HDP`Lİ ALTAN TAN:``MARDİNLİLER BARAJI YIKACAK``

HDP Diyarbakır Milletvekili Adayı Altan Tan, İzmir`de seçmenlere HDP`yi anlattı

Siyaset 1.06.2015 12:30:30 0
HDP`Lİ ALTAN TAN:``MARDİNLİLER BARAJI YIKACAK``

HDP Diyarbakır Milletvekili Adayı Altan Tan, “Barajı aşmaya yakınız. Halkımızın keyfi yerinde. Ancak, Tayip Erdoğan barajı geçiyoruz diye baygınlıklar geçiriyor” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Adayı Altan Tan ve İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Ferhan Ademhan, Mardin-Midyat-Ömerli Kutlubeyliler Derneği’nin düzenlediği geleneksel piknikte vatandaşla bir araya geldi. Vekil adayları seçime günler kala barajın aşılması için tüm HDP'lilere çalışma çağrısında bulundular.

MARDİNLİ ADAYLAR BULUŞMASI

HDP’nin İzmir’deki Mardinli adayı Ferhan Ademhan ile HDP’nin Diyarbakır’daki Mardinli adayı partinin önemli isimlerinden Altan Tan, İzmir’de vatandaşlarla buluştu. Ayrancılar’daki piknik alanında Kutlubeyliler Derneği’nin geleneksel dayanışma pikniğine katılan Tan ve Ademhan, piknik alanında coşkuyla karşılandı. Ziyarete HDP İl Eş Başkanı Cavit Uğur ile HDP Parti Meclis Üyesi Fuat Mikailoğlu da katıldı.

Dernek Başkanı Ali Korkut ve yöneticiler tarafından karşılanan vekil adayları ve HDP heyeti piknik alanında vatandaşın elini tek tek sıktı.

HDP Diyarbakır Milletvekili Adayı Altan Tan, alanda yaptığı konuşmada, Kutlubeylilere misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ederek, “Çoluk çocuk ailece pikniğe gelmişsiniz. Buradaki mutluluğunuz, coşkunuz bize güç verdi. Allah her gününüzü böyle güzel kılsın” dedi.

 

ERDOĞAN BAYGINLIK GEÇİRİYOR

Tan, alandakilere “Maşallah sizin keyfiniz yerinde. Ama inanın ki, Tayip Erdoğan’ın keyfi hiç yerinde değil. HDP’nin barajı aşacağını düşündükçe baygınlıklar geçiriyor. Sabretsin 7 Haziran geliyor. Biz, gerçekten hakkın, hukukun, adaletin hakim olduğu bir Türkiye için geliyoruz. Bunu Tayip Erdoğan da tüm Türkiye halkı da görecek” diye konuştu.

Tan, seçime çok az bir zaman kaldığının altını çizerek, “Biz barajı aşacağımıza inanıyoruz. Ancak, son güne kadar 9.9’daymış gibi çalışacağız. Bütün partili dostlarıma, emek veren herkese başarılar diliyorum” ifadesini kullandı.

MARDİNLİLER BARAJI YIKACAK

HDP İzmir Milletvekili Adayı Ferhan Ademhan da, İzmir’in barajı aşma yolunda büyük katkılar koyacağına inandığını belirterek, “İzmir’in aydınlık, demokrat ve ilerici halkı, tek adamlığa karşı güçlü bir tavır koyacaktır. Türkiye’nin en batısı Türkiye’nin en doğusuna demokrasi ve özgürlükler için el verecek” sözlerine yer verdi.

Ademhan, Mardinli bir aday olarak, Mardinli hemşerilerinin gereğini yapacağına inandığını kaydederek, “Kendi hemşerilerimiz, zaten HDP’nin kendilerini temsil ettiğinin bilincinde. İzmir’de yaşayan yüz binlerce hemşerimiz, barajı yıkma mücadelemizde sahada ciddi katkılar sunuyor; sandıkta da gerekeni yapıp, bu harami saltanatına son vereceklerdir” açıklamasını yaptı.

 

KUTLUBEYLİLER GEREKENİ YAPAR

Kutlubeyliler Dernek Başkanı Ali Korkut da, HDP’lilere ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, “Derneğimiz ve köylülerimiz, demokratik, çağdaş ve özgürlüklerin hakim olduğu bir Türkiye için sorumluluk alacaktır. Burada hemşerimiz olan vekil adayları Altan Tan ve Ferhan Ademhan’a da yürekten teşekkür ederiz” dedi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-İZMİR


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,60%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04