Harran Belediye Başkanı Özyavuz`dan Ramazan-ı Şerif Mesajı

Harran Belediye Başkanı Mehmet ÖZYAVUZ Ramazan Orucu münasebetiyle, bir mesaj yayınladı

Gündem 25.05.2017 16:59:12 0
Harran Belediye Başkanı Özyavuz`dan  Ramazan-ı Şerif Mesajı

Harran Belediye Başkanı Mehmet ÖZYAVUZ Ramazan Orucu münasebetiyle, bir mesaj yayınladı

 

Harran Belediye Başkanı Mehmet ÖZYAVUZ Ramazan Orucu münasebetiyle, yayınladığı mesajında;

 

''Muhterem Harranlı hemşehrilerim!Cenab-ı Allah nasip ederse 27 Mayıs Cumartesi günü Mübarek Ramazan-ı Şerif Orucu başlıyor. Hz. Muhammed(s.a.v.) hadis-i şeriflerinde: ''Ramazan-ı Şerif'te ruhunuzu yıkayınız ki, iki cihanda selamet bulasınız.'' buyurmuşlardır.

 

Ramazan-ı şerif sadece Oruç tutmak değil, insani ilişkilerimiz de önem taşımaktadır. 

 

Vücudu yıkamak: Helal lokma yiyip haramdan; kalbi yıkamak: Her türlü haram işlerden, kin ve adavetten ruhu yıkamak: Oruç tutup nefisle mücadele ederek dedikodu, iftira ve tüm olumsuzluklardan uzak durup, Birlik-Bereberlik ruhunu kalbimizde taşımalıyız ki, Cenab-ı Allah yaptığımız ibadet ve duaları kabul etsin.

 

Belediye Başkanı olarak değil, Mehmet Özyavuz olarak, ''Harran'lı hemşehrilerimden, ricam: Ramazan ayı tam anlamıyla bir Kur'an ayıdır. Ramazan-ı Şerif de Kur'an-ı Kerim okumayı, hem kendimiz hem de çocuklarımıza okumayı önererek, büyük sevaplara nail olacağımızı gösteren önemli bir göstergesi olduğunun bilincinde olmalıyız. Mübarek gün ve geceleri gönül rahatlığı ile eda edebilmemiz için: Vatan ve Ay-Yıldızlı Bayrak sevgisini daima ruhumuzda taşımalıyız.'' Harran'lı hemşehrilerime yakışan da budur.

 

Ramazan-ı Şerif de, İrademizi kuvvetlendirerek Cenab-ı Allah'ın davetine icabet ettik. Onun içindir ki, Ramazan ayı birlik-beraberlik ve barış duygularıyla huzur ve sağlığı yakalamak için, kaçırılmayacak bir fırsattır. 

 

Mübarek Ramazan-ı şerif'in yüzüsuyu hürmetine, Harranlı hemşehrilerimin atalarını, cümle Vatan Şehitlerini ve Cumhuriyetimizin kurucusu M. Kemal ATATÜRK'ü ve silah arkadaşlarını Rahmetle, Gazileri Minnetle anar. Hasta ve yaralılara acil şifalar diliyorum.
 
Cenab-ı Allah, yaptığınız maddi-manevi, tüm ibadetlerinizi kabul etsin. Allah'ın, Huzuru, şifası ve Bereketi üzerinize olsun. Ramazan-ı Şerifiniz Mübarek olsun. Nice Ramazanlara.''Dedi
 
 
 
ARTUKLU HABER AJANSI
 
 

 


29° / 16.5°
  • BIST 100

    9722,09%0,80
  • DOLAR

    32,53% -0,04
  • EURO

    34,79% -0,18
  • GRAM ALTIN

    2439,98% 0,42
  • Ç. ALTIN

    3994,55% -0,61