HAYMANA`DA ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİĞİ

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla Haymana Belediyesi'nin ev sahipliğinde Geleneksel Çocuk Oyunları Ve Ramazan Şenliği'nin ilki başladı. İ

27.07.2014 19:01:28 0
HAYMANA`DA ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİĞİ
emir TURGUT ve Haymana Garnizon Komutanı Ömer SEYHAN ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Halk Kültürü Bilgi ve Belge Yönetim Başkanı Sanem ARIKAN etkinliği Cimcime Oteli Meydanın da izlediler.
Çocukların büyük ilgi gösterdiği şenlikte, çocukları arası ses yarışması, mendil kapmaca, seksek, yüz boyama gibi oyunlar palyaçolar tarafından çocuklara öğretildi ve zevkle oynandı. Şenlikte Haymana Kaymakamı Turan ERDOĞAN ve Haymana Belediye Başkanı Özdemir TURGUT birer konuşma yaptılar. Çocuklarla bol bol fotoğraf çektirdiler. Kaymakam Turan ERDOĞAN İsrail’in, Filistinli sivillere ve çocuklara yönelik saldırılarını şiddetle kınadıklarını söyledi.
Bu yıl başlatılan Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği’nin önümüzdeki yıllarda devam edileceğini belirterek konuşmasına başlayan TURGUT, 19 gündür devam eden İsrail’in saldırılarını kınadı ve bu saldırılar da 201 Filistinli çocuğun hayatını kaybetmesinin utanç verici olduğunu söyledi. Konuşmasında; “Çocuklar birer çiçektir. Benim arkadaşlarımdır. Onları sık sık makamımda ağırlıyorum.” diyen TURGUT; çocuklara barış ve kardeşlik mesajları verdi. Kültür Bakanlığı Sanatçısı Ferhat KAYA’nın Türk Halk Müziği Konseri de büyük ilgi gördü. Meddah Orta Oyunu, Hacivat - Karagöz Gösterisi, Semazenlerin semah gösterisi de büyük ilgiyle izlendi. Özellikle, geleneksel kıyafetleri içerisindeki satıcıların bedava macun ve pamuk şekeri dağıtmaları da çocuklar tarafından sevinçle karşılandı. Şenliğin 2. gününde de oyunlara devam edilecek ve çocuklara küçük davullar ve çeşitli hediyeler dağıtılacak.
Ozdemir Turgut`un fotoğrafı.
 
 
``HABERİN OLDUĞU HER YERDE``
ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA
    HABER:ABDULLAH ORTAÇ

24.5° / 13.9°
  • BIST 100

    10158,6%-0,15
  • DOLAR

    32,13% -0,08
  • EURO

    35,00% -0,05
  • GRAM ALTIN

    2469,79% 0,10
  • Ç. ALTIN

    3933,17% 0,00