HDP adayı Ferhan Ademhan, İMAF`taki görevinden istifa etti-

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Ferhan Ademhan, İzmir Mardinliler Federasyonu (İMAF) Genel Başkanlığından istifa etti.

Siyaset 11.04.2015 21:10:54 0
HDP adayı Ferhan Ademhan, İMAF`taki görevinden istifa etti-

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Ferhan Ademhan, İzmir Mardinliler Federasyonu (İMAF) Genel Başkanlığından istifa etti. Ademhan, “İMAF, İzmir’in ve Türkiye’nin ilk Mardinliler Federasyonudur. Bu federasyonun başkanlığını yapmak benim için büyük bir onurdu. Hemşerilerimin yanında olmaya ve hemşerilerime hizmet etmeye devam edeceğim. Burada tüm delegelerimize, dernek başkalarıma ve yönetim kurulu üyelerimize yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

Ademhan, STK’larda 25 yıldır hizmet veren birisi olduğunun altını çizerek, “İzmir’de de hemşerilerimin içinde yer aldığı kurumlarda yer aldım. Amacım her zaman yaşadığım kente ve ülkeye katkı sağlamak oldu. Ülkemizin barış isteğinin güçlü olduğu bir dönemde, HDP şahsıma vekil adaylığı teklifi getirdi. Bugüne kadar STK’larda yaptığım barış ve kardeşlik çağrılarını siyasette yapacağım” diye konuştu.

Ademhan, Mardinlilerin İzmir’de 300 bin kişilik bir nüfusa sahip olduğunu kaydederek, “HDP, Türkiye’de yaşayan tüm halkların siyasi yelpazede temsili için yola çıkan bir siyasi parti. Biz Mardinliler de, İzmir’in önemli bir toplumsal dinamiğiyiz. HDP’nin beni 1. Bölge 2. sırada aday göstermesi, sadece şahsıma değil, tüm hemşerilerime gösterdiği teveccühtür. Biz de bu ilgiye karşılık yüz binleri bulan oylarımızla HDP’yi meclise taşıyacağız” sözlerine yer verdi.

İMAF binasına toplanan Mardinliler de, Ademhan’ın konuşmasını sık sık alkışlarla kesti. 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-İZMİR


24.5° / 13.9°
  • BIST 100

    10160,42%-0,13
  • DOLAR

    32,24% -0,06
  • EURO

    35,03% 0,16
  • GRAM ALTIN

    2460,54% 0,60
  • Ç. ALTIN

    3945,17% 0,82