HDP`DEN MUHTEŞEM ADAY TANITIM TOPLANTISI

HDP, Ankara İnşaat Mühendisleri Odası`nda Bugün saat 10.00`da "Aday tanıtım toplantısı" düzenledi Eş Genel Başkanlar Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ`ın da katıldığı toplantıda, HDP`ninmilletvekili adayları kamuoyuna tanıtıldı.

10.04.2015 20:13:24 0
HDP`DEN  MUHTEŞEM ADAY TANITIM TOPLANTISI

HDP, Ankara İnşaat Mühendisleri Odası'nda  Bugün saat 10.00'da "Aday tanıtım toplantısı" düzenledi
Eş Genel Başkanlar Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ'ın da katıldığı toplantıda, HDP'nin milletvekili adayları kamuoyuna tanıtıldı.

Öte yandan HDP'nin seçim bildirgesi hazırlıklarında son aşamaya gelindiği bildirildi.HDP, biri kadınlara diğeri genel olmak üzere iki seçim bildirgesi hazırladı. Bildirgeler, 21 Nisan'da kamu oyuna açıklanacak.

HDP'nin Ankara'da düzenlediği ve 550 Milletvekil adayı ile Eski dönem Milletvekillerinin katıldığı Görkemli aday tanıtım Toplantısı 2 Etapta tamamlandı.

İlk Etabı saat 12.30'da Tamamlanan Aday Tanıtım toplantısının 2.Etabına saat 13.30'da başlandı.Basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği Aday Tanıtım Toplantısı öncesinde Önceki Dönem Milletvekillerine Eş Genel Başkanlar tarafından Plaket verildi.

Ankara İnşaat Mühendisleri Odasında Düzenlenen aday Tanıtım toplantısına Mardinden 6 aday,İzmir 1.Bölgeden 2.sırada aday gösterilen Mardinli İş adamı ve Anadolu Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Ferhan Ademhan da katıldı.

Basının yoğun ilgi gösterdiği tanıtım toplantısında sahnenin arka fonu HDP'nin bayrakları ve renkleri ile süslendi. Tanıtım toplantısında konuklar,Kürtçe, Türkçe, Arapça, Ermenice, Lazca, İngilizce ve değişik dillerde karşılandı.. Davulcuların salon önünde bekleyerek gelen giden adaylara davul çalmaları ve bahşiş istemeleri zaman zaman  da salona girerek bazı adaylardan bahşiş istemesi dikkat çekti.

HDP'nin adaylarındaki kadın temsiliyetinin yoğunluğu salona da yansıdı. Değişik yaş gruplarından kadınların renkli kıyafetleriyle salonda yer alması salonda renkli görüntülere neden oldu.

Dengir Mir Mehmet Fırat, Celal Doğan, Dilek Öcalan, Garo Paylan, Pınar Aydınlar, Osman Baydemir, Hüda Kaya, Sırrı Süreyya Önder, Leyla Zana ,Ferhan Ademhan kadın adaylar ve eş başkanlar basının en fazla ilgi gösterdiği adaylar arasında yer aldı.

Aday tanıtım Toplantısının ilk konuşmasını yapan Eş Genel BaşkanmFigemn Yüksekdağ Nisan ayında kar yağan bir Ankara Gününde şaşırtıcı şeyler yaşandığını belirterek,İlk kez 81 ilde 550 aday göstererek herkesi şaşırttıklarını belirterek,Kadın adaylara en çok yer veren siyasi parti olarak haklı bir gururu yaşadıklarını belirtti.

Salonda bulunan tüm adayların kamuoyu tarafından çalışmaları ile,kimlikleri ile çok yakından tanındığını,bilindiğini belirten Yüksekdağ,Her kesimden ,her renkten,Her görüşten adaylara listede yer verdiklerini açıkladı.

Daha sonra kürsüye gelen Eş  Genel Başkan Selahattin Demirtaş ise yaptığı konuşmasında,

7 Haziran'da yapılacak genel seçimlere de değinerek "7 Haziran, bizim geleceğimizin, torunlarımızın bu vatanda nasıl yaşayacağının belirleneceği gündür. Kucaklaştığımız ve kardeşleştiğimiz bir gelecekten yana mı olacağız, yoksa tek adam diktatörlüğüne mi mahkum olacağız. Ülkemizin ezilenlerinin barışını kurma zamanıdır. Sandıktan çıkan sonuç barışa hizmet edecek.

