HDP MARDİN MİLLETVEKİLİ ASLAN`DAN ``ZAYIFLAMA HAPLARI``TEPKİSİ

HDP Mardin Milletvekili Mehmet Ali Aslan, partisinin Batman Milletvekili Saadet Becerekli ile Meclis`te düzenlediği basın toplantısında, televizyon ve internet sitelerinde satılan "zayıflama haplarının" insan sağlığına önemli zararlarının olduğunu bildird

30.07.2015 09:47:47 0
HDP MARDİN MİLLETVEKİLİ ASLAN`DAN ``ZAYIFLAMA HAPLARI``TEPKİSİ

HDP Mardin Milletvekili Mehmet Ali Aslan, partisinin Batman Milletvekili Saadet Becerekli ile Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, televizyon ve internet sitelerinde satılan "zayıflama haplarının" insan sağlığına önemli zararlarının olduğunu bildirdi. 

Batman'da 16 yaşındaki Rumeysa Doğu'nun zayıflama ilacını kullandıktan sonra kalp krizi geçirdiğini ve yoğun bakımda tedavisinin devam edildiğini belirten Aslan, "Tıpkı Özgecan Aslan olayında olduğu gibi Rumeysa kızımız konusunda da aynı duyarlılığı oluşturmak hepimizin insani vazifesi. Hayatının baharında olan bu gençlerimize sahip çıkmak hepimizin sorumluluğu ve aynı zamanda görevi" diye konuştu. 

Aslan, "Zayıflama haplarına" ilişkin konunun birçok bakanlığı ilgilendirdiğini ve bununla ilgili koordinasyon merkezi kurulması gerektiğini vurgulayan, "Piyasada kol gezen bu ilaçların toplatılıp gerekli hukuki işlemlerin başlatılması gerekiyor" dedi. 

HDP'li Becerekli de bu ilaçların denetimsiz olarak satıldığını iddia etti. Hastaneye kaldırılan Rumeysa Doğu'nun fotoğrafını da gösteren Becerikli, "Gençler hepimizin gençleridir. Bu toplumun değerleridir. Onların mutlaka korunması, sağlıklı yetiştirilmesi gerekiyor ki Türkiye'nin geleceği de sağlıklı olsun, sağlıklı temeller üzerine otursun" ifadesini kullandı. 

HDP Mardin Milletvekili daha sonrz basın mensuplarına şu açıklamalarda bulundu:

''Rumeysa kızımızın bilinci hala kapalı. Görüştüğümüz Doktorlar, zayıflama hapı kullanan çok sayıda genç hastaların olduğunu belirtti. Bu haplara bağlı olarak rahatsızlanan ve ölümle neticelenen birçok vakaya şahit olduklarını belirttiler. Değerli Basın mensupları, Tıpkı Özgecan Aslan olayında olduğu gibi, Rumeysa kızımız konusunda da aynı   duyarlılığı oluşturmak hepimizin insani vazifesi. Hayatının baharında olan gençlerimize sahip çıkmak hepimizin sorumluluğu ve aynı zamanda görevi.

Canı acıyan Rumeysa kızımızın ailesini Ankara’daki hastanede ziyaret ettik. Kendilerinin en büyük beklentileri FX15 ve tamamıyla ticari maksatlı olup insan sağlığını hiçe sayan diğer  hapların sıkı bir denetimle takip edilip yasaklanması ve piyasaya süren firma yetkililerinin cezalandırılması,ve  başka anne babaların canının yanmaması…

Gıda takviyesi adı altında bir çok firmaya Gıda Tarım ve hayvancılık Bakanlığının lisans vermesi , RTÜK denetiminde  olan bazı Tv kanallarında bu tür ürünlerin reklamının yapılması , ve Sağlık Bakanlığının bu konuda ortalıkta görünmemesi bu ilaçların ve  habların alınmasını cesaretlendirip meşrulaştırdığından , ölümlere davetiye çıkarmaktadır.

Konu Başbakanlıktan tutunda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı , Sağlık Bakanlığı gibi bir çok bakanlığı yakından ilgilendirdiği için ilgili bakanlıkların bir an önce kendi aralarında bir koordinasyon merkezi kurup , internet ve diğer kitle iletişim ortamlarında alenen satılan ve ölüme kadar götüren bu gibi zararlı ürünleri piyasadan toplatılmalı , ve gerekli hukuki süreci başlatılmalıdır. Aynı şekilde kullandığı tespit edilen yurttaşlarımıza da zaman kaybetmeksizin  , gerekli tıbbi müdaheleler yapılmalıdır.Yine eşzamanlı olarak tüm medya iletişim araçlarıyla gençlerimizin ve  ailelerimizin bu konuda bilinçlenip duyarlılık geliştirmesi için yayınlar yapılmalıdır.

Gençlerimizi tehlikeye atan ve zehir saçan  bu hablar ve diğer ismlerle piyasaya sürülen ürünler ile ilgili  Sağlık Bakanlığına Soru önergesi sunduk. İlgili Bakanlığa yönelttiğimiz soruları da sizlerle paylaşmak istiyoruz ;

  1.  

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER:ABDULLAH ORTAÇ

 


25° / 13.5°
  • BIST 100

    10169,43%-0,04
  • DOLAR

    32,29% 0,11
  • EURO

    35,00% 0,09
  • GRAM ALTIN

    2450,83% 0,20
  • Ç. ALTIN

    3912,88% 0,00