HAYMANA`DA ESKİ BAŞKAN AYSU`DAN BELEDİYE YÖNETİMİNE AĞIR SUÇLAMA

Haymana Eski Belediye Başkanı Hacı Aysu, Haymana Belediyesini ve yönetimi hedef alan açıklamalarda bulundu.

Belediye Haberleri 18.05.2016 16:38:03 0
HAYMANA`DA ESKİ BAŞKAN AYSU`DAN BELEDİYE YÖNETİMİNE AĞIR SUÇLAMA

Haymana Eski Belediye Başkanı Hacı Aysu, Haymana Belediyesini ve yönetimi hedef alan açıklamalarda bulundu.

 

Haymana Eski Belediye Başkanı Hacı Aysu, Haymana’da yaptığı basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.  Haymana Belediyesi, Arsa satışları ve şahsı aleyhine karşı söylenen iddialara cevap verdi.  Aysu öte yandan adaylık ile ilgili bir soruya da, “her şey için çok erken şuan için böyle bir düşüncem yoktur. Siyaset uzun soluklu bir maratondur.” diye cevap verdi.

Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut’un performansı ve yaptıkları hakkında konuşan, Eski Başkan Hacı Aysu, “Haymana Belediyesinin 2,5 yıllık performansıyla ilgili konuşmak gerekirse, 29 Mart 2014’den bu yana gördüğümüz kadarıyla Haymana Belediyesi Başkanı ve yönetimi sınıfta kalmıştır. Geldikleri günden bu yana yaptıkları tek şey borç edebiyatıdır. Bunun dışında hiçbir projeye imza atmadılar. Büyük bir hizmeti Haymana’ya kazandıramadılar. Yaptıkları en güzel şey Termal Turizmin Merkezinin önüne bir tane tuvalet yapmak oldu. Bunun dışında gözle görülen bir icraatları şuana kadar yoktur. “ ifadelerini kullandı.

BELEDİYE’NİN TOPLAM GELİRİ 1.5 MİLYON TL

Büyükşehir yasası ile Haymana Belediyesinin toplam 1.5 milyon TL geliri olduğunu belirten Aysu sözlerinin devamında, “Belediyenin geliri Büyükşehir yasasından sonra, yüzde 1000 artmış bulunmaktadır. Bizim dönemimizde İller Bankasından gelen vergi payı 115 bin TL iken, Büyükşehir Yasası ile köylerin mahalle statüsü kazanıp Belediyeye dâhil olmasından sonra her ay Sayın Belediye Başkanının açıklamasıyla söylüyorum. 1 Milyon TL para Belediyeye gelmektedir. Bize göre bu ödenek daha fazla, bunun dışında Belediyemizin kaplıca gelirleri var. Belediyemizin Emlak vergisi, Çevre Temizlik vergisi var. Bunun ile beraber Haymana Belediyesinin aylık geliri 1,5 Milyon TL gibi bir para, ne yazık ki Sayın Belediye Başkanının her yaptığı toplantı da yaptığı açıklama gelen paranın yetmediği, bundan dolaylı hizmetlerde aksama olduğunu kendi ağzıyla beyan ediyor. Oysaki biz 115 bin TL ile Haymana’ya çok güzel eserler kazandırdık ve güzel izler bıraktık. Maalesef ki Haymanamız Sayın Turgut’un söylemi ile büyük düşündü. Büyük düşünmenin hezimetini de 2,5 yıldır yaşıyor.” dedi.

