIST 100

    9679,8%-1,37
  • DOLAR

    32,42% 0,04
  • EURO

    34,43% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2486,70% 0,16
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00