Hasankeyf Turizm Platformu İlk Kez Toplandı

Batman’da Hasankeyf Turizm Platformu İlk Toplantısı Hasankeyf Meslek Yüksekokulu Uygulama Oteli Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Güneydoğu Bölge Haberleri 20.10.2021 11:58:00 0
Hasankeyf Turizm Platformu İlk Kez Toplandı

Batman’da Hasankeyf Turizm Platformu İlk Toplantısı Hasankeyf Meslek Yüksekokulu Uygulama Oteli Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Ajansımız ile Hasankeyf Kaymakamlığı işbirliğiyle organize edilen Hasankeyf Turizm Platformu toplantısının amacı, Hasankeyf’in hem ulusal hem de uluslararası camiada hak ettiği yere gelmesi için gerekli olan çalışmaların yapılarak yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline getirilmesidir. Bu amaç doğrultusunda Hasankeyf’in turizm potansiyelini sürdürülebilir bir yaklaşımla geliştirmek için Batman’da turizm sektörünün paydaşlarıyla katılımcı bir yönetişim yapısını kurumsallaştırmak ve sürdürebilmek için Hasankeyf Turizm Platformu kuruldu.

Toplantıya Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Hasankeyf Kaymakamı Şenol Öztürk, Ajans Genel Sekreterimiz Dr. Ahmet Alanlı, Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen, İl Kültür ve Turizm Müdürü İhsan Aslanlı, GAP İdaresi Turizm Koordinatörü Suphi Özer ve birçok kamu kurum, kuruluş yetkilileri ile turizm sektöründeki STK temsilcileri katıldı.

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin yaptığı konuşmada, serpilen büyüyen ve güzelleşen Hasankeyf’in turizm açısından ciddi bir potansiyeli olduğunu söyledi. Hem iç hem dış turizmde ciddi beklentileri olduğunu her geçen gün bunların gerçekleştiğini ifade etti. Vali Şahin “Bu tür platformlar turizmin ilgisini doğru yöne yönlendirme anlamında ve geçmiş dönemlerde eski Hasankeyf’te yapılan hataların tekrarlanmaması anlamında çok değerli ve kıymetli. Uygulama otelimiz ve yüksekokulumuz Cumhurbaşkanımızın fikridir. Hasankeyf’te bir meslek yüksekokulu ve uygulama oteli onun talimatı doğrultusunda yapıldı. Otelde bulunan 49 yatak sayısı tüm Hasankeyf’in konaklama kapasitesidir. Bu yüzden bizim uygulama oteli bir örnektir ve başlangıçtır. Buradan çağrıda bulunuyorum özel sektöründe hızlı bir şekilde tesisleşmeye gitmeleri gerekiyor ki Hasankeyf’e gelen turistlerin ihtiyaçlarını karşılayabilelim. Bu konuda yatırımcı ve girişimcilere ciddi görevler düşüyor” dedi.

Ajans Genel Sekreterimiz Dr. Ahmet Alanlı da konuşmasında, Yukarı Mezopotamya havzasında yer alan Hasankeyf’in, tarih öncesi devirlerden günümüze kadar sürekli olarak yerleşim ve ticaret merkezlerine ev sahipliği yaptığını, insanlığın kültürel gelişimine ve önemli uygarlıkların ortaya çıkmasına sahne olduğunu ifade etti. Sahip olduğu bu kültürel miras ile birlikte kentsel sit alanları, tarihi ve geleneksel kent dokusuyla, kültür ve inanç turizmi açısından yüksek potansiyel teşkil ettiğini söyledi. Batman’ın en büyük turizm potansiyelinin yer aldığı Hasankeyf ilçesinin oluşturulan geniş katılımlı işbirliğiyle, bölgemiz turizmine katkı sunmasının planlandığını ve Hasankeyf’in bölgesel turizm destinasyon markasının Mezopotamya adı altında tanıtılmasının hedeflendiğini belirtti.

Yapılan konuşmaların ardından katılımcıların konuyla ilgili görüş ve önerileri değerlendirildikten sonra toplantı sona erdi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-BATMAN


Anahtar Kelimeler: Hasankeyf Turizm Platformu Toplandı
16.3° / 7.1°
  • BIST 100

    8988,1%2,06
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,04% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2296,12% 0,83
  • Ç. ALTIN

    3841,94% -0,33