 TÜRKİYE’DE FATURADA YOLSUZLIK YAPMAK ÇOK KOLAY

Haymana’nın eski otellerinden olan Termal Otel’in ihalesi ile ilgili konuşan Aysu, “Bugüne kadar yaptıkları en güzel şeyler aslında, ihaleler aşamasında Termal Otelin ihalesi tamamen şaibelerle dolu bu konuyla da ilgili biz Haymana’da savcılarımızı göreve çağırıyoruz. Yapılan o ihale de öyle bir madde var ki, o madde Haymanalı adına ne yenilir ne de yutulur. O madde de diyor ki, yapılan tadilatın %50’sini Haymana Belediyesi öder. Şimdi sen yüzde 50’sini Haymana Belediyesi öder dersen o adam atıyorum. Türkiye faturada yolsuzluk yapmak çok kolay 1 milyon TL’lik masrafı yapmışsa, 5 milyon TL’lik fatura gösterir, Haymana Belediye sonuç olarak bunun 2.5 milyon TL’sini mecburen öder. Dolayısıyla ne oluyor, Haymana’nın milli geliri, mazlumun ve yetimin hakkı olan para şahıslara peşkeş çekiliyor. Bu ihale yarın inanıyoruz ki teftiş geçirdiklerinde bunları sıkıntıya sokacaktır. Bunun yanında Termal Otel 10+10 yıllığına verilmiş, bu adam 1,5 yılını maalesef tadilatta harcamış maalesef ki tadilatta bitmiş değil. Birde ekstradan kat çıkılmış, hangi imar planına dayanarak yapıldığını da bilmiyoruz.” şeklinde konuştu.

 

ÇÖP İHALESİ TAMAMEN ŞAİBE KOKUYOR

Yapılan çöp ihalesinin dünya’da eşi benzeri olmadığını söyleyen Aysu, “Bir de hatırlandığı gibi daha önce Haymana Gerçekleri adında bir sosyal medya fenomeni tarafından ki, bu kişinin kendilerine yakın olan bir isim olduğu da gerçek çöp ihalesi gündeme gelmişti. Biz bunu Haymana’nın yerel medyasında da gündeme getirmiştik. Bu çöp ihalesi de tamamen şaibe kokuyor. İhale de 1.200 liradan, 30 personel adına sözleşme imzalanıyor. Dünya’nın hiçbir yerinde böyle bir ihale görülmemiş bu ihalede, Belediyenin araçları kullanılıyor ve mazotu da Belediye tarafından sağlanıyor. Ne oluyor burada diye sorarsanız, üç yukarı beş aşağı topladığınız zaman 267 bin liraya mal olan ihale KDV Dahil 613 bin liraya mal oluyor. Burada da çok ciddi mana da Belediyenin fakir fukaranın hakkı olan parayı peşkeş çektiği görülüyor.” iddiasında bulundu

O KADAR ARSA SATILIYOR, PARALAR NEREYE HARCANIYOR

Köylerde arsaların ihale ile satıldığı, ancak halen gözle görülebilir bir hizmetin olmadığını vurgulayan Aysu“Bilindiği gibi Büyükşehir Yasası ile Belediyeye geçen köy arsaları her ay Haymana’nın yerel gazetesine baktığımızda satış ihalesiyle satılıyor. En kötü ihtimalle bizim gördüğümüz kadarıyla 500-600 bin liralık bir arsa satışı gerçekleştiriliyor. Bu paraların nereye harcandığı kimse tarafından bilinmiyor, dolayısıyla burada da çok büyük suçlar işleniyor. “ sözlerini sarfetti.

BELEDİYELERİN BORCU BÜYÜKŞEHİR’E DEVRETTİ

“Borç edebiyatı yaparak, halka kendilerini mağdur göstermeye çalışıyorlar. Şunun altını özellikle çizmek isterim ki, Büyükşehir Yasası ile belediyenin borçları Büyükşehir Belediyesine devredildi. Bunun için de sadece vergi ve sigorta borçlarımız Haymana Belediyesinde kaldı. Bunun içinde şuanda ki yönetim 18 milyon TL kredi kullandığını söylüyor. Bu kredi ile borçlarını yapılandırdık demelerine rağmen, İller Bankası vergi payından gelen paranın 320 bin lirasının kesildiği iddia ediliyor. Ona rağmen Haymana Belediyesinin kasasına her ay İller Bankasından 770-780 bin lira gibi bir para kalıyor. Ona rağmen de Haymana Belediyesi tarafından her hangi bir icraat yapılmıyor. Bu paraların nereye gittiğinin kaynağı da İçişleri Bakanlığımızın müfettişleri tarafından sorulması gerektiğine inanıyorum. Yine bizim dönemimizde sosyal konut olarak kullanılan bir alan fakir fukaranın oturduğu evler yıkıldı. 1366 metrekare arsa üretildi. O arsa KDV Dâhil 1 milyon lira satıldı. Fakat bu kaynağında nereye gittiği bilinmiyor.”