Söylemleri açıklamaları izliyorsunuz. "Demokrasiden yana, barıştan yana hiçbir adım atmayacağız" diyorlar. Asla ama asla korkuya, paniğe gerek yok. Ülkeyi yönetenler barış istemiyor diye savaş isteyecek halimiz yok. Onlar istese de istemese de barışı sağlayacağız. "On madde olmaz" diyenler, "Anadil olmaz" diyenler, siz isteseniz de istemeseniz de bu ülkede barış olacak. Ve barış senin iki dudağının arasında değil. Barışı arayanlar gençlerin gözündeki ışığa, anaların yüreğindeki, dudağındaki dualara baksınlar. Biz barışı ve demokrasiyi herkesten fazla istediğimiz için, AKP'yi durduracak tek güç olduğumuz için bize saldıracaklar. Ama bu saldırılara karşı sükunetle, akıllıca cevap vermek lazım. Provokasyonlara asla pirim vermeyin" diye konuştu. 

 HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Ne kadar tahrik etmeye çalışırlarsa çalışsınlar siz, Türkiye'nin ana vekilleri, ana nehirleri olarak ille 7 Haziran'da o denize akmak için sabırla, sükunetle, ısrarla, kararlılıkla Zaza ve Laz inadıyla çalışarak başaracaksınız, buna inanıyorum" dedi. 

Demirtaş, HDP'nin milletvekili adayları tanıtım toplantısındaki konuşmasında, aday yapma şansı bulamadıkları tüm aday adaylarına teşekkür ederek, "Bizler belki 550 aday arkadaşımızla bu salondayız ama biliyoruz ki bizi bu salona getiren yol, zorlu bir yoldu. Bizi bu salona taşıyan yolun her bir taşı büyük bedellerle, gözyaşıyla, emekle, canla döşendi" diye konuştu.

Kendilerini bu salona taşıyan herkese teşekkür eden Demirtaş, "Bu mücadelenin mutfağında gece gündüz 24 saat kar kış demeden emek harcayan emektarımız, partililerimiz, çalışanlarımız, kadrolarımız, kadın meclisi, gençlik merkezi çalışanlarımız, onlar isimsiz kahramanlar, mutfakta asıl bu güzel yemeği yapanlardır. Bizler, o mutfakta çalışan yoldaşlarımızın yaptığı yemeği halkımıza servis edecek garsonlarız" ifadesini kullandı.

Hiçbir siyasi partinin salonda oluşan tabloya cesaret edemeyeceğini, oluşan resmi çizemeyeceğini savunan Demirtaş, şöyle devam etti:

"Çünkü birlikte yaşamanın, bütün kimliklerle, bütün inançlarla, bütün farklılıklarımız ve bütün renklerimizle birlikte yaşamaya karar vermek, cesaret işidir. Bu salonda bulunanlar Ortadoğu kan gölü içindeyken 1900'lerin başlarından bu yana 100 yıl sonra bir kez daha bütün bölge emperyalist heveslerle dizayn edilmeye çalışılırken, öte taraftan IŞİD (DAEŞ) ve benzeri vahşet insanlık dışı çizgi halklarımıza dayatılırken, mezhep çatışması, kin ve öfke üzerine siyaset üretmek, kimlik çatışması ve iç savaşlar içerisindeki coğrafyada Alevi ile Sünni'nin el ele vermesi, Türk ve Kürt'ün, Ermeni ve Çerkez'in omuz omuza vermesi, bizler bu ülkenin asli unsurları olarak, bu ülkeyi var eden, emeği ile alın teri ile ülkenin yükünü omuzlarında taşıyanlar olarak, farklılıklarımız ile 'bizler HDP'yiz, bizler Meclis'e bu şekilde gideceğiz' demek büyük bir cesaret işidir. O nedenle sizleri, 550 adayımızı da kutluyorum. Hepinize hayırlı uğurlu olsun."

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER VE FOTOĞRAFLAR:ABDULLAH ORTAÇ


, ,
27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04