HDP`Lİ SANCAR KAYIP ECRİN TUNÇ`UN BULUNMASINI İSTEDİ

HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, Midyat`ta evinin önünde oynarken kaybolan Ecrin Tunç`u, arama çalışmalarının alan genişletilerek sürdürülmesini istedi.

Mardin 18.07.2015 06:37:20 0
HDP`Lİ SANCAR  KAYIP ECRİN TUNÇ`UN BULUNMASINI İSTEDİ

HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, Midyat'ta evinin önünde oynarken kaybolan Ecrin Tunç'u, arama çalışmalarının alan genişletilerek sürdürülmesini istedi. 

HDP Mardin Milletvekili Enise Güneyli ile basın toplantısı düzenleyen Sancar, 3,5 yaşındaki Ecrin Tunç'un 14 Haziran'da Mardin'in Midyat ilçesi Harmanlı Köyü'nde evinin önünde oynarken kaybolduğunu, arama çalışmalarından sonuç alınamadığını anlattı. 

Bir aydır haber alınamayan Ecrin Tunç için Jandarma ve İl Afet Acil Durum Müdürlüğü'nün (AFAD) arama ve tarama yaptığını belirten Sancar, helikopter desteği ve Ankara'dan götürülen özel ekibin köpeklerle yapılan arama çalışmalarının da sonuçsuz kaldığını ifade etti. Sancar, kokuya duyarlı köpeklerin anayolda Harmanlı Köyü'ne yaklaşık iki kilometreye kadar Ecrin'in kokusunu sürdüğünü, sonrasında ise izinin kaybolduğunu bildirdi. 

Sancar, arama çalışmalarının 3 Temmuz itibariyle durdurulduğunu belirterek, Ecrin'in ailesinin, "herhangi bir düşmanları veya birileriyle husumetlerinin olmadığı"nı ifade ettiklerini aktardı. Olayın kaçırılma olduğu kanısını taşıdıklarını söyleyen Sancar, Ecrin'i arama çalışmalarının sürdürülmesini istedi. Sancar, helikopterin sadece bir gün aramaya katılmasının eksiklik olduğunu belirterek, çevre köylerde de kapsamlı arama ve soruşturma yapılması ve kokuya duyarlı köpeklerin kullanılması gerektiğini savundu. 

Sancar, Ecrin'i arama çalışmalarının daha kapsamlı, alan genişletilerek derinleştirilmesi gerektiğini ifade etti. Sancar, ailesinin perişan olduğunu, arama çalışmalarının durdurulmasının psikolojik olarak kendilerini yıprattığını, müjdeli bir haber beklediklerini söyledi. Ecrin'in kaybolmasının sosyal medyada da paylaşıldığını vurgulayan Sancar, "Kamuoyunda daha geniş duyarlılık ve ilgi uyandırmaktan başka çare kalmadı" dedi. 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04