HAYIRSEVER İŞADAMI NUHOĞLU`NUN SON ARZUSU

Kabala Belediye Başkanı Şakir Nuhoğlu Haber Sitemiz İmtiyaz sahibi ve Yönetim kurulu Başkanı-Genel Yayın Koordinatörü Abdullah Ortaç ve Genel Yayın Yönetmeni İsmail Dinçel'e yaptığı özel açıklamada, Mardin Yenişehirde bulunanKarayolları Parkı'na Adana ‘d

Polisiye Haberler 4.07.2013 13:41:18 0
HAYIRSEVER İŞADAMI NUHOĞLU`NUN SON ARZUSU

Kabala Belediye Başkanı Şakir Nuhoğlu Haber Sitemiz İmtiyaz sahibi ve Yönetim kurulu Başkanı-Genel Yayın Koordinatörü Abdullah Ortaç ve Genel Yayın Yönetmeni İsmail Dinçel’e yaptığı özel açıklamada, Mardin Yenişehirde bulunanKarayolları Parkı’na  Adana ‘da bulunan Sabancı Camii’nin aynısını yapmak istediğini belirterek bunun son arzusu olduğunu açıkladı.

 

Mardin  merkeze bağlı Kabala Beldesi’nin bağımsız Belediye Başkanı Şakir Nuhoğlu, bugüne kadar 5 okul binası, 1 fakülte binası, 2 taziye evi, 4 bin kişilik 2 minareli cami, 1 sağlık ocağı, 350 kişilik erkek öğrenci yurdu, kız Kuran kursu ile beldenin 3 kilometrelik yolunun asfaltlanması işini kendi parasıyla yaptırdı.

Bugüne kadar yaptığı yardımların parasal değerini toplamadığını belirten Nuhoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, Mardin’i son ziyareti sırasında da büyük bir okul yaptırma sözü vermişti.

 

Mütevazi kişiliği ve hayırseverliğiyle Mardin genelinde tanınan Mardinli Hayırsever işadamı  Şakir Nuhoğlu, 4 dönemdir Kabala Beldesi’nde Belediye Başkanlığı yapıyor.

 

Evli ve 6 çocuk babası Şakir Nuhoğlu, Kabala Beldesi’nde kireç fabrikası ve Mardin Çimento’da nakliyecilik ile Mardin’de otelcilikle uğraşarak, kazandıklarıyla yaptığı hayır işlerinde, herkese örnek olan işadamlarımızdan biri….

 

Şakir Nuhoğlu, bugüne kadar, Şakir Süreyya Nuhoğlu Çok Programlı Lise, Nuhoğlu İlköğretim Okulu, Kabala Beldesi’nde 2 taziye evi, 4 bin kişilik 2 minareli cami, Şakir Nuhoğlu Sağlık Ocağı (bu ay içerisinde yapımı tamamlanıyor), 350 kişilik Nuhoğlu Öğrenci Yurdu, Nuhoğlu Kız Kuran Kursu, Gazi-Behiye Nuhoğlu İlköğretim Okulu, Kabala Beldesi’nde 3 kilomterelik yolun asfaltlanması, Şakir Süreya Nuhoğlu Fen Lisesi, Mehmet Akif Nuhoğlu Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Mardin Artuklu Üniversitesi için Şakir Süreya Nuhoğlu İlahiyat Fakültesi yaptırıp, Ankara’da Mardinliler Vakfı (MAR-EV) binası için 100 bin TL bağışta bulunmuştu.

 

Nuhoğlu, yaptığı bağışları vergiden düşmediğini belirtierek, "Çok eskiden yaptırdığım bir okulun 500 bin TL’ye malolduğunu hatırlıyorum. Bugünlerde de bir okul yaptırdım 1 milyon, ilahiyat fakültesi 4 milyona maloldu. Yani yıllardan beri insanlara, ülkeme ve memleketime yardımcı olmaya çalışıyorum. Ama bunların maliyetini hiç hesaplamadım. Hesaplanamaz da zaten. Yaptığım yardımların tümünü kendi paramla yaptım. Belediye hizmetlerinde bile bir çok işi kendi paramla yaptım. 3 kilometrelik yol asfaltlanmasını da kendi cebimden karşıladım. Hiçbirinin faturasını da devlete ödetirmedim. Yardımları yıl sonu vergiden düşmedim. Yoksa gerçek bir sevap olmazdı. Yaptığım hayır ve sevapların bir anlamı kalmazdı. Sakıp Sabancı, yaptığı hayırlarla büyük dualar alıyor" dedi.

Marsev Vakfı Mütevelli Heyeti üyesi olan Kabala Belediye Başkanı ve Mardinli İşadamı Şakir Nuhoğlu,yaptığı yardımlar nedeniyle birçok defa devlet büyüklerinden plaket  ve Övgülere Mazhar olmuş olup, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül  tarafından bir plaketle , Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın da Mardin’e son gelişinde yaptığı yardımlar için plaketle ödüllendirilmiş ve Hayırsever İşadamı Şakir Nuhoğlu, o gün Başbakan Erdoğan’a, "Ben bugün de herkesin önünde size söz veriyorum. Tekrar bir okul ve bir cami daha yapacağım" sözünü vermişti.

Kabala Belediye Başkanı Şakir Nuhoğlu Haber Sitemiz İmtiyaz sahibi ve Yönetim kurulu Başkanı-Genel Yayın Koordinatörü Abdullah Ortaç ve Genel Yayın Yönetmeni İsmail Dinçel’e yaptığı özel açıklamada, Mardin Yenişehirde bulunanKarayolları Parkı’na  Adana ‘da bulunan Sabancı Camii’nin aynısını yapmak istediğini belirterek bunun son arzusu olduğu vurgusunu yaptı.

Hayırsever işadamı son arzusunun Bu Camiyi Yaptırmak ve Mardinli hemşerilerimin rahatça ibadet edeceği bu camiyi Tamamlayarak ibadete açmak istediğini belirterek bu arzusunun geçekleştirmek istediğini açıkladı.

 Eğitime yaptığı katkılar,Yaptığı yardımlarla adından söz ettren Mardin Kabala ilçesi Belediye Başkanı Şakir Nuhoğlu,Son arzusu olarak vurguladığı Cami yapımı için her türlü hazırlığı yaptığını belirterek,İzin verilmesi Halinde Adana Sabancı Camii’nin bir örneğini yapmak üzere Kolları sıvayarak,Camii’nin yapımına başlanacağını bildirdi.

 

HABER:ABDULLAH ORTAÇ

           İSMAİL DİNÇEL


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04