HAYMANA BELEDİYE BAŞKANI TURGUT``DİRİLİŞ`` DİZİSİ SETİNDE

Haymana Kaymakamı Turan Erdoğan Ve Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut Diriliş Ertuğrul Dizisinin İstanbul'daki Setini Ve Oyuncularını Ziyaret Ettiler

29.01.2015 11:23:28 0
HAYMANA BELEDİYE BAŞKANI TURGUT``DİRİLİŞ`` DİZİSİ SETİNDE
Haymana Kaymakamı Turan Erdoğan Ve Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut Diriliş Ertuğrul Dizisinin İstanbul’daki Setini Ve Oyuncularını Ziyaret Ettiler

“O Güneşi bayrak, göğü çadır eyleyip kısraklarını uçsuz bucaksız ovalara sürdü. Yağız yeri titretip, mavi göğü deldi. Pusatlarını yar eyleyip, ordularını gür kıldı. Daha çok denize, daha çok toprağa ilahi muştuyu taşıdı. Dünyanın iki hükümdara dar geldiğine inandı. Ve dünyayı bir hükümdara yar kıldı. Süleyman Şah oğlu Ertuğrul ümitlerin tükendiği bir çağda dirilişin adı oldu.” Diriliş Ertuğrul, dünyanın kaderini belirleyen adamın hikayesi.

TRT 1 televizyonu bir başarıya daha imza attı. 13. yüzyıl, Dünya yeni kudretini arıyordu. Ve Anadolu, emperyallerin kavgaya tutuştuğu bir diyardı. 1071’de Türklerin girdiği bu topraklara şimdi, Haçlılar ve Moğollar da ortak olmak istiyordu. Akdeniz, Karadeniz, Balkanlar, Kafkasya ve Mezopotamya yeni sahibini arıyordu. İşte bu dizinin kahramanı Ertuğrul’da, 400 çadırlık obasına bir yurt arıyordu. Yurt bulundu. Süleyman Şah’tan olma, Hayme Ana’dan doğma Ertuğrul Gazi’nin yeni yurdu Karacadağ Haymana idi. 
Hayme Ana; Süleyman Şah’ın eşi, Ertuğrul Gazi’nin annesi, Osman Gazi ise, onun torunu, bugünkü ilçemiz Haymana’nın adını veren Hayme Ana (Devlet Ana), Osmanlı obasının Söğüt Domaniç’e yerleşmesiyle, Hayme Ana, 725 yıl önce bir 4 Eylül günü kışlığa giderken, Çarşamba köyünde vefat eder. İkinci Abdülhamit döneminde Çarşamba köyüne bugünkü türbesi yaptırılır. Hayme Ana; her ölüm yıldönümünde, mezarı başında anılmaktadır.

TRT 1 bu hikayeyi senaryolaştırarak, yapımcı Mehmet BOZDAĞ ve yönetmen Metin GÜNAY, Türk sinemasının ünlü oyuncularında kurulu bir ekip ile çok başarılı, seyredilebilir bir diziye imza attılar. 

Haymanalı hemşerimiz TRT Başkan Yardımcısı Aydın KOYUNCU’nun çabalarıyla, dizi setini gezme izni alan Haymana Kaymakamı Turan ERDOĞAN ve Haymana Belediye Başkanı Özdemir TURGUT, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet ÖZTAŞ ve Dr. İsmet CANPOLAT’tan kurulu heyet, İstanbul Beykoz’da Eski Kundura Fabrikasında kurulu bulunan “Diriliş Ertuğrul” dizisinin setine ziyarette bulundular. Ziyarete bir tepsi baklava ile giden Haymana heyeti; dizinin yapımcısı, yönetmeni ve oyuncuları ile görüştüler. Haymana heyeti, ilçelerinin isminin Hayme Ana’dan geldiğini dile getirerek, tüm ekibi kaplıcaları ile ünlü, Osmanlı’nın Anadolu’daki ilk uğrak yeri Haymana’ya davet ettiler. Dizi yapımcı ve oyuncuları ile fotoğraf çektirdiler. Dizi yapımcısı Mehmet BOZDAĞ ve başrol oyuncusu Engin Altan DÜZYATAN ile dizi üzerine sohbet ettiler.
 
 
 ARTUKLU HABER AJANSI-MAGAZİN SERVİSİ
 
 

23.9° / 17.5°
  • BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88