HDP`Lİ YILDIRIM`DAN ,BAŞBAKAN`IN MARDİN KONUŞMASINA AĞIR ELEŞTİRİ

HDP Siirt Milletvekili Kadri Yıldırım, Meclis`te düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Ahmet Davutoğlu`nun Mardin`de açıkladığı terörle mücadele eylem planını değerlendirdi.

Siyaset 8.02.2016 16:48:29 0
HDP`Lİ   YILDIRIM`DAN ,BAŞBAKAN`IN MARDİN KONUŞMASINA AĞIR ELEŞTİRİ

HDP Siirt Milletvekili Kadri Yıldırım, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Mardin'de açıkladığı terörle mücadele eylem planını değerlendirdi.


HDP Siirt Milletvekili Kadri Yıldırım, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Mardin'de açıkladığı terörle mücadele eylem planını hatırlatarak, "Plana bakıldığı zaman bunun master planı değil mastır planı olduğunu görüyoruz. Daha yukarılardan hazırlanmıştır. Davutoğlu'nun ruhlar aleminde bir seyir halinde olduğunu görüyoruz" ifadesini kullandı. 

Kadri Yıldırım, Davutoğlu'nun, konuşmasında Medine'nin kardeşlik vurgusunu yaptığını ancak pratik uygulamalara bakıldığı zaman bunun tam tersinin uygulandığını savundu. Yıldırım, "Medine Sözleşmesi'ne baktığımız zaman herkes kendi din ve inançları ile tescil edilmişlerdir. Evet, bu ruh teoride son derece cazip ve olması gerekendir. AKP'nin pratikte yaptığına baktığımız zaman, Medine Sözleşmesi'ndeki anadil ve savunmadan eser yok" diye konuştu. 

Yıldırım, gazetecilerin, Cizre'de terör örgütüne yönelik operasyon kapsamında 60 teröristin öldürüldüğü yönündeki haberleri sorması üzerine, bununla ilgili araştırma ve incelemelerin sürdüğünü, partilerinden de resmi anlama gelecek bir açıklamanın yapılmadığını ifade etti.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10623,91%2,95
  • DOLAR

    32,24% -0,09
  • EURO

    35,03% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2489,37% 0,95
  • Ç. ALTIN

    3984,51% 0,90