HDP MARDİN MİLLETVEKİLİ ASLAN`DAN ADALET BAKANI`NA TEPKİ

TBMM`de Basın toplantısı düzenleyen HDP Mardin Milletvekili Mehmet Ali Aslan ,Adalet Bakanı Kenan İpek`in, telefonlarına çıkmadığını savunarak,, "Bundan dolayı da cezaevindeki tutuklularla biz maalesef görüştürülmüyoruz, görüştürülemiyoruz" ifadesini kull

Mardin 3.09.2015 20:30:26 0
HDP MARDİN MİLLETVEKİLİ ASLAN`DAN ADALET BAKANI`NA TEPKİ

TBMM'de Basın toplantısı düzenleyen HDP Mardin Milletvekili Mehmet Ali Aslan ,Adalet Bakanı Kenan İpek'in, telefonlarına çıkmadığını savunarak,, "Bundan dolayı da cezaevindeki tutuklularla biz maalesef görüştürülmüyoruz, görüştürülemiyoruz" ifadesini kullandı. 


HDP Mardin Milletvekili Mehmet Ali Aslan, cezaevindeki tutuklularla görüştürülmediklerini savundu. 

Aslan, HDP milletvekilleri Sibel Yiğitalp, Feleknas Uca, Nursel Aydoğan, Çağlar Demirel ve Aycan İrmez ile TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, 7 Haziran seçimlerinden bu yana, cezaevindeki tutuklularla görüşmek için Adalet Bakanlığına başvuruda bulunmalarına karşın hiçbir şekilde izin alamadıklarını söyledi. 

Adalet Bakanı Kenan İpek'in, telefonlarına çıkmadığını savunan Aslan, "Bundan dolayı da cezaevindeki tutuklularla biz maalesef görüştürülmüyoruz, görüştürülemiyoruz" ifadesini kullandı. 

İpek'in, cezaevlerindeki tutuklularla görüşmek üzere yazdıkları dilekçelerle ilgili bir işlem yapmadığını ileri süren Aslan, bu tavrı dolayısıyla İpek'i kınadıklarını kaydetti. 

Aslan, "Kendisi geçici bir hükümete atanmış bağımsız bakan olarak adilce görevini yürütmesi gerekirken ve seçilmemiş olduğu halde seçilmiş olan milletvekillerinin taleplerini geciktirme, tıkama ve cevap vermeme gibi bir hakkı kendinde görebilmektedir" görüşünü savundu. 

Cezaevlerindeki siyasi tutukluların kötü durumda olduğunu iddia eden Aslan, neden tutuklularla görüştürülmedikleri konusunda İpek'ten açıklama beklediklerini dile getirdi

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


30.2° / 18.8°
  • BIST 100

    11060,57%2,99
  • DOLAR

    32,20% 0,07
  • EURO

    35,02% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2499,18% -0,44
  • Ç. ALTIN

    4002,77% -0,29