BORÇLARI OLDUĞU İÇİN PARÇA ALAMIYORLAR

“Şuanda Haymana Belediyesinin çöp kamyonları yok, çöpler traktörler ile toplanılıyor. Termal Turizmin çöpleri alınmıyor, sokaklar çöpten geçilmiyor. Edindiğimiz bilgilere göre de, Ankara’da bir sanayi de parçacıya 96 bin tl borçları olduğu için, araçlarına parça da alamıyorlar. Dolayısıyla bir tane traktör ile Haymana’nın tüm çöplerini toplamaya çalışıyorlar. Ne kadar başarılılar onu da Haymana halkına sormak lazım diye düşünüyorum.”

HAYMANA’DA Kİ YOLSUZLUKLARA DUR DEME VAKTİ

Bizim bir meşhur Petrol Ofisi arsamız var. Orada tamamen peşkeş var, en basiretsiz bir belediye başkanı böyle bir hatayı yapmaz. Böyle bir ihaleye imza atmaz, görünen o ki bizim belediye meclis üyeleri de basiretsiz, encümenler de basiretsiz. Basiretsiz belediye başkanının basiretsiz encümenleri oluyor. Şimdi siz, 1,300 metrekare arsayı 1 milyon liraya satacaksınız. 7,225 metrekare arsayı da 2,2 milyon liraya satacaksınız. Böyle bir şey dünyada görülmemiş, burada kendisinin imar konusunda uzman olduğunu söyleyen Sayın Belediye Başkanı sınıfta kalmıştır ve ya peşkeş çekmiştir bu arsayı o arsayı eğer ki orada parselasyon yapmış olsaydı. 12 tane arsa çıkardı. 400 metrekare üzerinden 500 bin liraya satsaydı. 6 milyon lira parası olacaktı Haymana Belediyesinin, dolayısıyla bu arsa da rant kokuyor, peşkeş kokuyor. Bu arsa ile de ilgili biz Haymana Cumhuriyet Başsavcısını ve İçişleri Bakanlığını göreve davet ediyoruz.  Haymana’da ki yolsuzluklara bir an önce dur demeleri gerektiği kanaatinde olduğunu ifade ediyoruz.”

HİÇ BİR ZAMAN RANTI, PEŞKEŞİ DÜŞÜNMEDİK

“Şunu da belirtmek isterim ki, yarın devlet büyüklerimiz gelse biz buraya bir kurum ya da Kaymakamlık binası yapacağız dese, Haymana Belediyesinin verecek bir tane arsası dahi yok. Şimdi siz Kaymakamlık binasını götürüp, Gedik ve Yeşilyurt köyüne yapamazsınız. Ve ya Sosyal Sigortalar Kurumu dedi ki, ben burada kendi binamı yapmak istiyorum. Vereceğimiz bir arsa yok. Bırakın onu bizim dönemimizde ilçe merkezinde var olduğunu bildiğimiz halde satışa çıkarmadığımız arsalar var. Bunları sattılar, dolayısıyla bunların hesabını sormak lazım.  Maalesef ki benim çatım altında Belediye Meclis Üyeliğine seçilen arkadaşlarımızda sınıfta kaldılar.  Onlarda kendilerini çok ucuz şeylere pazarladılar. Dolayısıyla makam mevki şan şöhret hepsi gelip geçicidir. Biz burada 14 yıl siyasetin direksiyonunda oturduk. Hiçbir zaman rantı, peşkeşi düşünmedik.”

HAYMANALI BÜYÜK DÜŞÜNDÜ, BÜYÜK KAYBETTİ

“Bize bu yönetim çok iftira attı. Bakınız bizim Haymana Belediyesinin bir şirketi var, Jeotermal A.ş bu şirketin çalışanları 7 aydır maaş alamıyorlar, Haymana Belediyesinin şuanda 6.5 milyon lira şirket çalışanlarına borcu var. Bizim için bu şirketi batırdılar ve yediler gibi söylemlerde bulunuyorlardı. Biz 400 bin lira borç ile bıraktık. Şimdi sizler tutup dışarıdan ithal müdürler getirirseniz. Bu müdürleri ne olduğu belirsiz insanlardan oluşturursanız, böylelikle şirketi batırırsınız. Belediyeyi de batırırsınız. Hani sen her şeyi çok iyi bilirdin. Hani sen imarı anlardın, yöneticiydin, şuydun buydun. Ancak biz şunu iyi biliyoruz ki, Sayın Özdemir Turgut kendi adına yaptığı hiçbir işte başarılı olamadı. Örneğini isterseniz, kendi köyü Yenice’de yapmış olduğu bir mandıra var idi. O mandıranın makinelerine kadar satmıştır, dolayısıyla Özdemir Turgut’ta tüccar zihniyeti yok. İflas etmiş müflis tüccardır, Özdemir Turgut. Benim dolayısıyla üzüldüğüm nokta, Haymanalı büyük düşündü, ama büyük kaybetti.” diyerek verdi veriştirdi.

