HAYMANA YOLU NİHAYET ÇÖZÜLECEK!

Haymana`da iftar Yemeğine Katılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Haymana'ya bir dev saat kulesi yapalım, bir tane de meydan havuzu yapalım. O da Büyükşehir Belediyesi'nin Haymana'ya hediyesi olsun” dedi.

Belediye Haberleri 4.08.2013 10:17:43 0
HAYMANA YOLU NİHAYET ÇÖZÜLECEK!

Haymana`da iftar Yemeğine Katılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Haymana’ya bir dev saat kulesi yapalım, bir tane de meydan havuzu yapalım. O da Büyükşehir Belediyesi’nin Haymana’ya hediyesi olsun” dedi.

 Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Haymana Belediyesi’nin davetlisi olarak katıldığı iftar programında Haymana’da yol müjdesi verdi. Başkan Gökçek, Haymana Yolu’nu Karayolları’ndan bir protokolle devraldıklarını belirterek, yolun yapımına bayramdan 1 hafta sonra başlanacağını söyledi.Yıllardır yapımı kangren haline gelen ve Haymanalıların büyük tepkilerine neden olan Hayman Yolu`nun yapımına  nihayet başlanacak.

Haymana Yolu`nun yapımına başlanacak olması Haymanalı vatandaşlar arasında büyük sevince neden oldu.Turizm`de büyük beklentileri olan Hayman Esnafı Yolun yapımı ile birlikte Haymanaya gelişin artacağını ve Esnafın işlerinin de aratcağına inanıyor.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, Haymana Belediye Başkanı’nın ilçe sakinlerine verdiği iftar sofrasına konuk oldu. Haymana Belediye Başkanı Hacı Aysu’nun ev sahipliğinde Cimcime Meydanı’nda düzenlenen iftar öncesinde Haymana Müftüsü Ahmet Danışman, Ramazan ayına ve Kadir gecesine özel mesajlar verdi.  İftar sonrasında ise Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek bir konuşma yaptı.

Konuşmasına iftar daveti için Haymana Belediye Başkanı Hacı Aysu’ya teşekkür ederek başlayan Başkan Gökçek, güncel olaylara değindi. Türkiye’nin faiz giderlerini tersine çevirdiğini ve faize giden paranın artık yatırımlara gitmeye başladığını ifade eden Başkan Gökçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ülkenin daha fazla zenginleşmesi için ortaya koyduğu büyük projelerin gelecekteki getirilerinin bazı Avrupa ülkelerini tedirgin ettiğini kaydetti.

Bir zamanlar “70 sent’e muhtaç” olan Türkiye’nin sadece geçen yıl Afrika ülkelerine 2.5 milyar dolar gıda yardımı yaptığını anlatan Başkan Gökçek, Türkiye’nin bütün İslam alemine hami olmasından rahatsız olan güçlerin varlığına dikkat çekti. Başkan Gökçek, “Somali’de Müslümanlara kucak açtığımız için, yardım ettiğimiz için rahatsız olmaya başladılar, oradaki Büyükelçiliğimize saldırdılar. Niye? Artık Türkiye büyüyor kabına sığmıyor, eski Osmanlı’nın ruhu doğuyor, bundan inanılmaz bir rahatsızlık var” dedi.

 -“TÜRK-KÜRT MESELESİ BİTTİ ALEVİ-SÜNNİ MESELESİNİ DÖKMEYE BAŞLADILAR”

Türkiye’de son aylarda Gezi Parkı olayları sonrasında yaşanan gelişmelere de dikkat çeken Başkan Gökçek, ülkeyi karıştırmak isteyen güçlerin Türk-Kürt meselesi kalmayınca bu sefer işi Alevi-Sünni meselesine dökmeye başladıklarını vurguladı.

Başkan Gökçek, “Alevi-Sünni et ve tırnak olarak bugüne kadar gelmiş, kim en ufak bir yanlışta bulunursa diyeceğiz ki; ‘Dur bir dakika sen ajan mısın, kalkıp ülkeyi karıştırmak mı istiyorsun, kardeşi kardeşe kırdırmak mı istiyorsun?’… Anında müdahale edeceğiz. Ve Allah’ın izniyle birlik ve beraberliğimizi götüreceğiz. Yavaş yavaş ümitlerini kesmeye başladılar”diye konuştu.

 

-“SEÇİMLERE ŞAİBE BULAŞTIRMAYA ÇALIŞACAKLAR”

Türkiye’yi karıştırmak isteyenlerin “seçimlerde hile var” diyerek, Türkiye’deki seçim sistemine şaibe bulaştıracaklarını ifade eden Başkan Gökçek, şöyle devam etti:

“Adamların normal şartlar altında sandıktan çıkmaları mümkün değil. Haymana’da Allah’ın izniyle AK Parti’ye yüzde 70’in üstünde oy verdiniz, şimdi burada yırtınsa yırtınsa ne alacak, gene belli, gene alamayacak. Ne yapacak o zaman, sandığa kabahat bulacak, diyecek ki ‘sandıkta hile var’ Sandıkta hile mile yok, bunu hazmedecekler, demokrasiyi hazmedecekler, Allah’ın izniyle sizin dualarınızla Türkiyemiz çok daha iyi noktalara gelecek.”

 

HAYMANA’YA YOL MÜJDESİ

Haymana’nın Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olmadığı halde asfalta doyduğunu hatırlatan Başkan Melih Gökçek’in konuşmasında Haymana Yolu ile ilgili müjdeleri ise şöyle oldu:

“Seçim öncesi bizim bir sözümüz vardı, dedim ki; ‘Haymana Yolu’nu yapacağız’, bugüne kadar yapılmayışının nedeni özellikle Karayollarının sağda ve soldaki bazı yerlerin kamulaştırmasını bitirmemesinden dolayı. Biz orayı devralıyoruz, Karayolları’ndan protokolle, -biliyorsunuz Belediyeye ait değil o yol-, sonunda o sorunu çözdük. Allah nasip ederse bayramdan 1 hafta sonra dozerlerle, kepçelerle başlayacağız. Kurban Bayramı’na kadar bitirmek için yoğun şekilde çalışacağız. Haymanamızı bu surette rahatlatacağız.”

 

BAŞKAN GÖKÇEK HAYMANA`YA SAAT VE MEYDAN HAVUZU SÖZÜ VERDİ

Haymanalılara başka müjdeler de veren Başkan Gökçek, “Haymana’ya bir dev saat kulesi yapalım, bir tane de meydan havuzu yapalım. O da Büyükşehir Belediyesi’nin Haymana’ya hediyesi olsun” dedi.

 

HAYMANA BELEDİYE BAŞKANI HACI AYSU’DAN BAŞKAN GÖKÇEK’E ÖVGÜ

Haymana Belediye Başkanı Hacı Aysu ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e şimdiye kadar Haymana’ya yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür etti. “Sıcak asfalta hasret bir ilçe iken Büyükşehir Belediye Başkanımızın sayesinde Haymanamızın genelinde 43 kilometre sıcak asfalt attık” diye konuşan Başkan Hacı Aysu, “Bunun yanında Büyükşehir’den bizlere ayni yardımlar yapıldı. Çocuk grubuydu, banktı, masaydı, sandalyeydi ne istediysek aldık” dedi.

Başkan Gökçek’in konuşması Haymanalılar tarafından ilgi ile dinlendi ve sık sık alkışlarla kesildi.

 

ABDULLAH ORTAÇ-ANKARA


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04