HAYMANA`DA ÖZDEMİR TURGUT`UN BÜYÜK ZAFERİ

3O Mart Mahalli Seçimlerinde önce Bağımsız olarak Hayman Belediye Başkan adayı,Daha sonra da Demokrat Partiye Giren Özdemir Turgut Seçim Maratonunun başarı ile sonuçlandırarak,Haymana Belediye Başkanlığını Kazandı.

30.03.2014 17:28:06 0
HAYMANA`DA ÖZDEMİR TURGUT`UN BÜYÜK ZAFERİ

3O Mart Mahalli Seçimlerinde önce Bağımsız olarak Haymana Belediye Başkan adayı,Daha sonra da Demokrat Partiye Giren Haymanının  Sevilen İş adamlarından Özdemir Turgut Seçim Maratonunun başarı ile sonuçlandırarak,Haymana Belediye Başkanlığını en yakın rakibinden 1.673  oy fark atarak seçimleri kazanmayı bildi.

Haymana Belediye Başkanlığı seçimlerinde baştan sona kadar önde Giden DP Adayı Özdemir Turgut,En yakın Rakibi Ak Parti adayı Hacı Aysu`ya 1000 oy fark atarak,Haymana`nın yeni Belediye Başkanı oldu.   

Kesin olmayan sonuçlara Göre Özdemir Turgut 10.604  0y,Ak Parti Adayı Hacı Aysu ise 8.931 oy aldığı öğrenildi.

Uzun süren bir Maratondan sonra Girmedik Köy,Konuşmadık Hane Sahibi bırakmayan ve Baştan sona kadar Haymanalı vatandaşların sevgi ve Desteğine mazhar olan Özdemir Turgut Zoru Başararak,Seçim maratonunu başarı ile sonuçlandırdı,Başarısını Belediye Başkanı seçilerek taçlandıran Özdemir Turgut,Kamuoyunda Kürt Ahmet olarak Bilinen Ahmet Turgut`un oğlu.Ahmet Turgut Oğluna destek vermek üzere hastalığına rağmen Haymanaya Gelmiş ve Özdemir Turgut`un seçim çalışmalarına katılmıştı.

Haymana Belediye Başkanı seçilmesinden sonra bir açıklam yapan Özdemir Turgut Şunları Söyledi:

``SEVĞİLİ HAYMANALI HEMSEHRİLERİM UZUN SÜREN SEÇİM MARATONUNDA HİÇ BİR ZAMAN DESTEKLERİNİZİ ESİRGEMEYEN SİZ DEGERLİ HEMŞEHRİLERİME SONSUZ TEŞEKÜRLERİMİ VE ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM 30 MART SEÇİMLERİNDE BANA HAYMANA BELEDİYE BAŞKANLIĞINI LAİK GÖRDÜĞÜNÜZ İÇİN SİZE AYRICA MİNETTARIM SEVĞİ VE SAYĞILARIMLA DEMOKRAT PARTİ HAYMANA BELEDİYE BAŞKANI ÖZDEMİR TURGUT``


ÖZDEMİR TURGUT KİMDİR?

