Harran Belediye Başkanı Özyavuz`dan Berat Gecesi ve Barış Mesajı

Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz,Berat Gecesi nedeniyle bir mesaj yayınladı.

9.05.2017 17:29:30 0
Harran Belediye Başkanı  Özyavuz`dan Berat Gecesi ve Barış Mesajı

Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz,Berat Gecesi nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz Mesajında şunları söyledi;

 

Muhterem Harran'lı  kardeşlerim! 

 
Beraat Geceniz Mübarek olsun. 
 
Kıymetli Harranlılar! 
Şabanı şerifin on dördünü, on beşine bağlayan gece, mübarek Berat gecesidir. Berat, Berat'dan gelme bir kelimedir. Kurtulma manasını taşır. Bu sebebden bu mübarek gece, günahlardan kurtulma ve tevbe-i istiğfar etme gecesidir.
 
Harran Ova'lı Müslüman kardeşlerim iyi bilmelidirler ki: Bu mübarek Berat gecesinde yapılan dualar, imkanlarımız dahilinde yaptığımız maddi-manevi yardımları Cenab-ı Allah geri çevirmez. Akraba ve dostlarımızı ziyaret ederek veya telefonla arayıp tebrikleşelim. Dargın ve kırgınlıkları bir kenera bırakarak barışmalıyız. Kabristanlıkları ziyaret edip Kur'an-ı Kerimden bildiğimiz Sureleri okuyup dua ettiğimizde, Cenab-ı Allah dualarımızı kabul eder. Bu mübarek gecede, bilmeyerek işlediğimiz günahlardan kurtulma gecesidir.
 
Aziz Harran'lılar! Berat Gecesi, Cenab-ı Allah'ın İslam alemine hediye ettiği rahmet yüklü ve bereketli bir ziyafet sofrasıdır. İştahı olan buyursun ve mükafatını görsün.
 
Bu duygu ve düşüncelerle, Mübarek Berat gecesinin yüzüsuyu hürmetine, Yüce Türk İslam alemini, birlik ve beraberlikten ayırmasın. Cenab-ı Allah, tekrarını nasip etsin.
 
NOT: Dargın olan saygıdeğer Harranlı hemşehrilerimiz, bu mübarek gece de, dargın ve küskünlüğü bir kenara bırakıp, unutmaya davet ediyorum: Ayrıca Harran Belediyesi olarak, barışma konusunda ki, organizyonlarda maddi-manevi her türlü yardım için, emirlerinde olduğumuzu belirtmek isterim.
 
''Kırgınlığın ve kindarlığın iyisi, birlik-beraberliğin ve barışın kötüsü olmaz.'' (Mehmet Özyavuz)
 
Cümle Vatan Şehitlerini ve Cumhuriyetimizin kurucusu M. Kemal ATATÜRK'ü Rahmetle, Gazileri Minnetle anar. Hasta ve yaralılara acil şifalar diliyorum.''Dedi.
 
 
 
 
ARTUKLU HABER AJANSI
 

25.9° / 14.7°
  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,57% 0,19
  • EURO

    34,72% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2420,85% -0,48
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00