HAYIR SAHİPLERİNDEN VE DEVLET`TEN YARDIM BEKLİYOR!

2 Özürlü çocuğu ile tek gözlü evde Yaşayan Galiba ATALAY isimli Mardinli Kadın,Özürlü oğlunun sigara içerken evi yakması sonucunda perişan oldu.

Mardin 27.08.2016 12:11:39 0
HAYIR SAHİPLERİNDEN VE DEVLET`TEN YARDIM BEKLİYOR!

2 Özürlü çocuğu ile tek gözlü evde Yaşayan Galiba Alatay isimli Mardinli Kadın,Özürlü oğlunun sigara içerken evi yakması sonucunda perişan oldu.

 

Mardin ili Artuklu ilçesi Necmettin Mahallesinde tek gözlü evinde 2'si özürlü 3 çocuğu ile Devletten 3 Ayda aldığı 1200 Tl muhtaçlık maaşı ile geçimini sağlamaya çalışan Galiba Alatay,yüzde 80 özürlü olan ve çalışamaz durumda olan oğlu Murat Alatay'ın Ramazan Bayramında sigara ile evde yangın çıkarması sonucunda var olan sıkıntılarının daha da arttığını belirterek,Devletten  3 ayda bir aldığı  1200 TL muhtaçlık maaşı ile 2'si özürlü olan 3 çocuğuna bakmak zorunda olduğunu belirterek çok zor günler geçirdiğini ifade etti.  

 

Uzun yıllardır  iki engelli çocuğuyla harabe bir evde, tek göz odada hayat sürdürdüğünü ifade eden Galiba Alatay Artuklu Haber Mardin Temsilcisi Memet Gökbalik'a şunları söyledi:“Eşim,  aniden bu odada vefat etti Eşim öldükten sonra iki özürlü evladımla   tek başıma uğraşıyorum.Evde yangın çıkmasından sonra Artuklu Kaymakamlığından 1000 TL yardım yapıldığınıi ancak aldığı yardım parasının hemen tükendiğini ve 2 Özürlü çocuğu ile Hayırsever Mardinlilerin yardımına muhtaç olduğunu belirterek  ,Üstüne üstlük,Elazığ Ruh sağlığı Hastalıları Hastanesinde tedai görmekte iken Ambulans ile Götürülen Oğlum Murat Alatay içinDevlet benden  Ambulans ve Yemek parası olarak adıma 300 Tl borç çıkartarak bu borcun  ödenmesi istendi.''Dedi
 
LEĞENDE YIKANIYORLAR

Evlerinde yıkanmak için banyoları olmadığını, bu yüzden evin içerisinde leğende yıkandıklarını anlatan Galiba Alatay , “Evin içerisinde yıkanılır mı? Leğeni götürüp evin ortasında leğende yıkanıyoruz. Herkes bana evin içinde yıkanılır mı diyor. Ne yapayım, olmayınca mecbur yıkanıyoruz” diye konuştu.

 

“DEVLETTEN YOKSULLUK MAŞI ALIYORUZ AMA…

 

“Tüp alacak paramız yok” diyen Galiba Alatay, “Tüp bitince sobayı yakıyorum. Yemeğimizi sobanın üzerinde pişiriyoruz. Sıcakta evin içi hamam gibi oluyor. Ne yapalım olmayınca, ona yalvarıyorum, buna yalvarıyorum, ben dolduramıyorum. Küçük tüpü doldurayım diyorum, ona dahi gücümüz yetmiyor. Devletten üç ayda bir aldığımız  yoksulluk maaşı  1200 lira   yetmiyor” şeklinde konuştu. 
 
Ruh Sağlığı bozuk kızı  kızı Şevkiye Alatay'ın da  Oğlu Murat gibi  Hasta olduğunu belirten Galiba Alatay , 4 Nüfus tek gözlü odada,Devletin verdiği 1200 tl ile geçinmek zorunda kaldıklarını, 2  Çocuğunun da Hasta olması nedeniyle herhangi bir işte çalışamadığını bu nedenle de Hayırseverlerin yardımına muhtaç olduklarını açıkladı.
 
 
ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN
HABER:MEMET GÖKBALIK

23.9° / 12.1°
  • BIST 100

    10247,8%-0,86
  • DOLAR

    32,25% 0,06
  • EURO

    34,72% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2400,38% 0,31
  • Ç. ALTIN

    3892,73% 0,00