Özdemir Turgut 03.12.1955  Haymana-Sındıran doğumlu.Tüm Türkiye tarafından bilinen,sayılan Kürt Ahmet Lakaplı Ahmet Turgut’un 6 erkek çocuğundan 2.si.Özdemir Turgut’un babası Ahmet Turgut okumak için Ankara’ya gelir.Raşit Koç(Erzurumlu) isimli Canlı Hayvan Tüccarının Kızı Melahat Koç ile tanışarak evlenmesi, Ankara’ya tamamen yerleşmesine vesile olur.Ahmet Turgut Devlet Demir Yolları’nda Memur olarak yıllarca görev yapar.Bu çalışma esnasında Eşi Melahat Hanım’la tanışır. Melahat Hanım’dan 4 çocuk ve 1981 yılında Melahat Hanım’ın vefatından sonra da yeni eşinden 1 çocuk sahibi olur.
Aile eski zamanlarda sakatat işi ile uğraştığı için, Özdemir Turgut’ta ister istemez  kendini bu işin içerisinde bulur. Ticarete de bu işle başlar.Daha sonra Askerlik görevini tamamladıktan sonra(1977) sırasıyla demir ticareti ve matbaa kağıt toptancılığı işi ile uğraşır.
1978 Yılında Ankara Sakarya Caddesi’nde Belediye’ye ait bir yerde,Ankara Çiçek Pasajı işletmeliği yapar.
1985 Yılında Gecekondu affından dolayı, Yeminli Büro(Haymanalı Yüksek Mimar Eyüp Hakbilir ile birlikte) kurar.Buna müteakip gene Haymanalı Eyüp Hakbilir,Haymanalı Mimar-Şehir Plancısı Ali Akdoğan ve 5 tane Şehir Plancısı ortağıyla birlikte “Şehir İmar Planlama Şirketi” kurar.(O dönemde Merkezi yönetimden imar yetkisi alınarak,yerel yönetimlere devredilmiştir.Kurulan şirkette bu konuda Türkiye Genelinde proje ve danışmanlık hizmetleri vermektedir.)
1988 Yılında Anavatan Partisi Ankara İl Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilir.Ve sırasıyla İl 2.Başkanlığı ve İl Başkan Vekilliği görevlerinde bulunur.
1991 Yılında aynı partiden Milletvekili Aday Adayı olur.Teşkilatlardan tam referans almasına karşın listeye giremez.
1992 Yılında Afyon’da Entegre Su Fabrikası satın alır.Ve Dağıtımını yapar(Bir su).
1996 Yılında Ankara Portakal Çiçeği Vadisinde “Ansera Alış Veriş Merkezi”ni Belediye’den Kat karşılığı alır.Ve başarı ile gerçekleştirir.
1999 Yılında Anavatan Partisi’nde 1.Bölge- 5.Sıradan Milletvekili Adayı olarak gösterilir.O yıl Anavatan Partisi bahsedilen bölgeden 2 milletvekili çıkarınca Turgut seçilemez.(İlk dört kişi zaten parti kurmaylarıdır. Aslında Özdemir Turgut 1.Sıradadır.) Bu seçimde Anavatan Partisi Özdemir Turgut sayesinde Haymana Bölgesinde oy patlaması yapar.Bir nevi Haymana’yı kazanır.
2002 Yılında siyasi arenaya hızlı bir giriş yapan Ak Parti yöneticileri, yaptıkları araştırmalar sonucunda Haymana bölgesinde ağırlığı ve saygınlığı olduğuna inandıkları Özdemir Turgut’a beraber çalışma teklifi götürürler.Kendisine götürülen teklif karşısında Haymana bölgesindeki muhtarlar ve Haymana’da söz sahibi olan;ileri gelenlerle istişarede bulunur.Yapılan istişare sonucunda destek sözü alan Özdemir Turgut, gelen teklife olumlu cevap verir.Kalabalık bir Haymanalı topluluk ile de Ak Parti’ye geçiş yapılır.
2003 Yılındaki ilk genel seçimlerde Adalet ve Kalkınma Partisi’nden Milletvekilliği’ne Aday Adayı olur. Ankara da yapılan Temayül yoklamasında yüksek bir referans alarak,delegelerin desteğini arkasına alır.Buna rağmen Aday listesine giremez.Tüm bu olumsuzluklara rağmen yılmaz ve Ak Parti’deki çalışmalarına devam eder.
2004 Yılı Yerel Seçimleri’nde İl Genel Meclisi Adayı olur ve de seçilir.O yıl 4 İl Genel Meclisi’ni de Ak Parti alır,Özdemir Turgut 1.Sıradadır.İl Genel Meclisi’nde İl Daimi Encümen’i seçilir.
Özdemir Turgut bu görevi ifa ederken Bürokratlar’la yakın ilişkiler kurar ve yakın ilişkilerden dolayı Haymana’ya 2004-2005-2006 Yıllarında İl Özel İdaresi’nin Bütçedeki en büyük payını Haymana için koparır.
2007 Yılında Gene Ak Parti’den Milletvekili Aday Adayı olmak için İl Genel Meclisi’ndeki görevinden istifa eder.Gene aynı referansları almasına rağmen, Aday Listesinde yer alamaz.
 
Bu konudaki yorumunu şu sözleri ifade etmektedir:“Şayet siyasi partiler yasası değişir,hakim huzurunda ön seçim(Tercih) olduğunda, Ankara Halkından tam referans alacağım inancıdayım.”
 
2009 Yılında Ankara Büyükşehir Belediye Meclis üyeliği teklif edilmesine Özdemir Turgut sıcak bakmaz.Ne var ki Haymanalı hemşerileri ve Ak Parti teşkilatının yoğun isteğiyle aynı yıl tekrar Ankara İl Genel Meclisi Üyesi Adayı olur ve 1.Sırada kazanır.2009 Yılında İl Genel Meclisi Daimi Encümen Üyeliğine seçilir ve bu görevi yürütmektedir.
 
ÜYESİ OLDUĞU DERNEKLER VE VAKIFLAR:
-Ankara Haymanalılar Dernek Başkanlığı,
-2007 seçimlerinden evvel Ankara Meclisi Platformu Yöneticisi(Derneğin amacı Ankaralıları bir Federasyon çatısı altında toplamak)
-Ankaralılar Vakfı üyeliği,
-Büyük Ankara Derneği Kuruculuğu,
-Ahid-Ankaralılara Hizmet Edenler Deneği Başkan yardımcılığı
 
HAYMANA VE HAYMANALILAR HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİ:
Özdemir Turgut Oğulları aracılığıyla bu aralar Yenice’de bir Süt Entegre Fabrikası kurmaktadır.Bu Avrupa Birliği kaynaklı %50’si hibe şeklinde uygulanan bir proje.Özdemir Turgut bu tür projelere sıcak bakan Hemşerilerin yanına gelerek bilgi almasını da arzu ediyor.
İŞTE HAYMANA İLÇESİ SEÇİM SONUÇLARI

 

DPÖZDEMİR TURGUT10.604%44.21  
AK Parti Hacı Aysu 8.931 %37.23    
HDP   1.801 %7.50    
CHP Celal Çetin 1.117 %4.65    
MHP Levent Bostancı 976 %4.06    
SP   196 %0.81  



ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


30.2° / 18.8°
  • BIST 100

    10706,49%0,59
  • DOLAR

    32,20% -0,01
  • EURO

    35,01% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2519,76% 0,78
  • Ç. ALTIN

    4035,21% 0,78