MİSAFİR GELDİLER, MİSAFİR GİDECEKLER

Belediye yönetimini kamuoyuna sormak lazım. Eğer ki bir Belediye Başkanı halkın içerisine giremiyorsa, o belediyenin hali ortadadır. Siz tutar 80 yaşında ki bir adamı getirir imar müdürü yaparsanız. Siz tutar gardiyanı koordinatör yaparsanız, siz tutar bir tane polisi genel müdür yaparsanız. Sıfıra sıfır elde var sıfır, bunların sıfırda da değil eksinin altındalar. Belediye kapıcısından odacısına, müdüründen genel müdürüne, Belediye Başkanına kadar sınıfta kalmışlardır. Hepsi basiretsiz insanlardır. Düşünüyorum ki Haymana halkı yaptığı bu hatayı telafi edecektir. Şuanda durum da bunu göstermektedir. Bunlar misafir olarak geldi, misafir olarak da gideceklerdir. Ancak enkaz büyük. “ diye konuştu.

HAYMANA 5 YIL DEĞİL, 15 YIL GERİYE GİTTİ

Biz 2009’da Belediye Başkanlığına aday olduğumuz da, öğretmen evinin önünde dönemin Devlet Bakanı Sayın Ali Babacan ile yaptığımız mitingde biz şunu söyledik. Enkaz edebiyatı yapmayacağız. Borç yiğidin kamçısıdır, hem borcumuzu ödeyeceğiz. Hem de hizmetimizi yapacağız diye taahhütte bulunmuştuk. Gelecekte hangi arkadaşımız aday olur bilemem ama bu borç batağının da farkında olur. Bana göre Haymana şuanda 5 yıl geriye gitmedi. 15 yıl geriye gitti. Bilinçli bir siyasetçi gelirse, bunu düzeltebilir. ” dedi.

O İFTİRA ATANLAR İLE YARGI DA HESAPLAŞACAĞIZ

Şahsım üzerine attıkları her türlü kirli iftirayı bir türlü ispatlayamadılar. Bunlar özür dilemeyi bilmeyen basiretsiz insanlar, başta benim belediye meclis üyelerim olmak üzere, Sayın Turgut’ta özür dilemeyi bilmeyen insanlar, daha önce Kültür Merkezinde bizim büyük yolsuzluk yaptığımız iddia edilmişti. Biz onun üzerinde teftişlerimizi geçirdik. Müfettişlere ifadelerimizi verdik, şahsım ve yönetimim ile ilgili bir suç unsuru bulunmadı. Biz bunu bizimle ilgili spekülasyon yapan, Haymana Postası sahibine verdik bu kararı ancak korkudan olacak ki, hiçbir şey yazamadı. Belediye’den de hiçbir özür gelmedi.  2 yıldır ben halen teftiş geçiriyorum. Maliye müfettişlerine, mahalli idarelere ifade verdim. Bunun yanında Haymana’nın önemli iş adamlarının yaptığı Ravza Termal’e ortak olduğum söylendi. Sevim Petrol’den kres yağı çaldığım iddia edildi ki, bunlar çok basiretsiz aşağılık ifadelerdir. Zaten hakkımızda böyle konuşanlar da kimlerse aşağılıktır. Bunları söyleyenler ile de yargı da görüşeceğiz. Yaptığımız kapıyı yıkanların hepsini Cennet Mekân Abdülhamit Han’a kurban ederim.” dedi.

ARTUKLU HABER AJANSI

HABER:RÜZGAR KABASAKAL 

 


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10623,91%2,95
  • DOLAR

    32,24% -0,09
  • EURO

    35,03% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2489,37% 0,95
  • Ç. ALTIN

    3984,51% 0,90