HDP MARDİN MİLLETVEKİLİ ASLAN`DAN FLAŞ İDDİA!

HDP Mardin milletvekili Mehmet Ali Aslan,1 Ağustos günü Mardin ili Midyat ilçesine bağlı Şenköy mahallesinde Askerler tarafından Saldırıya uğrayan Muhammet Teker`in yoğun bakım odasında görüştü. Hastanın şuuru açık ancak hayati tehlikesi hala devam ettiğ

Mardin 2.08.2015 18:04:12 0
HDP MARDİN MİLLETVEKİLİ ASLAN`DAN FLAŞ İDDİA!

HDP Mardin milletvekili Mehmet Ali Aslan,1 Ağustos günü Mardin ili Midyat ilçesine bağlı Şenköy mahallesinde  Askerler tarafından Saldırıya uğrayan Muhammet Teker'in tedavi görmekte olduğu hastanenin yoğun bakım odasında görüştü. Hastanın şuuru açık ancak hayati tehlikesi hala devam ettiğini açıkladı.

HDP Mardin Milletvekili Mehmet Ali Aslan:''Yaralı  Muhammet Teker'in hastaneye getirildiği sırada bazı sivil polislerin 'teröristi devletin hastanesine mi Muhammet Teker'in Hastaneye etiriyorsunuz' tarzı sözlerle orada bulunan polis ve halkı galeyana getirip yaralı olarak hastaneye getirilen Muhammet Teker'i linç ettirmek istediği yolunda kendisine bilgi ulaştığını ve . Halk ve sivil bazı polisler linç için saldırdı hasta zor bir şekilde ellerinden çıkarıldı.''Dedi.

 
Hastanenin yoğun Bakım Ünitesinde Görüştüğü Muhammet Teker'in uğradığı saldırıyı kendisine anlattığını belirten Aslan,Yaralı Muhammet Teker'in  yaşadığı olayı ise  kendisine şu şekilde intikal ettirdiğini açıkladı.
 
"Mardin'den arkadaşımla Midyat'a gidiyorduk. Şenköy'de askerler bizi durdurdular ve araçtan indirdiler, Tedaş çalışanı olduğumuzu söyledik, askerler bize 'ne olursanız olun, hepiniz terörist değil misiniz nasılsa' dedi. Ve bizi araçtan indirip karakolun arkasına götürdüler. Orada bize 'siz teröristsiniz, hepiniz öylesiniz sizi öldüreceğiz' dediler. Arkadaşımla da tartışıp hırpaladıkları sırada telefonu çıkarıp annemi aradım ve Şenköy köyündeyiz askerler bizi öldürecek babama söyle hemen beni gelip kurtarsın dedim o sırada askerler farkedip telefonu benden aldılar. Ve bana hakaret etmeye ve hırpalamaya başladı. Bende öldürecekler diye ellerinden kaçmaya başladım. Kaçmaya başladığım sırada arkamdan ateş ettiler. Bende olduğun yerde düştüm, tarladaydı düştüğüm yer. 4 asker gelip elimi ayağımı tutmaya başladı ve hakaretlerle darp darp etmeye başladılar. Askerlerden biri karın bölgeme eğilip elindeki bıçakla bağırsaklarımı kesmeye çalıştı. Ve başka bir askerde cebime bir kimlik koyu. Pkk'lı kimliği olduğunu düşünüyorum. Alıp cebimden attım. Durmadan küfürler etmeye devam ediyorlardı.  'Teröristsiniz hepinizi öldüreceğiz' diyorlardı. ''Dediğini açıkladı.
 
 
 
ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN
 

20.8° / 11.5°
  • BIST 100

    10056,00%-1,59
  • DOLAR

    32,23% -0,10
  • EURO

    34,77% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2424,29% -0,01
  • Ç. ALTIN

    3924,06% 0,00