HDP`DE YAZAR BÜLENT TEKİN ŞOKU!

Bölgenin tanınan ve sevilen simalarından Gazeteci-Yazar Bülent Tekin,7 Haziran Milletvekili seçimlerinden sonra 1 Kasım seçimlerinde aday adayı olduğu HDP`de aday gösterilmemesi şok etkisi yarattı.

Mardin 21.09.2015 09:27:41 0
HDP`DE YAZAR BÜLENT TEKİN  ŞOKU!

Bölgenin tanınan ve sevilen simalarından Gazeteci-Yazar Bülent Tekin,7 Haziran Milletvekili seçimlerinden sonra 1 Kasım seçimlerinde aday adayı olduğu HDP'de aday gösterilmemesi şok etkisi  yarattı.

Doğum yeri Mardin veya Yaşamını idame ettirdiği Diyarbakır ilinden aday olmak istediğini kamuoyu ile paylaşan ve Bölgede çok sevilen  Yazar Bülent Tekin Arutklu Haber'e yaptığı özel açıklmada da kesinlikle Dava adamı olduğu için aday olmak istediğini,HDP’den aday olma nedenini, "Özellikle bu topraklar dünyada coşkulu seslerin, müziğin, şarkının, folklorun ilk şekillendiği yerdir. İlk yazı, devlet, kent, inançlar ve politika da bu topraklarda oldu. HDP misyonu işte öylesine bir geçmişten geliyor. En çokta bunun için HDP’yi seçtim."diyerek açıklayan Tekin şunları söyledi:"Ayrıca 17 yaşımdan, çocukluğumdan beri sol görüşlü olmamın verdiği bir şekillenme ile HDP dışında bir siyasi partiden aday olmam zaten düşünülemezdi. Kürt Sorunu karşısında Türk sol-sosyalist hareketlerin sosyal şoven duruşları çoğunlukla devam etmektedir. Bu şovenizmden kurtulmuş değiller. CHP’nin de asla sosyal demokrat parti olmadığını görmek gerekir. Bülent Tekin: Çözüm Sürecinde devletle Kürt Siyasi Hareketinin uzlaşma olasılığında bilgim ve özgüvenimle rol almak istiyorum. Bir uzlaşma olmasa dahi (ki artık küçük bir olasılıktır) oluşabilecek bazı sıkıntılarda görev almak istedim. Mazlum Kürt halkının haklarını daha güçlü bir pozisyonda savunacağım. Ezilen Türk halkında da eşitlik, adalet, demokrasi, özgürlük konularında farkındalık yaratmaya çalışacağım. Bu kadim topraklarda yaşayan her çeşit ırk (etnisite), dil, din, mezhep ve kültür yapılarının korunarak mutlu bir yaşamda birlikte olmaları için elimden geleni yapacağım. Mecliste ırk, dil, din, mezhep, siyasi düşünce farklılığı gözetmeksizin ezilenlerin, kimsesizlerin, avukatsızların, sahipsizlerin, baldırı çıplakların yanında tavır alacağım."diyerek Milletvekili seçilmesi halinde de Milletvekili maaşını kendisinin kesinlikle almayacağını açıklamaştı.

HDP'den Mardin ve Diyarbakır'dan adaylığına kesin gözu ile  bakılan Gazeteci-Yazar Bülent Tekin'in aday gösterilmemesi vatandaşlar arasında şok etkisi yarattı.

Adaylık listesinde yer bulmasına kesin  gözü ile bakılan Tekin'in aday gösterilmemesine tepki gösteren,HDP Seçmeninin Mardin ve Diyarbakırda yıllarca Mücadele eden,yazdığı kitap ve Yazdığı yazıları ile Mücadeleye büyük katkı sağlauyan Yazar Bülent Tekin'e vefa borcu  bulunduğunu belirterek,Mücadeleci ruhu,Aydın tarzı ve Bilgi birikimi ile yıllarca davaya hizmet etmiş olan,Bülent Tekin'e karşı,HDP Yönetimim özür borcu olduğunu ifade ediyorlar.

Avrupa'da yaşamını sürdüren Sosyalist Yazar Faiz Cebiroğlu'da Bülent Tekin'in aday gösterilmemesine İroni yaparak Yazar Bülent Tekin'e sosyal Paylaşım hesabından eleştiri yöneltmiş,Tekin tarafından da Buna yanıt verilerek,verdiği yanıtı gerek Kamuoyu ile ,gerek se HDP Genek Merkezi ile paylaşarak,verdiği yanıtı herkesle paylaşmıştı.

İşte Gazeteci Yazar Bülent Tekin'in Yanıtı:

''Sevgili arkadaşım Faiz Cebiroğlu’nun HDP’de aday gösterilmemem üzerine yaptığı paylaşıma ( Bülent Tekin yoldaşa yine geçit yok! Ben de anlayamadım?Ehh, böyle, hem Kürdleri, hem de Suriyeyi savunmak budur.Baryerleri yenen gerçek Bülent Tekin’dir. Selam olsun!) verdiğim yanıtı sizlerle paylaşmak ihtiyacını duydum. Yanıtım şöyle oldu:
“Faiz Yoldaş! Evet Suriye konusunda farklı görüşlerim vardı. Faşist vandal güruhların saldırısına uğramış, emperyalistlerin yeni kuklalarına karşı Beşar Esad’ın yiğitçe direnişi ve karşı koymasını destekliyorum. Önceleri bazı eleştirilerim de olsa Suriye halklarının demokratik geleceği ve kıyıma uğrayan Arap Alevilerin yarınları, Kürt halkının kendi yaşamını kurması konularında Esad’ın halklar ve kültürler açısından önemini görüyorum. Sevgili yiğit arkadaşım Mihraç Ural’ın meşakkatli ve olağanüstü savaşıyla göğsüm kabarıyor. Sizin gibi yurtsever, devrimci ve sosyalistlerin ülkesi ve halkları benim de sayılır,sizlerle iftihar ediyorum. Evet, HDP beni aday göstermedi. Kriterlere uymadığımdan çok aday ve milletvekili olanlardan farklığımdandır tabii. Ben (sırf HDP’den kontenjanla milletvekili olabilmek için) sahte bir derneğin başkanı hiç olmadım. Partim ayrı, derneğim ayrı hiç olmadım. Demokratik radikal sosyalistim. TC’nin çok yüksek milletvekili maaşı ve emekli maaşı için yalandan Kürt Hareketinin savunucu görünmedim. Benim maaşla işim olmayacaktı. Maalesef aday olanların hiçbiri tesadüfen aday olmadı. Hepsinin bir sahibi vardı ve arkadaş grubu şeklinde davranıldı. 7 Haziran’da seçilenler için çoğunlukla milletvekili dayanışması esas oldu.Bunu sözkonusu olanları yakından tanıyanlar bilir. Tüm bunlara rağmen ben 1 Kasım’da HDP’ye destek ve oy vereceğim. Sizin de bahsettiğiniz o bariyerleri devrimci yaşamımızda sizlerle beraber aşmaya devam edeceğiz.Bu eleştiriyi sizin bu değerli paylaşımınız üzerine yapma ihtiyacını duydum. Çok çok sağol Faiz Cebiroğlu! Sana selam olsun! Arap Alevilere selam olsun! Suriye’ye selam olsun!”Demişti.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 


25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10320,00%1,59
  • DOLAR

    32,24% -0,03
  • EURO

    35,03% -0,07
  • GRAM ALTIN

    2467,52% 0,07
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,00