HDP BATMAN MİLLETVEKİLİ ASLAN,HASANKEYF` AÇIKLAMASI

HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, TBMM`de düzenlediği basın toplantısında, birçok medeniyetin yaşadığı Hasankeyf`in, çok dinli ve çok dilli bir özelliğe sahip olduğunu belirterek, Hasankeyf`in sular altında kalmasının, anayasaya aykırı bir şekil

Gündem 7.02.2016 11:19:18 0
HDP BATMAN MİLLETVEKİLİ ASLAN,HASANKEYF` AÇIKLAMASI


HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, birçok medeniyetin yaşadığı Hasankeyf'in, çok dinli ve çok dilli bir özelliğe sahip olduğunu belirterek, Hasankeyf'in sular altında kalmasının, anayasaya aykırı bir şekilde kanunlaştığını iddia etti.

"Bu antik kentin sular altında bırakılmasına ilişkin kanunun Meclis'e gelmesi ve oylamaya sunulması anayasaya aykırıdır. Bakalım Cumhurbaşkanı'nın önüne bu kanun gittiği zaman onaylanacak mı?" diyen Aslan, Hasankeyf'ten sağlanacak enerjinin geçici olacağını, bu geçici enerjiye karşın bir tarihin yok olacağını savundu. 

Aslan, "Günün birinde katrilyonlar harcayarak o antik kenti kurtarmaya çalışacaklar. Avrupa'da bunu görüyoruz. Suların altında arkeolojik çalışmalar yapmalarından biliyoruz" dedi. 

Gazetecilerin, "Başbakan Davutoğlu'nun açıklamaları vardı. 'Masa İmralı'da değil, Ankara'dadır' dedi. Nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki sorusunu yanıtlayan Aslan, şu değerlendirmelerde bulundu: 

"Başbakan Davutoğlu, 'Birinci elden halkı bilgilendirmeye gidiyorum' demiştir. İşte bu statükocu devlet anlayışıdır. Bilgilendirmeye değil, bilgilenmeye gitmesi gerekiyordu. Oradaki halk zaten bu süreci yaşıyor. İzledim, sivillerin hayatını kaybetmesiyle ilgili bir şey demedi. Ölen sivillere Allah'tan rahmet dilemedi. Biz bu süreçte hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyoruz." 

Aslan, "Bizim beklediğimiz neydi? Barışa yönelik ve akan kanın durmasına yönelik açıklamalar yapacağı yöndeydi. Onları görmezden gelerek sadece geçmişte yaptıkları çözüm sürecinden söz etti. Bugünü bize anlatın. Geçmişte olanları zaten biliyoruz. Kim katkı sunmuşsa biz zaten alkışlıyoruz. Çözümde herkesle oturulup konuşulmalıdır. 'Çözüm orda değil burada' demenin de çözümsüzlük olduğunu biliyoruz. 'Ben şununla veya bu tarafla görüşmem' denilmemelidir. Hiçbir taraf ön şart sunmamalıdır. Diyalog ve müzakerede neler çıkacaksa onlar esas alınmalıdır" diye konuştu. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı Terörlü Mücadele Eylem Planı'nda yerel yönetimlerin güçlendirilmesine ilişkin maddenin de bulunduğunun anımsatılması üzerine Aslan, "Ona dönük açıklamalar daha önce farklıydı. Büyükşehir belediyelerinin yetkilerinin kısıtlanacağı yönündeydi. Süslü, güzel sözler var ama eyleme gelince çok farklı" değerlendirmesini yaptı.

 

ARTUKLU HABER AJANSI


26.8° / 15.2°
  • BIST 100

    10268,6%0,2
  • DOLAR

    32,23% -0,02
  • EURO

    34,73% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2441,50% 0,39
  • Ç. ALTIN

    3877,27% 0,00