HAYMANA SEMPOZYUMU BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Ankara Üniversitesi Türk İnkılap Tarihi Enstitüsü, Haymana Kaymakamlığı, Haymana Belediyesi ve Haymana Meslek Yüksekokulu'nun 11-12 Eylül 2014 tarihleri arasında Ravza Termal Oteli'nde ortaklaşa düzenledikleri III. Ulusal Sakarya Zaferi Ve Haymana Sempozy

15.09.2014 08:59:10 0
HAYMANA SEMPOZYUMU BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Ankara Üniversitesi Türk İnkılap Tarihi Enstitüsü, Haymana Kaymakamlığı, Haymana Belediyesi ve Haymana Meslek Yüksekokulu’nun 11-12 Eylül 2014 tarihleri arasında Ravza Termal Oteli’nde ortaklaşa düzenledikleri III. Ulusal Sakarya Zaferi Ve Haymana Sempozyumu büyük ilgi gördü.
Kalabalık bir dinleyici ve izleyici kitlesi tarafından takip edilen sempozyumda, 12 Eylül 1921 tarihinde Haymana’nın düşman işgalinden kurtuluşu ve savaşın tüm detayları, aralarında Kıbrıs, Azerbaycandan da gelen ve ülkemizin çeşitli üniversitelerinden katılan tarihçiler tarafından tartışıldı.
Ankara Üniversitesi Rektör Vekili, Haymana Kaymakamı, Haymana Belediye Başkanı’nın açılış konuşmalarından sonra, ilk oturumda Haymanalı Gazeteci-Yazar Abbas GÜÇLÜ ve Prof. Dr. Tuğgeneral Sait BAĞCI, ilçeleri ve çocukluklarındaki Haymana ile ilgili anı ve izlenimlerini dile getirdiler. Gündemde olan Haymana’nında içerisinde yer aldığı tarihi milli park projesi konusunda ise, Dr. Selim ERDOĞAN ve Emekli Albay Kadim KOÇ görüşlerini ifade ettiler.
5 oturum üzerinden gerçekleşen sempozyumda Sakarya Zaferi ve Haymana konularında 23 akademisyen 2 gün süresince tebliğlerini sundular. İzleyicilerin konu hakkındaki sorularını yanıtladılar. Akademisyenlere Türk İnkılap Tarihi Enstitüsü ve Haymana Belediyesi tarafından teşekkür ve katılım belgeleri sunuldu. Daha sonra Haymana Kaymakamı Turan ERDOĞAN ve Haymana Belediye Başkanı Özdemir TURGUT Başdeğirmen Piknik Alanında misafir akademisyenlere mangal partisi verdiler.Dostane bir hava içersinde gerçekleşen yemekte, gelecek yıl sempozyumun uluslararası düzeye çıkarılması için şimdiden hazırlıklara başlanması gerektiği söylendi. Yıllardır komşu ilçe Polatlı’nın gölgesinde kalan Sakarya Meydan Savaşı etkinlikleri ve 12 Eylül Haymana’nın Kurtuluş günü, ilk kez bu yıl daha anlamlı bir şekilde kutlandı.



ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


20.8° / 11.5°
  • BIST 100

    10056,00%-1,59
  • DOLAR

    32,23% -0,10
  • EURO

    34,77% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2424,29% -0,01
  • Ç. ALTIN

    3924,06% 0,00